Haberler

Hisarcıklıoğlu'na 365 Oda ve Borsadan Tam Destek

Türkiye genelindeki 365 oda ve borsanın M. Rifat Hisarcıklıoğlu'nun yeniden TOBB Başkanı olması için verdiği imzalar, TOBB Genel Kurul Başkanı Osman Yıldırım'a teslim edildi.

İstanbul Ticaret Odası Başkanı İbrahim Çağlar ve beraberinde ülke genelindeki 7 bölgeyi temsil eden oda başkanları düzenledikleri basın toplantısı ile M. Rifat Hisarcıklıoğlu'nu yeniden TOBB Başkanı olarak görmek istediklerini açıkladı. ​

Hisarcıklıoğlu'na tüm oda ve borsaların desteğinin açıklandığı toplantıya; İstanbul Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Çağlar, Gaziantep Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu, Adana Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Kıvanç, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nafi Güral, Konya Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Öztürk ve Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu katıldı.

-Bölgelerin ortak açıklamaları

İstanbul Ticaret Odası Başkanı İbrahim Çağlar, 7 oda ve borsa başkanı olarak Türkiye'nin tüm kesimlerini temsil eden bölgelerinin aldıkları kararı açıklamak üzere basın toplantısı düzenlediklerini söyledi. İstanbul Ticaret Odası, İstanbul Sanayi Odası, İstanbul Ticaret Borsası ve Deniz Ticaret Odası ile bir araya gelerek TOBB Genel Kurulu'nda Rifat Hisarcıklıoğlu ile devam etmek üzere karar aldıklarını belirten Çağlar, "Hem Türkiye, hem yurt dışında bizi layıkıyla temsil eden Sayın Hisarcıklıoğlu'nun önümüzdeki dönemde de aynı şekilde görevini layıkıyla yerine getireceğine inanıyor ve kendisini destekliyoruz" dedi.

-Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri

Gaziantep Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu, Türkiye'nin son 11 yılda büyük aşamalar kaydettiğini ve başarıda bütün oda ve borsaların da önemli katkıları olduğunu ifade etti. Bu dönemde özel sektörün yüzde 73 büyüdüğünü, 5 milyon kişinin iş sahibi yapıldığını, ihracatın 4 kat arttığını ve Türkiye'nin dünyanın en büyük 16 ekonomisi arasına katıldığını anlatan Konukoğlu, Rifat Hisarcıklıoğlu'nun bu dönemde önemli katkılar sağladığını dile getirdi. Hisarcıklıoğlu'nun Türkiye'nin 2023 hedefleri için bütün Türkiye'deki oda ve borsaları ziyaret ettiğini ve herkesi ikna ettiğini belirten Adil Konukoğlu, bundan sonraki dönemde de Rifat Hisarcıklıoğlu ile çalışmak istediklerini bildirdi.

-Karadeniz Bölgesi

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu ise tüm Karadeniz'in desteğini iletmek üzere toplantıya geldiğini kaydederken, Genel Kurul'da Rifat Hisarcıklıoğlu'nun yeniden aday olmasını istediklerini vurguladı. Dünyada çok geniş bir coğrafyanın TOBB'u örnek alır bir duruma geldiğini açıklayan Murzioğlu, dış ekonomik ilişkilerdeki vizyonun Türkiye'yi zirveye taşıyacağını ifade etti.

-İç Anadolu Bölgesi

Konya Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Öztürk de İç Anadolu Bölgesi'nin Hisarcıklıoğlu'na desteğini açıklarken, bölgelerindeki toplam 62 oda ve borsanın Rifat Hisarcıklıoğlu'nun görevine devam etmesinden yana olduğunun altını çizdi. Bu desteğin sebebini Hisarcıklıoğlu'nun görev yaptığı süre içerisinde Türk özel sektörüne yaptığı katkı olarak açıklayan Öztürk, "Sayın Başkanın gayretleri çalışmaları bizi fazlasıyla memnun etmiştir" diye konuştu.

-Ege Bölgesi

Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nafi Güral ise konuşmasında ülkenin gelişmesinde ekonominin önemine işaret ederken, Hisarcıklıoğlu ile ilgili olarak, "Aynası iştir kişinin lafa bakılmaz düşüncesi içerisinde kendisini takdir ediyoruz. Biz Ege Bölgesi olarak Sayın Hisarcıklıoğlu'nun adaylığını oy birliği ile destekliyoruz" ifadesini kullandı. Nafi Güral daha önce, Fuat Miras döneminde 2 kez, 2 kez de bu dönemde TOBB delegeliği yaptığını hatırlattı.

-Marmara Bölgesi

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay da Marmara Bölgesi adına söz aldığını ifade ederek, Türkiye'nin 15 yıllık değişim sürecini değerlendirlerini, Türkiye'deki ortak konsensüsün kendi bölgelerinde de olduğunu belirtti. Burkay, TOBB'un üstlenmiş olduğu görevlerin bütün odalar tarafından takdirle karşılandığını söyleyerek, Rifat Hisarcıklıoğlu'nun görevine devam etmesinin herkesin ortak isteği olduğuna dikkat çekti.

-Akdeniz Bölgesi

Adana Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Kıvanç ise yapılan bölge toplantılarında tüm oda ve borsaların Rifat Hisarcıklıoğlu'nun adaylığını desteklediğine işaret etti. Kıvanç, desteklerin imza altına alındığını söyleyerek, "Bölge adına Rifat Bey'e desteğimiz tamdır" ifadesini kullandı.

-İmzalar Genel Kurul Başkanı Osman Yıldırım'a teslim edildi

7 bölgedeki 365 oda ve borsa başkanının Hisarcıklıoğlu'na destek veren ve yeniden TOBB Başkanı olmasını isteyen imzaları toplantı sonunda TOBB Genel Kurul Başkanı Osman Yıldırım'a teslim edildi. Yıldırım, emanete Genel Kurul'a kadar gözü gibi bakacağını ifade ederek, TOBB Genel Kurulu'nun hem camia hem özel sektör için bir milat oluşturacağına inandığını bildirdi. Birlik ve beraberlik içerisinde büyük başarılara imza atacaklarını vurgulayan Yıldırım, Anadolu'nun şaha kalkacağını söyledi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Adil Konukoğlu Osman Yıldırım Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title