Haberler

İBB Cemal Reşit Rey'den bu hafta konserleri

İBB Kültür Daire Başkanlığı Kültürel Etkinlikler Müdürlüğü bünyesinde çalışmalarını sürdüren Cemal Reşit Rey Konser Salonu, bu hafta kaçırılmayacak üç özel programla İstanbullu sanatseverleri buluşturacak.

İBB Cemal Reşit Rey Konser Salonu, bu hafta "Gönül Ehli Hâfızlar" programıyla Halil Necipoğlu'nu ve "Kutlu Doğum Konseri" ile Ahmet Özhan'ı konuk ederken büyük bir beğeniyle takip edilen "Bizim Havalarımız" adlı konser programıyla İstanbulluları buluşturmaya devam edecek.

İslâm âlemi için mübârek bir hafta olan Kutlu Doğum Haftası kapsamında hâfız bestekâr ve icracı Halil Necipoğlu 18 Nisan'da, Türk Sanat Müziği'nin saygın sanatçılarından Ahmet Özhan ise 19 Nisan'da CRR sahnesinde olacak.

Halil Necipoğlu, Itrî'den Saadettin Kaynak'a kadar öz mûsikîmizin pirleri olarak kabul edilen değerli hâfız bestekârların eserlerini seslendireceği "Gönül Ehli Hâfızlar" adlı programı ile 18 Nisan Salı günü 20.00'de sahnede olacak. Konserin ilk bölümünde hâfız bestekârlarımızın eserlerinden oluşan klasik repertuvar geleneksel bir icra üslûbuyla seslendirilecek. Konserin ikinci kısmında öncelikle Cumhuriyet döneminde yaşamış ve "Camii Mûsikîsine" büyük hizmetleri geçmiş olan hâfız Sadettin Kaynak, hâfız Ali Rıza Sağman, hâfız Zeki Çağlarman, hâfız Esat Geredeli, hâfız Mecit Sesigür, hâfız Ali Gülses ve hâfız Aziz Bahriyeli gibi büyük üstâtların sesleri ve görüntülerinden oluşan bir sunum gerçekleşecek. Konser, hâfız bestekârların "Dinî Mûsikî" eserlerinden oluşan eserlerin seslendirilmesiyle son bulacak. Programda Necipoğlu'na Tanburi Bestekâr Necip Gülses'in yönetimindeki genç seslerimizden oluşan koro ile günümüzün en önemli klasik müzik icracılarından meydana gelen saz topluluğu eşlik edecek.

Türk Sanat Müziği'nin saygın sanatçılarından Ahmet Özhan ise "Kutlu Doğum Konseri" ile 19 Nisan Çarşamba günü CRR'de dinleyicilerinin karşısında olacak. Mânevî açlıkların giderileceği ve insanların huzurla dolacağı bu etkinlikte Özhan, Türk mûsikîsinde peygamber sevgisini anlatan özel besteleri yorumlayacak. Popüler ve Klasik Türk Müziği'nin yanı sıra 80'li yılların başından itibaren tasavvuf müziği çalışmalarına da başlayan Devlet Sanatçısı Özhan, eşsiz sesi ve yorumuyla 20.00'de müzikseverlerin karşısında olacak.

"Bizim Havalarımız" programı Doğu Anadolu Bölgesi ile devam ediyor

İstanbulluların yoğun bir ilgiyle takip ettiği "Bizim Havalarımız" konser serisi kapsamında her ay Türkiye'nin dört bir yanından yöresel ezgiler, İstanbullu müzikseverler için seslendirilmeye devam ediyor. Zafer Gündoğdu'nun koro ve orkestra şefliğini üstlendiği "Bizim Havalarımız" programında bu ay Doğu Anadolu Bölgesi'ne ait eserler yorumlanacak. Türk müziğinin önemli yorumcularından Aysun Gültekin, Erdal Erzincan ve Muzaffer Ertürk'ün konuk sanatçı olarak katılacağı program, 21 Nisan Cuma günü 20.00'de gerçekleşecek.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Doğu Anadolu Bölgesi Saadettin Kaynak Ahmet Özhan Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title