Haberler

Hindistan'ın Ankara Büyükelçisi Safranbolu'ya Hayran Kaldı

Hindistan'ın Ankara Büyükelçisi Chitra Narayanan, Karabük'ün Karihi Evleriyle Ünlü Safranbolu İlçesine Hayran Kaldı.

Hindistan'ın Ankara Büyükelçisi Chitra Narayanan, Karabük'ün karihi evleriyle ünlü Safranbolu ilçesine hayran kaldı.

Safranbolu'nun tarihi ve turistik yerlerini gezen Büyükelçi Chitra Narayanan, Belediye Başkanı Nihat Cebeci'yi makamında ziyaret ederek bölgenin iktisadi kalkınma yatırımları ile korumacılık hakkında bilgi aldı.

Narayanan yaptığı açıklamada son günlerde artan terör olaylarını ise lanetlediklerini söyledi. Narayanan, "Tarihi büyük olan bir ülkeden geliyorum. Ülkem halkının selamlarını getirdim. İki ülkede de terör eylemleri oluyor. Bu terör olaylarını biz lanetliyoruz ve barış çabalarımızı daima sürdürmeye devam edeceğiz. Safranbolu'nun çok uzun ve geçmiş bir tarihi var. Eminim ki ileride Türkiye ile Hindistan arasındaki tarihi ilişkiler gelişerek devam edecek" dedi.

Büyükelçi Narayanan, Hindistan'ın simgesi olan Taçmahal plaketini Başkan Cebeci'ye hediye etti. Başkan Cebeci de Büyükelçiye sevgi bohçası verdi.

Daha sonra dünya miras kenti olan Safranbolu evlerini gezen Büyükelçiye burada, tarihi Safranbolu simidi, lokumu ve cevizli baklavası ikram edildi. Tarihi kenti gezisinde bol bol fotoğraf çekerek Safranbolu'ya hayran kaldığını ve burayı kendi ülkesinde tanıtacağı sözünü veren Hindistan'ın Ankara Büyükelçisi Chitra Narayanan, "İlk fırsatta buraya tekrar geleceğim. Tarihi şehrin bir bütün olarak korunmasına hayran kaldım. Kentte cadde ve sokakların tamamlayıcısı olan tarihi evlerin birbirlerine uyumları beni hayran bıraktı. Mimari dokunun bütün olarak korunması çok etkileyici" diye konuştu.

(YE-AK)

15.10.2007 16:54 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title