Haberler

Hisse-i Şayia" Gazanfer Özcan Anısına Sahnede

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrolarının sahneye koyduğu "Hisse-i Şayia" adlı oyun, Gazanfer Özcan'ın ölüm yıl dönümü dolayısıyla yarın, Kozyatağı Gönül Ülkü ve Gazanfer Özcan Sahnesi'nde seyirciyle buluşacak.

Hisse-i Şayia, 17 Şubat 2009'da hayatını kaybeden Gazanfer Özcan'ın, lisedeyken "Bican Efendi" rolüyle ilk kez sahneye çıktığı oyun olarak biliniyor.

Meşrutiyet dönemi tiyatrosunun öncü ismi İbn-ür Refik Ahmet Nuri Sekizinci'nin yazdığı ve Tarık Şerbetçioğlu'nun yönettiği oyunda, Zihni Göktay, Aybar Taştekin, Hikmet Körmükçü, Selma Kutluğ, Sezai Aydın, Uğur Dilbaz, Yağmur Damcıoğlu Namak ve Zeynep Göktay Dilbaz rol alıyor.

Oyunda, şiddetli geçimsizlik sonucu boşanıp, yıllarca birbirinden ayrı kalan, her karşılaşmada kavgalarını tekrarlayan, birbirlerine dava üstüne dava açan, gülünç duruma düşseler de bu didişmeden adeta zevk alan, fakat aslında her şeye rağmen birbirini seven karı kocanın ve onların arasında kalan genç kızın öyküsü, eğlenceli bir üslupla aktarılıyor.

Kaynak: AA / Güncel

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Gazanfer Özcan Ahmet Nuri Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title