Haberler

    Hück: İki Ülkenin Dostluğu İçin, Morlukları Göze Aldım

    DÜZENENLENEN basın toplantısında konuşan Uwe Hück, iki sporcu olarak Türkiye ve Almanya ilişkilerinin iyileşmesi için bir şeyler yapmaya karar verdiklerini, bu konuda inisiyatif aldıklarını söyledi.

    DÜZENENLENEN basın toplantısında konuşan Uwe Hück, iki sporcu olarak Türkiye ve Almanya ilişkilerinin iyileşmesi için bir şeyler yapmaya karar verdiklerini, bu konuda inisiyatif aldıklarını söyledi. Hück, "Türkler ve Almanlar olarak ringde dövüşebiliriz ama ringin dışında hiçbir yerde kavga edemeyiz. Türkiye AB'ye aittir, AB de Türkiye'ye" dedi. Almanya'da çalışan bütün Türklere teşekkür eden Hück, bugünün Almanya'sını Türklerle birlikte inşa ettiklerini söyledi:

    "Ben Volkswagen'de Yönetim Kurulu Üyesi olmam nedeniyle 600 bin çalışanın sorumluluğunu taşıyorum ama bugün Volkswagen şirketinin iş insanı olarak değil, sizin bir dostunuz olarak buradayım. Türkiye'nin çok genç, yetenekli bir insan gücü var ve bu insanlara bir perspektif verilmesi gerekir. Biz bu perspektifle beraber bir gelecek inşa edebiliriz. Kendime ait Uwe Hück Eğitim ve Spor Vakfı'm var. Orada 600 genç insan eğitim görüyor."

    'RİNGDEN İNİNCE SARILACAĞIZ'

    "Stutgart'ta Süleyman Orakçıoğlu'nu tanıdım. Bir Türk yatırımcı olarak tanıdım ve dedim ki, 'Artık yeni bir zaman, Türkiye'den Almanya'ya yatırım yapılıyor'. Bunu yapan Süleyman Bey'e teşekkür olarak 'Biz de Almanlar olarak Türkiye'ye yatırım yapmalıyız artık' dedim. Fırat'la birlikte ringe çıkacağım ve bu dostluk için morluklar almaya, kanamalara cesaret edeceğim. Bunu Türkiye'deki gençlere cesaret verebilmek için yapacağız. Ringde dövüşeceğiz ama ringden inince birbirimize sarılacağız. O yüzden tekrar etmeliyim, Türkiye'yi çok seviyorum."

    Fırat Aslan'ın babasının Almanya'da 'misafir işçi' olduğunu hatırlatan Hück, bir misafir işçinin oğlunun dünya şampiyonu olabildiğini söyledi. Arslan'ın, Muhammed Ali'nin klasmanına oldukça yakın klasmanda bir dünya şampiyonu olduğunu belirten Hück, "Görüyorum ki Fırat Türkiye'de maalesef pek tanınmıyor, Muhammed Ali gibi bir dünya şampiyonu olduğu unutuluyor" dedi.

    Uwe Hück, dostluk maçının sponsoru Orka Holding Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Orakçıoğlu ve Fırat Arslan.

    TÜRKİYE'NİN ELÇİSİ OLMAK İSTİYORUM Uwe Hück, Türkiye ile Almanya'nın ticari ilişkileri konusunda ise şöyle konuştu: "Suudi Arabistan'la iş yapmaktansa tabii ki Türkiye. Çok açık. Türkiye'nin bir elçisi olmak istiyorum. Hiç para istemiyorum sadece çay istiyorum. Buradaki maçtan sonra aynısını Almanya'da tekrar yapacağız, ekonomik ilişkileri geliştirmek adına. Çünkü biliyorsunuz, geldiğimiz yer Stutgart Porsche'nin merkezi, birçok holdingin merkezi? Süleyman Bey'i oraya davet edeceğim. Orada şirket temsilcileriyle, eyalet yöneticileriyle bir araya getireceğim ve yatırım süreçlerini birlikte konuşmamızı sağlayacağım."

    ALMAN İSMİNİ KABUL ETMEDİM

    Türkiye kökenli dünya şampiyonu boksör Fırat Arslan ise şunları söyledi: "Türkiye tarihinde bugüne kadarki tek dünya şampiyonuyum ama Almanya'da yaşadığım için Türkiye'de beni pek tanımıyorlar. Geçmişte kariyerimin daha hızlı ilerlemesi için bana Alman ismi almam teklif edildi ancak bunu reddettim. Türk kimliğimle gurur duyuyorum ve ülkemden asla vazgeçmem. Almanya'ya karşı da derin bir aidiyet duygum var. Ait olduğum ve ekmeğimi kazandığım ülkem. Benim için Türkiye ve Almanya, annem ve babam gibi. 'Kimi daha çok seviyorsun' diye bir şey yok. İki ülkeyi de çok seviyorum ve her zaman olduğu gibi bugün de iki ülkenin dostluk ve kardeşliği için elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Uwe Hück gibi büyük bir iş insanının benimle ringe çıkması çok büyük adım. Maçın gelirini vakfa bağışlayarak gençlerimizin geleceğine yardımcı olmaktan onur duyacağız."

    24 Kasım'da yapılacak dostluk maçı TV8.5'tan canlı yayınlanacak.

    Kaynak: Hürriyet / Güncel

    DOST Partisi Almanya Türkiye Güncel Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title