Haberler

Hollanda'da sokağa çıkma yasağı protestoları sonrası 15 kentte acil durum ilan edildi

Güncelleme:

Hollanda'da koronavirüs yasaklarını protesto eden vatandaşların gösterileri devam ediyor. Ülkede 15 kentte acil durum ilan edilirken kuzeydeki Urk kentinde mobil bir koronavirüs test merkezi göstericiler tarafından ateşe verildi. Bu olaylar sonrası Eindhoven Belediye Başkanı John Joritsma "Korkarım böyle devam ederse, bu yol iç savaşa gider" dedi.

Hollanda'da koronavirüs salgını dolayısıyla uygulanan kısıtlama kararları halk tarafından protesto edilmeye devam ediyor.

Aşırı sağcı partilerin başını çektiği protestolar giderek büyürken 15 kentte acil durum ilan edildi. Bu kentler; Urk, Amsterdam, Eindhoven, Apeldoorn, Arnhem, Tilburg, Breda, Oosterhout, Almelo, Enschede, Helmond, Roermond, Lahey, Venlo, Stein.

HASTANEYE DE SALDIRDILAR

Son olarak Enschede kentindeki protestocular bir hastaneye saldırdı. Hastanenin camlarını kıran göstericilere, özel kuvvet müdahale etti. Urk kentinde ise bir koronavirüs test merkezi yakılarak kullanılamaz hale getirildi.

Hollanda'da sokağa çıkma yasağı protestoları sonrası 15 kentte acil durum ilan edildi

"BÖYLE GİDERSE İÇ SAVAŞA GİDER"

Eindhoven Belediye Başkanı John Joritsma "Korkarım böyle devam ederse, bu yol iç savaşa gider" dedi.

Birçok kentte işyerlerinin camları kırıldı. Roermond kentinde göstericiler, bir alışveriş merkezini ateşe verdi. Olaylarda biri bıçakla olmak üzere çok sayıda polis yaralandı.

Hollanda'da sokağa çıkma yasağı protestoları sonrası 15 kentte acil durum ilan edildi

NE OLMUŞTU?

Hollanda'da hükümet tarafından 20:30 olarak belirlenen sokağa çıkma yasağı Temsilciler Meclisi kararıyla saat 21:00'e çekilmişti. Yasak Cumartesi akşamından itibaren uygulanmaya başlandı.

İngiltere'de ortaya çıkan yeni koronavirüs varyantının hızla yayılmasını önlemek amacıyla 9 Şubat'a kadar uygulanacak olan yasak kararı, Hollanda'nın bazı bölgelerinde protesto edildi.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Sokağa Çıkma Yasağı Hollanda Haberler

500

Yorumlar (30)

Sertac:

Adamlar haklı bizim gibi suskun degiller

29
28
yanıtYanıtla
Ahmet:

Geç kaldınız. Sizde ayaklanır. Corona nın Düşme eğilimine girmesi zorunuza mı gitti.

yanıt0
yanıt0
Mehmet Bal:

Uyuşturucumu aldın.Sanki halkın iyiliği için bu kararlar alınmıyordu.Allah akıl fikir versin.korona olmak istiyorsan terör estirmeye gerek yok.Allaha dua et yeter.

yanıt0
yanıt0
...:

Konuşsan noolcak?? Konuş da şiddete gerek yok..savaşırsan kazanmazsın kaybeden olursun..kaybeden yine halk olacak..zenginler kaçacak..boş işler..devlete herzaman destek devam

yanıt1
yanıt3
Ss yy:

Gerizekalı senin benim sağlığımız zarar görmesin diye yapılıyo yasaklar ahırdan çıkmış koyun gibi sağa sola koşuşmayın corona belasını bulmayın diye

yanıt12
yanıt7
Salih:

Allah senin gibi ahlâklara fırsat vermesin. Sizin gibilerin yüzümüzden 80 oncesi sag sol diye alevi sunni diye ulke kan golune donmustu.gercekten hangi yavuzun masasısın kim bilir. Belkide sabetayist dönmesin. Hakikî bu vatanın evlâd olsan bu sozu söylemezsin.

yanıt5
yanıt2
sıra Türklerde:

Sıra Türklerde.

17
30
yanıtYanıtla
Ado:

Bence dış güçler devrede??

15
18
yanıtYanıtla
Orhan:

Bizim özgür basın ayakta uyuyor

26
4
yanıtYanıtla
cimbomlu:

iste buna cok sevindim.

22
5
yanıtYanıtla
Tüm 30 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title