Haberler

Hüseyin Üzmez, Karşıyaka Mezarlığına Defnedildi

Güncelleme:

Sağlık sorunları nedeni ile cezaevinden tahliye olan ve dün Ankara'da tedavi gördüğü hastanede ölen Hüseyin Üzmez, bugün Karşıyaka Mezarlığında toprağa verildi.

Sağlık sorunları nedeni ile cezaevinden tahliye edilen ve dün Ankara'da tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren Hüseyin Üzmez, bugün toprağa verildi.

83 yaşında hayatını kaybeden Üzmez'in cenazesine birkaç yakınının yanı sıra Aczmendi tarikatının lideri Müslüm Gündüz de katıldı. Kılınan cenaze namazının ardından Aczmendiler de Hüseyin Üzmez için cenaze namazı kıldı. Aczmendiler, Üzmez'in tabutunu cenaze aracına kadar götürdü. Üzmez daha sonra Karşıyaka Mezarlığı'na defnedildi.

GAZETECİ AHMET EMİN YALMAN'A SUİKAST GİRİŞİMİNDE BULUNMUŞTU

Bursa'da 2008 yılında 14 yaşındaki B.Ç.'ye cinsel tacizde bulunmak suçundan 13 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasını İstanbul'daki Metris Cezaevi'nde çeken Hüseyin Üzmez, daha önce gerçekleştirdiği bir suikast girişimi ile de adını duyurmuştu. 1952 yılında gazeteci Ahmet Emin Yalman'a suikast girişiminde bulunan Üzmez, bu teşebbüs suçundan mahkum olmuş ve 10 yıl hapis yatmıştı. - Ankara

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ahmet Emin Yalman Müslüm Gündüz Karşıyaka Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title