Haberler

Hyundai Assan Teknisyenlerinden Hyundai Olimpiyatı'nda Başarı

"Hyundai Dünya Teknisyenler Olimpiyatı"nda Türkiye adına yarışan Hyundai Assan Teknik Uzmanı Onur Kırkaya ile İzmir Hyundai Yükseliş Plaza'dan İsmail Toy dünya çapında başarı elde etti

"Hyundai Dünya Teknisyenler Olimpiyatı"nda Türkiye adına yarışan Hyundai Assan Teknik Uzmanı Onur Kırkaya ile İzmir Hyundai Yükseliş Plaza'dan İsmail Toy dünya çapında başarı elde etti.

Hyundai açıklamasına göre, iki yılda bir düzenlenen "Hyundai Dünya Teknisyenler Olimpiyatı"nın onuncusu Güney Kore'de gerçekleştirildi.

Toplam 54 ülkeden 87 teknisyenin katılımıyla Güney Kore'nin başkenti Seul'de gerçekleştirilen yarışmada Türkiye adına yarışan Kırkaya dünya klasmanında ikinci olurken; İsmail Toy ise dünya klasmanında dördüncü, şase kategorisinde ise birinci oldu.

Yarışmada dünya klasmanında birinciliği Amerika, üçüncülüğü ise Çin'in temsilcileri kazandı. Birinciliği kazanan İsmail Toy ise Kore'de düzenlenen "Hyundai Dünya Teknisyenler Olimpiyatları"nda Türkiye'yi temsil etme hakkı kazandı.

Olimpiyatta katılımcılara yazılı test ile beş ayrı istasyonda (Motor İşletim Sistemi, Otomatik Şanzıman, Gövde Elektrik Sistemi, Şase Sistemi, Parça Kontrolü) ve araç üzerinde beş pratik uygulamadan oluşan bir sınav verildi.

Daha önceki teknisyen olimpiyatlarında da ilk üçe girmeyi başaran Türk teknisyenler, dünya olimpiyatlarından önce 7-8 Temmuz tarihlerinde Türkiye elemelerine katıldılar.

Hyundai Akademi Müdür Yardımcısı Önder Özdemir yönetiminde birinciliği kazanan İsmail Toy ve Hyundai Assan Teknik Uzmanı Onur Kırkaya ile beraber üç kişilik Olimpiyat takımı kuruldu. Bir ay boyunca süren eğitim programının ardından Türk teknisyenler Kore'deki olimpiyatlarda Türkiye'yi temsil etti. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Hyundai Assan Güney Kore Türkiye İzmir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title