Haberler

İl Protokolü'nden Muharip Gazilere Ziyaret

Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş ve beraberindeki protokol üyeleri gazileri ziyaret etti.

Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş ve beraberindeki protokol üyeleri gazileri ziyaret etti.

Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, beraberinde eşi Beyhan Demirtaş, İl Jandarma Komutanı Albay İbrahim Koyuer, Belediye Başkanı F. Hüsrev Kutlu, İl Emniyet Müdür Vekili İbrahim Kaba, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Adıyaman Şube Başkanı Hacı Erdengi ve Muharip Gaziler Derneği Başkanı Ahmet Okutan'la birlikte 19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle Kore Gazisi Ali Rıza Saygılıer, Kıbrıs Gazisi İmam İzci ve Güneydoğu Gazisi Hakan Ocakbeği evinde ziyaret etti. Vali Mahmut Demirtaş ve İl Protokol üyeleri gaziler tarafından samimi ve sıcak bir şekilde karşılandı.

19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle Vali Mahmut Demirtaş Başkanlığındaki il protokol üyeleri, ilk olarak Kore Gazisi 85 yaşındaki Ali Rıza Saygılıer'i Bahçelievler Mahallesindeki evinde ziyaret etti. Duygulu anlar yaşayan Kore Gazisi Saygılıer, Vali Demirtaş'ı ve heyetini gazilik kıyafetleriyle karşılayarak, anılarını anlattı.

Vali Demirtaş Başkanlığındaki heyet daha sonra Kıbrıs Gazisi İmam İzci'yi evinde ziyaret etti. Vali Mahmut Demirtaş başkanlığındaki il protokol üyelerinin son ziyareti, mayın patlaması sonucu sağ ayağından yaralanan Güneydoğu Gazisi Hakan Ocakbeği'ne oldu. Vali Mahmut Demirtaş ve heyetini kapıda karşılayan Güneydoğu Gazisi Ocakbeği protokol üyeleri ile sohbet ederek, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Şehitlik ve gazilik mertebesinin milletimizin gözünde kutsal bir makam olduğunu belirten Vali Mahmut Demirtaş, "Bizler şehit aileleri ve gazilerimizi yılın belirli günlerinde değil her zaman yanındayız. Çünkü bu topraklar şehitlerimizin ve gazilerimizin sayesinde bizlere vatan olmuştur. Bütün şehitlerimize Allah'tan rahmet, kahraman gazilerimize de sağlıklı ve huzurlu günler diliyorum" dedi.

Vali Mahmut Demirtaş ziyarette ayrıca, gazilere herhangi bir sıkıntıları ya da ihtiyaçlarının olup olmadığını da sordu. - ADIYAMAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mahmut Demirtaş Adıyaman Eylül Kore Yerel Haberler

title