Haberler

İksv 40 Yıl Özel Konseri Öncesi Sponsorlara Teşekkür Etti

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın kızı Pınar Günay ile birlikte katıldığı teşekkür resepsiyonu, Haliç Kongre Merkezi Lale Salon'da gerçekleştirildi.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın kızı Pınar Günay ile birlikte katıldığı teşekkür resepsiyonu, Haliç Kongre Merkezi Lale Salon'da gerçekleştirildi. İKSV Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı resepsiyonda yaptığı konuşmasında, "Özel kuruluşların üstlendiği uzun süreli ve kapsamlı sponsorluklar, kar amacı gütmeyen kültür-sanat kurumları için hayati önem taşıyor. Öncü ve resmi sponsorlarımıza, hem uluslar arası ölçekte dört festival ve iki bienali başarıyla gerçekleştirmemize katkıda bulundukları hem de birçok farklı kuruma örnek oluşturarak ülkemizde kültür-sanat sponsorluğunun yerleşmesini sağladıkları için içten teşekkürlerimizi sunuyoruz" dedi.

"İKSV TÜRKİYE İÇİN BİR MEŞALE"

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ise İKSV'nin sadece İstanbul'un değil Türkiye'mizin kültür yaşamına 40 yıl içinde sayısız etkinlikle gerçekten bir meşale olduğunu ifade ederek, "Gerçekten ben son 5 yıl içinde yakından izlemek onurunu ve sorumluluğunu taşıdım. Birbirinden güzel nice sanat etkinlikleri, müzik ve sahne etkinlikleri sergiler bütün bunlar İKSV'nin öncülüğünde, bianeller yapılıyor bir yandan yapıldı.Ve inşallah Türkiye ve İstanbul varoldukta sonsuza artarak gelişerek sürecek.Bu akşam 40.yıl çok güzel bir etkinlikle kutlanıyor.Berlin Filarmoni Orkestrası'nın burada bulunması hepimiz için çok güzel bir sevinç vesilesi.Ama ben dün sabahtan başlayan koşuşturmamı yarın İzmir'e kadar sürdürmek durumundayım. Konserin bu akşam sadece 1.bölümünü izleyeceğim. 2.bölümünü de çok uzun bir zamandan bu yana kapalı tuttuğumuz ve yarın akşam özel olarak bu konser için açtığımız Efes Tiyatrosuna saklıyorum. Yarın İzmir Kültür ve Sanat Vakfı'nın çok güzel bir etkinliği var. Berlin Filarmoni galiba aynı repertuarı orada gerçekleştirecek" dedi.

KÜLTÜR SANAT VAKIFLARINA İHTİYAÇ VAR

Türkiye'nin gelmiş olduğu düzeyin İKSV ölçütünde başka yapılanmalara da büyükşehirlerimizde ihtiyaç olduğu duygusunu kendisine hissettirdiğini belirten Bakan Günay, "İzmir'de başladık böyle bir çalışmaya. Antalya'da da var.Ama itiraf etmek gerekir ki İstanbul'daki etkinlik, yaygınlık, derinlik kapsam içinde değil şu anda. Antalya'nın Ankara'nın ve Türkiye'nin birçok büyük şehir olmak iddiasındaki merkezlerin böyle büyük çalışmalara imza atan böyle kültür sanat vakıflarına çok ihtiyacı var. İKSV'nin çok güzel bir örnek oluşturduğunu düşünüyorum. Eczacıbaşı ailesine ve bu alanda çalışan bütün arkadaşlara teşekkür ediyorum" dedi.

ÖNCÜ VE RESMİ SPONSORLARA PLAKET

Konuşmasının ardından İKSV Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı, İKSV'ye destekleri için Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'a bir teşekkür plaketi sundu. Resepsiyonda daha sonra İKSV öncü sponsoru Eczacıbaşı adına CEO Dr. Erdal Karamercan ile İKSV Resmi İletişim Sponsoru Vodafone Türkiye adına İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Hasan Süel ve İKSV Resmi Havayolu Türk Hava Yolları adına Genel Müdür Doç. Dr. Temel Kotil'e ve bazı kurum temsilcilerine Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ve Bülent Eczacıbaşı tarafından teşekkür plaketleri takdim edildi. Gecede ayrıca, İKSV 40 Yıl Özel Konseri olan Berlin Filarmoni Orkestrası Konseri'nin gerçekleştirilmesine katkıda bulunan eş sponsorlara da birer teşekkür plaketi takdim edildi. Teşekkür resepsiyonunun ardından, Berlin Filarmoni Orkestrası'nın, daimi şefi Sir Simon Rattle yönetiminde, dünya çapında adından övgüyle bahsedilen genç Türk solistler, çellist Efe Baltacıgil ve kardeşi kontrbasçı Fora Baltacıgil ile birlikte verdiği İKSV 40. Yıl Özel Konseri başladı. Basına kapalı gerçekleşen İKSV 40. Yıl Özel Konseri, Borusan Otomotiv, Eczacıbaşı Holding, Ethem Sancak-Hedef Alliance Holding AŞ, Koç Holding, Mercedes-Benz Türk AŞ, Bell Şirketler Topluluğu ve Organik Şirketler Topluluğu eş sponsorluğunda gerçekleştirildi.

FOTOĞRAFLI - İstanbul / Beyoğlu

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Bülent Eczacıbaşı Ertuğrul Günay İstanbul Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title