Haberler

Huzurevinde Hıdırellez Şenliği

Balıkesir Huzurevi’nde düzenlenen Hıdırellez şenliğinde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ayşe Kardaş, yaşlılarla keşkek yapıp, pamuk şekeri yedi.

Balıkesir Huzurevi'nde düzenlenen Hıdırellez şenliğinde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ayşe Kardaş, yaşlılarla keşkek yapıp, pamuk şekeri yedi.

Balıkesir Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürlüğü tarafından düzenlenen Hıdırellez şenliği renkli görüntülere sahne oldu. Şenliğe davet edilen küçük öğrenciler yaşlıların elini öperek gönüllerini aldı. Şenliğe katılan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müsteşar yardımcısı Ayşe Kardaş, çiçeklerle karşılandı. Kardaş, elini öpüp sohbet ettiği yaşlılarla ilgilendi.

Balıkesir Aile ve Sosyal Politikalar Balıkesir İl Müdürü Mustafa Akbıyık yaptığı açılış konuşmasında, "Sosyal hizmet kuruluşlarında bugün burada yaptığımız şekli ile sosyal, kültürel, sportif faaliyetlerin önemini yıllardan beri tecrübe ettik. Bağlı sosyal hizmet kuruluşlarına bu tür etkinlikleri yapma noktasında sürekli destek olduk. Yapılan bu tür faaliyetlerin olumlu anlamda katkısını hep gördük" dedi.

Şenlikte halk oyunları gösterileri ve özellikle engellilerden oluşan mehteran takımının mini gösterisi büyük ilgi gördü. Huzurevi korosunun konserinin ardından Müsteşar Yardımcısı Ayşe Kardaş, yaşlılarla birlikte keşkek çevirdi. Açılan el yapımı stantlarını da dolaşan Kardaş, pamuk helva yedi, geleneksel çömlek yapımını izledi.

Huzurevi sakinleri ile birlikte keşkek, tirit ve höşmerim yiyen Kardaş yaptığı açıklamada, "Bugün burada hem Hıdırellez şenliklerinin başlangıcını kutlama, hem de saygıdeğer büyüklerimizle bir arada olma, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası nedeniyle de engelli kardeşlerimizin yapmış olduğu müzik etkinliklerini ve el işlerini hem yerinde görme hem de onların sevinci ve başarılarına ortak olma amacıyla kendi memleketim olan Balıkesir'e bir ziyaret yapmış olduk. Ben kendi adıma çok mutluyum, çok güzel, herkesi motive edici, bizim bakanlık olarak da hayata geçirmek istediğimiz politikaların burada küçük bir örneğini gördük. Dezavantajlı gruplarımız ve engellilerimiz, yaşlılarımız, çocuklarımızla hayat onlarla, farklılıklarla güzel" diye konuştu.

Şenlikte davetlilere Osmanlı şerbeti, keşkek, tirit, höşmerim ve pamuk helva ikram edildi. Şenliklerin sonunda bir huzurevi sakininin oynadığı harmandalı, herkesten tam not aldı. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Akbıyık Ayşe Kardaş Hıdırellez Balıkesir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma? 28 Nisan Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 28 Nisan burç yorumları nedir? 26-27 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Real Sociedad Real Madrid maçı CANLI izle! 26 Nisan Arda Güler'in Real Madrid maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Arda Güler GOL izle! Real Sociedad – Real Madrid Arda Güler GOL izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title