Haberler

"I Iı Iı Iv"E Boston'dan En İyi Kısa Film Ödülü

Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) Boston eyaletinde düzenlenen Boston Türk Film Festivali'nde Atom Film'in çektiği, Dila Hanım dizisinde 'Canip' karakterine can veren Ali Düşenkalkar ile 'Ebru' karakterini canlandıran Didem Balçın'ın oynadığı...

Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) Boston eyaletinde düzenlenen Boston Türk Film Festivali'nde Atom Film'in çektiği, Dila Hanım dizisinde 'Canip' karakterine can veren Ali Düşenkalkar ile 'Ebru' karakterini canlandıran Didem Balçın'ın oynadığı 'I II III IV', en iyi kısa film ödülüne layık görüldü.

Bu yıl 18.'si gerçekleştirilen Boston Türk Film Festivali kapsamında düzenlenen Boston Belgesel ve Kısa Film Yarışması'nın sonuçları açıklandı. Türkiye'den gelen başvuruların yanısıra ABD, Almanya, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Ermenistan, Fransa, Güney Kore, Hollanda, İngiltere, İran, İsrail, İtalya, Kanada, Nepal, Norveç, Ukrayna, gibi ülkelerden 200'den fazla film değerlendirildiği belgesel ve kısa film yarışmasında finale kalan 40 film, Boston Güzel Sanatlar Müzesi ve Boston Üniversitesi'nde gösterildi.

Harvard Film Arşivi Direktörü Haden Guest, Film Editörü Peter Keough ve Boston Güzel Sanatlar Müzesi Film Küratörü Carter Long'dan oluşan jüri en iyi kısa film ödülüne Adanalı Atom Film'in "I II III IV" adlı filmini layık gördü.

En İyi Belgesel Ödülü ise, yönetmenliğini Haydar Demirtaş'ın yaptığı "Misafir" adlı filme verildi. Seyirci ödüllerini de belgesel film dalında yönetmen Can Candan'ın "Benim Çocuğum", kısa film dalında ise yönetmen Buğra Dedeoğlu'nun "Şeref Dayı ve Gölgesi" aldı.

Atom Film ekibi Adana'ya uluslararası bir ödülü getirmekten dolayı mutlu olduklarını belirterek, bir Adana hikayesini uzun metraj olarak çekmek için kolları sıvadıklarını söylediler.

"I II III IV" HAKKINDA

Tufan Şimşekcan ve Ozan Sihay'ın yazıp yönettiği filmde "Korkuyorum Anne" filmiyle "Hanımın Çiftliği" "Dila Hanım" dizilerinden tanınan oyuncu Ali Düşenkalkar ile "Çakallarla Dans", "Açlığa Doymak" filmleriyle "Dila Hanım" dizisindeki rolleriyle bilinen Didem Balçın rol aldı.

'I II III IV', tarihte ve süregelen yaşamımızda yer alan duyarsızlaşma üzerine yapılmış bir kısa film. Evinde kendine ait bir yaşam alanı kurup dışarıyla ilişkisini kesen bir adamın bir akşamını anlatıyor. Bir akşam adamın kapısı çalar ve korunaklı evinde bir kırılma anı yaşar. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Ali Düşenkalkar Dila Hanım Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title