Haberler

İçişleri Bakanı Soylu, koronavirüs genelgesine tereddütsüz uyulması talimatını verdi

Güncelleme:

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, koronavirüs vakalarının rekor kırdığı günde dikkat çeken bir talimat verdi. Soylu, koronavirüs kapsamında valiliklere gönderilen genelgeye tereddütsüz şekilde uyulmasını istedi.

İçişleri Bakanı Soylu başkanlığında 81 il valisi, il emniyet müdürleri, il jandarma komutanları ve sahil güvenlik bölge komutanları ile "Koronavirüs Değerlendirme" toplantısı yaptı.

Bakanlık Muhammed Fatih Safitürk Salonu'nda video konferans yöntemiyle yapılan toplantıya, Bakan Yardımcıları Muhterem İnce ve Tayyip Sabri Erdil, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş, Sahil Güvenlik Komutanı Tuğamiral Ahmet Kendir, Jandarma Genel Komutan Yardımcısı Korgeneral Ali Çardakçı, İller İdaresi Genel Müdürü Kürşat Kırbıyık ve bakanlık bürokratları katıldı.

DENETİMLER 7/24 ESASINA GÖRE ARTIRILACAK

Toplantıda illerde salgının seyri, salgının önlenmesine yönelik alınan son tedbirler, koronavirüs denetimleri ile güvenlik alanında dönemsel gelişmeler ele alındı.

Bakan Soylu, illerde denetim faaliyetlerinin 7/24 esasına göre hayatın her alanında artırılmasını, önümüzdeki süreçte özellikle pazaryeri, AVM, toplu ulaşım araçları gibi vatandaşların yoğun olduğu yerlerde denetimlerin yoğunlaştırılmasını, vatandaşların yoğun olarak bulunduğu cadde, sokak ve meydanlarda sigara içilmesini yasaklayan genelgeye tereddütsüz uyulmasını istedi.

"KADES" UYGULAMASI İÇİN 1 MİLYON HEDEFİ

Aile içi ve kadına yönelik şiddetle mücadele kapsamında, uygulamaya konulan "eylem planı" ile "koordinasyon planı" çerçevesinde 2020 yılı başından itibaren İçişleri Bakanlığınca alınan yeni tedbirler ve bu tedbirlerin sonuçlarını değerlendiren Bakan Soylu, aile içi ve kadına yönelik şiddetle mücadele kapsamında hayata geçirilen KADES uygulaması ile ilgili illerde kadınlara bilgilendirici ve tanıtıcı faaliyetlerin artırılmasını, 620 bin civarında olan uygulamayı indiren kişi sayısının bu yıl sonuna kadar 1 milyon hedefine ulaşmasını istedi.

SALGINDAKİ SON DURUM

Sağlık Bakanlığı'nın 24 Kasım'da açıkladığı 24 saatlik koronavirüs verilere göre; 7381 yeni hasta tespit edildi, vefat sayısı ise 161 olarak gerçekleşti. Böylece Türkiye'de koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 12 bin 672, toplam hasta sayısı ise 460 bin 916 yükseldi.

İçişleri Bakanı Soylu, korornavirüs genelgesine tereddütsüz uyulması talimatı verdi

GÜNLÜK İYİLEŞEN HASTA SAYISI 3678 OLDU

Dün tedavisi tamamlanan 3678 hastanın daha taburcu olmasıyla toplam iyileşen hasta sayısı 381 bin 569 yükseldi. Toplam test sayısı 17 milyon 568 bin 973, ağır hasta sayısı ise 4543 yükseldi. Hastalarda zatürre oranı da yüzde 3,4 oldu.

GÜNLÜK HASTA VE VEFAT SAYISI YİNE REKOR KIRDI

Türkiye'de dün, koronavirüsün ilk görüldüğü 11 Mart'tan bu yana en fazla hasta ve vefat sayısının görüldüğü gün olarak kayıtlara geçti.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Süleyman Soylu Koronavirüs Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (98)

Sercan:

Bizim insanımız yasaklara pek alışık deıl ya uymayanlar yüzünden bu hale geldık zaten

19
6
yanıtYanıtla
Hekimhan44:

Boş siyaset aylardır sağlık çalışanlarına ek ödeme yapılacak deniyor yarısından fazla filyasyon ekierine ek ödenek yatmadı

8
13
yanıtYanıtla
işiniz gücünüz para:

işiniz gücünüz para

yanıt4
yanıt3
RACO:

valla dünyanın parasını alıyo bu doktorlar hemşireler halada para para diye sayıklıyolar döner sermayeden paraları yatmadığı için saat 3 te odadan çıkıp giden doktorlar var be bunlarmı insanları düşünüyo sabah akşam reklam yapıyosunuzda bizim canımız için uğraşan sağlık çalışanları diye alkış tutuyosunuz ya para vermezseniz hiçbirinin umrunda olmaz vatandaş :))milleti kandırmayın bari para varsa çalışır yoksa çalışmaz bu kadar basit alkışlanacak desteklenecek bişey yapmıyolar

yanıt3
yanıt1
esra:

iyileşenleri nasıl anlıyosunuz test yapılmıyor ki 14 gün sonra

17
4
yanıtYanıtla
Kartal:

Ölmediysse yaşıyodur heralde iyikeşmişdir tahmininde bulunuyorlar heralde

yanıt0
yanıt0
aaaaaaaa:

kendin iyileştiğini farkediyorsun. yaşamak lazım.

yanıt0
yanıt0
ibrahim poyraz:

ne yazıkkı kimseler işini ciddiye almıyor hastaneye supheli eleman götürüyorum ordan doktor bile olmayan bir personel adamı eve git test yok diyor adam belirtiler varken ise geliyor servis ile hemde hasta kişiyi revir calısanları degil şirket söförü ben götürmek zorunda kalıyorum yani biz bu kafayla daha cok can kaybı yapar yayılmayı artırırız saglıklı günler

17
1
yanıtYanıtla
ÇOK GEÇ ÇOK:

bu zamana kadar neredeydiniz ya

16
1
yanıtYanıtla
Tibbi mumessil.:

Hala doktor doktor eczane eczane gezip isimizi yapiyoruz. Biz bu kadar tehlikedeyken, uyun su kurallara kardesim. Eczanelerde milletin elinde covid recetesi. Agzi burnu acik. Beyin yok ki

15
1
yanıtYanıtla
Tüm 98 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title