Haberler

İBB'nin kütüphaneleri öğrenciler için bayram tatilinde de hizmette

İSTANBUL Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Hayri Baraçlı, İBB Atatürk Kitaplığı'nda ders çalışan öğrencilere sahur sürprizi yaptı. Kütüphanenin bahçesinde öğrencilerle sahur yapan Baraçlı, 2 hafta sonra yapılacak Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) öncesi yoğun tempoda ders çalışan öğrencilere müjde verdi. Baraçlı, "İBB'nin 'Hiç Kapanmayan Kütüphaneleri,  9 günlük bayram tatilinde de 7/24 hizmetinizde olacak" dedi.

Kütüphanenin bahçesinde sahur sofrası kurularak, ders çalışan öğrenciler davet edildi. Davetten büyük memnuniyet duyan öğrencilere İBB Genel Sekreteri Hayri Baraçlı eşlik etti. İBB Kültür Varlıkları Daire Başkanı Hüseyin Tok ile İBB Kütüphane ve Müzeler Müdürü Ramazan Minder de öğrencilerle birlikte sahur yaptı.

Öğrencilerin arasına oturup birlikte sahur yapan Hayri Baraçlı, onlarla eğitim durumları ve dersleri hakkında konuşup sohbet etti. Öğrencilerin geleceğe yönelik lisans ve yüksek lisans eğitim hedeflerini dinledi. Aynı zamanda üniversitede öğretim üyesi olmanın verdiği tecrübeyle bilgilerini paylaşıp tavsiyelerde bulundu. İBB'nin kütüphanecilik hizmetleriyle ilgili öğrencilerin şikayet ve önerilerini dinleyerek not aldı.

"YENİ DÖNEMDE 'HİÇ KAPANMA KÜTÜPHANE' SAYISINI ARITACAĞIZ"
Sohbetin ardından yaptığı konuşmada öğrencilere müjdeli haber veren Baraçlı, şöyle konuştu:

"2 hafta sonra YKS sınavı olacak ve yoğun bir şekilde çalışmalarınızı sürdürüyorsunuz. Biz de yaklaşan sınav öncesi düzeniniz bozulmasın diye 'Hiç Kapanmayan Kütüphaneler'imizden olan Atatürk Kitaplığı, Ahmet Kabaklı Halk ve Çocuk Kütüphanesi, Rasim Özdenören Halk ve Çocuk Kütüphanesi ile Muallim Cevdet Halk ve Çocuk Kütüphanesi'ni 9 günlük bayram tatilinde de 7/24 hizmetinize açık tutma kararı aldık. İnşallah yeni dönemde halihazırda 5 olan 'Hiç Kapanmayan Kütüphane' sayısını daha da artıracağız. İBB olarak size en uygun uygun çalışma ortamları oluşturmaya gayret ederken sizden istediğimiz tek şey sınavlarınızda başarılı olmanız ve hedeflerinize erişmek için pes etmeden çalışmanızdır. İnşallah istediğiniz üniversitede istediğiniz bölümü kazanırsınız."

"BELEDİYE BÜNYESİNDE STAJ YAPMA İMKANI"
Gençlerin hem iş tecrübelerini artırmak hem de para kazanmalarını sağlayacak yeni uygulamaların başlatılacağını söyleyen Baraçlı, "Gençlerin vizyonunu açacak projeler üretmek bilinciyle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu kapsamda önümüzdeki dönemde yeni bir staj uygulamamız olacak. Büyükşehir bünyesinde hem staj yapıp tecrübe kazanacaksınız hem de karşılığında ücret alacaksınız. Ayrıca girişimcilik ekosistemiyle ilgili de farklı projelerimiz var. 'Start Up' merkezleri kurarak sizlerin girişimcilik ruhunu geliştirmek hem de projelerinizi gerçeğe dönüştürüp katma değer kazandırma imkanı sunacağız. İnşallah yeni dönemde de bu projelerimizi uygulamaya geçirip birlikte çalışma fırsatımız olur"  dedi.


- İstanbul
Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Kültür Sanat

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Hayri Baraçlı Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

IC ENTERRA kaç lot verir? IC ENTERRA halka arz kaç lot düşer? Katılımcıya göre IC ENTERRA lot hesabı! HAVA DURUMU I Cumartesi günü hava nasıl? İstanbul, Ankara, İzmir hava nasıl olacak? Serik Belediyesi hangi parti? Serik Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Serik yerel seçim sonuçları! Pazartesi bankalar açık mı? Seçimden sonra Pazartesi bankalar çalışıyor mu, saat kaça kadar çalışıyor? 29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi? EN İYİ CUMA MESAJLARI: Whatsapp, Facebook Ayetli, resimli, kısa Cuma mesajları!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title