Haberler

Ankara'daki Patlamada Şehit Olan Polis Memuru, Iğdır'da Toprağa Verildi

Güncelleme:

Ankara'da pazar akşamı meydana gelen bombalı saldırıda yaşamını yitirenler arasında bulunan polis memuru, 42 yaşındaki Nevzat Alagöz, memleketi Iğdır'da gözyaşları arasında toprağa verildi.

Ankara 19 Mayıs Stadyumunda oynanan Gençlerbirliği- Galatasaray maçında görev yaptıktan sonra evine gitmek isterken bombalı saldırıda yaşamını yitiren Balgat Emniyet Müdürlüğü'nde görevli polis memuru Nevzat Alagöz'ün cenazesi, dün askeri uçakla Iğdır'a getirildi. Bugün yüzlerce otomobilden oluşan konvoy eşliğinde Karasu Cami morgundan alınan şehit Alagöz'ün cenazesi Karakoyunlu İlçesi'ne götürüldü. Karakoyunlu ilçe mezarlığında Molla Kurban Ulusöz'ün kaldırdığı cenaze namazına Vali Davut Haner, Garnizon Komutanı Kurmay Albay Ekrem Küçükberber, Karakoyunlu Kaymakamı Nursan Vural Zorlu, Karakoyunlu Belediye Başkanı AK Partili Kurban Kaya, İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Ulus, İl Emniyet Müdürü Yüksel Babal, şehitin anne ve babası Peri Alagöz ile Gulem Hüseyin Alagöz ile amcası PTT eski Genel Müdürü Nuri Alagöz'le 2 bin kadar vatandaş katıldı. Şehit Nevzat Alagöz'ün son yolculuğunda, 2 yıl önce boşandığı eşi Birsen Taşbağ da ortak çocukları 10 yaşındaki Almine, 13 yaşındaki Ali Mert Alagöz ile hazır bulundu. Şehidin cenaze töreninde konuşan Vali Davut Haner, şehadet mertebesine ulaşan evlatlarını yolcu etmeye gelen anne ve babasını 'eli öpülesi' olarak nitelendirdi. Vali Haner, şöyle dedi:

"Allah, şehidimize rahmet etsin, bizler onun ulaştığı mertebeye ulaşmayacağız. O Allahın rahmet kanatları altındadır. Yüzyıl önce bu ülkeyi işgal etmeye, parçalamaya çalışanlara karşı Iğdır'da yaşayan hangi meşrepten ve mezhepten olursa olsun birlikte o belayı defettiyse bugün yine bu topraklarda yaşayanlar şehitlerimizin hatırasına binaen el birliği, gönül birliği ile bu ihaneti bu oyunu oynayanların yüzüne çarpacağız. Bu Allah'ın taktir ettiği,binlerce yıldır önüne konulan ihanet ve engelleri aşmış gelmiş bir millettir. Vatan, devlet kurmak kolay değildir. Bu millet bunları yapmıştır. Yüzlerce yıl Allah'ın askerliğini yapan bu millettin evlatları bugün yüreğimiz yakan bu acıyı yaşatanların sebep olan o hainlerin yaptıklarını yanlarına bırakmayacaktır. O hainler bu millete yaptıklarının acıların girdabında kaybolup gidecekler, Yine bu millet bu topraklarda dim dik kalacaktır. Ülkemiz bir ihanet çemberinin içinde kuşatılmak isteniyor. Bunu bizlerin birliği, basireti, bozacaktır. Bu hainlere hak ettiği ders verilecektir. ve şu anda verilmektedir. Ülkemizin birçok yerinde bu hainler devletimizin gücü ile yok edilmektedir. Biz buraya mührünü vurmuş bir devlet millet olarak buradayız, burada olacağız. Şehitlerimizin kanı bunun teminatıdır."

Şehidin amcası emekli albay ve eski PTT genel müdürü Nuri Alagöz, "Şehitler ölmez vatan bölünmez, diyoruz. Ama tedbir almamız lazım. Gerekirse toplu savaşa girmeliyiz" dedi.

Şehit polis memuru Nevzat Alagöz'ün cenazesi, daha sonra yakınlarının gözyaşları arasında Karakoyunlu İlçe Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Davut Haner Nuri Alagöz Iğdır Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Resmi Gazete bugün (16 Nisan) kararları nedir? Resmi Gazete atama kararları 2024 belli oldu mu? 16 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 16 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Threads hesabı kapanırsa Instagram da kapanır mı, ne olur? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 16 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 16 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 16 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 16 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 16 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 16 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 16 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 16 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Kabine Toplantısı konuları neler? 15 Nisan Kabine Toplantısı gündeminde neler var? Threads tekrar ne zaman açılacak? Threads tekrar açılacak mı, tamamen mi kapatılıyor?
title