Haberler

İl Genel Meclisi Nisan Toplantıları Tamamlandı

Malatya İl Genel Meclisi Nisan ayı toplantılarını tamamlarken, toplantının son gününde, kadın sorunlarının anket yapılarak ortaya çıkarılması konusundaki rapor ele alındı.

Malatya İl Genel Meclisi Nisan ayı toplantılarını tamamlarken, toplantının son gününde, kadın sorunlarının anket yapılarak ortaya çıkarılması konusundaki rapor ele alındı.

İl Özel İdaresi Salonu'nda Naci Şavata başkanlığında toplanan İl Genel Meclisi, gündemindeki maddeleri görüştü.

Kadın Hakları ve Eşitlik Komisyonunda görüşülüp rapora bağlanan, son yıllarda kadın hakları ve eşitliği açısından çıkan bir dizi kanun ve yönetmelikler ile ilgili rapor okunup karara bağlandı.

İl Genel Meclisinde AK Parti Grup Başkan Vekili Mehmet Ali Doğan'ın Meclis Divanına sunduğu 08.03.2013 tarihli önergede, "Son yıllarda Kadın Hakları ve eşitliği açısından çıkan bir dizi kanun ve yönetmeliklerden kadınların haberleri ne kadar var ve kazandıkları haklarını biliyorlar mı? Eskiye nazaran olumlu bir değişiklik hissediyor ve yaşıyorlar mı? " diye sormuştu.

İl Genel Meclisi Kadın Hakları ve Eşitlik Komisyonu ise önerge üzerinde yaptığı araştırmayı şöyle raporlaştırdı:

"Kadın Hakları ve Eşitlik Komisyonu olarak yapılan araştırma sonucunda ise şunlar belirtildi: "Son yıllarda Kadın Hakları ve Eşitliği açısından çıkan bir dizi kanun ve yönetmeliklerden kadınların ne kadar haberlerinin olduğu ve şiddete maruz kalmalarının nedenleri konusunda gönüllü kadınların anket çalışmaları bitirilememiştir. Nisan ayında, anket çalışmaları neticelenip komisyonumuza teslim edilecektir. Komisyonumuz ise tekrar anket çalışmalarını değerlendirerek İl Genel Meclisine sunacaktır."

Konuyla ilgili olarak görüşlerini dile getiren CHP Grup Başkan Vekili Mustafa Mengüç, televizyonlarda kamu spotu şeklinde yapılan yayınlara, kadın hakları konusunun da eklenmesi için tavsiye kararı alınmasını önerdi.

AK Partili üye Hasan Gögüs de, "Kadın öldürüldükten sonra adli tedbir alınır. Esas olan, öldürülmeden önce ise eğitim tedbirleri alınmalı. Her şeyin başı eğitimdir. Yoksa kanun çıkarmak çok da önemli değildir" dedi.

AK Parti Grup Başkan Vekili Mehmet Ali Doğan ise, "Kadın hakları derken, aslında ayrım yapmadan insan hakları konusunda çalışmalar yapılmasını arzu ediyoruz" ifadelerini kullandı.

İl Genel Meclisi Başkanı Naci Şavata da, Malatya'nın da içerisinde yer aldığı 16 il'in Kadın Dostu Kent olduğunu hatırlatarak, Kadın Dostu Kent kapsamında bazı faaliyetler yapıldığını dile getirdi. - MALATYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Malatya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 26 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 26 Nisan dün gece deprem mi oldu? 36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title