Haberler

İçişleri Bakanı Şahin, Şırnak'ta

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Orgeneral Nejdet Özel ime sidmitüe Diyarbakır'ın Silvan İlçesi'nde şehit olan 13 askerin cenaze törenine katıldıktan sonra incelemelerde bulunmak üzere Şırnak'a geldi.

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Nejdet Özel ime sidmitüe Diyarbakır'ın Silvan İlçesi'nde şehit olan 13 askerin cenaze törenine katıldıktan sonra incelemelerde bulunmak üzere Şırnak'a geldi.

Diyarbakır'dan helikopter ile 23'ncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı'na gelen İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Nejdet Özel, Emniyet Genel Müdür Vekili Mustafa Bahrettin Demirer ve İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Osman Güneş'i, Şırnak Valisi Vahdettin Özkan karşıladı.

23'ncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı'ndan sonra Şırnak Valiliği'ne geçen İçişleri Bakanı Şahin ve Jandarma Genel Komutanı Nejdet Özel, valilik şeref defterini imzaladıktan sonra, Vali Özkan ile basına kapalı bir görüşme yaptı.

Toplantıda Şırnak Valisi Vahdettin Özkan, İçişleri Bakanı Şahin ve beraberindekilere Şırnak ile ilgili bir brifing verdi. Valilikte gerçekleşen toplantı yaklaşık 30 dakika sürdü. Toplantı çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Şahin, Şırnak'a geliş nedeninin halk ile kucaklaşmak olduğunu belirterek, "Şırnak Valimizi, Şırnak ilimizi ziyaret ettik. Planladığımız güzergahlarda olan bir ziyarettir.

Programımıza göre biz yarın gelmeyi planlamıştık. Diyarbakır'da dün meydana gelen menfur saldırı olayına bağlı olarak öncelikle Diyarbakır'a gelmişken bir gün erkenden Van üzeri geleceğimiz Şırnak'a, Diyarbakır üzeri gelmiş olduk. Havadan seyahatimiz oldu. Şırnak'ın hemen hemen 3'te 2'lik coğrafyasını görebildik. İlgili arkadaşlarımız Jandarma Genel Komutanı, Emniyet Genel Müdür Vekilimiz, Bakanlık Müsteşarımızla birlikte ilimize inceleme seyahati olarak planladık. Bu incelemenin iki önemli yanı var. Bir normal olan devletin yatırımlarını görmek, incelemek, öne çıkan yatırımları incelemek, Habur Sınır Kapısı'na bakmak. Düzova'daki havaalanımızın seyrini takip etmek, sağlıkta, eğitimde, enerjide devlet yatırımlarını yerinde incelemek" dedi.

Bölgedeki güvenlik sorunlarını da yerinde görerek, muhtemel eksiklikleri yerinde görmek için Şırnak'a geldiklerini anlatan Bakan Şahin, "Ayrıca bölgemizin güvenlik açısından taşıdığı öneme bağlı olarak yürütülen güvenlik, iç güvenlik hizmetlerini de yerinde irdelemek, arkadaşlarla görüşmek, buradaki iç güvenlikteki arkadaşlarımızla görüş-alış verişinde bulunmak, onların varsa ihtiyaçlarını yerinde tespit etmek, onlarla görüşmek beraber olmaktır. Tabi üçüncü boyutunu da söyleyeyim; halkımızla birlikte olmak, yarın belki merkezde, Cizre'de, Silopi'de insanlarımızla, sivil toplum kuruluşlarıyla, esnafla, sokakta, işinde gücünde, alışverişinde bulunan insanlarla, çocuklarla, ailelerle, yaşlılarla, özürlülerle buluşmak, görüşmek, tanışmak gibi amacımız var seyahatimizde" diye konuştu.

İçişleri Bakanı Şahin ve beraberindeki heyet akşam yemeği için Şırnak Polis Evine geçti. Geceyi Şırnak'ta geçirecek olan Bakan Şahin ve beraberindekiler, yarın Cizre ve Silopi İlçeleri'nde incelemelerde bulunması bekleniyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

title