Haberler

Hıdırellez Ateşi Seka Park'ta Yandı

Güncelleme:

Hıdırellez Seka Park'ta coşkuyla kutlandı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Kocaeli Roman Dernekleri Federasyonu tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Roman Festivali kapsamında önceki akşam Hıdırellez ateşi yakıldı. Hızır ve İlyas peygamberlerin buluşup dileklerin gerçekleştiğine inanılan ve baharın müjdecisi olan Hıdırellez, Seka Park'ta coşkuyla kutlandı.

HIDIRELLEZ ATEŞİ SEKA PARK SAHİLİNDE YANDI

Hıdırellez Ateşi Seka Park sahilinde yakıldı. Gençler yanan ateşin üstünden atlayarak, hıdırellezi ve beraberinde gelen baharı kutladı. Roman Dernekleri Federasyonu Başkanı Ahmet Çokyaşar da barış ve dostluk dilekleriyle ateşin üstünden atlayanlar arasında yer aldı.

KOBRA MURAT VE GÜLLÜ ROMANLARI COŞTURDU

Hıdırellez Ateşinin yakılmasının ardından Romanların ünlü terzisi olarak tanınan Kobra Murat Seka Park'ta konser verdi. Seslendirdiği şarkılarla Romanları coşturan Kobra Murat, muhteşem sahne şovu ile göz doldurdu. Kobra Murat'ın ardından sahneyi ünlü şarkıcı Güllü aldı. Güllü'nün şarkılarıyla doyasıya dans eden Romanlar Seka Park'ta unutulmaz bir Hıdırellez akşamı yaşadı.

DİLEKLER SUYA BIRAKILDI

Öte yandan Hıdırellez'in ertesi sabahı Dilek Sabahı ritüeli gerçekleştirildi. Roman genç kızlar bir gece önce yazdıkları dileklerini Seka Park sahilinden denize attı. Dilek Sabahı'na İzmit Belediyesi Meclis Üyesi Erkan Aksoy da katıldı.

Çok sayıda vatandaşın da bir gece önce Seka Park'taki gül ağaçlarının altına dileklerini bıraktıkları görüldü.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Hıdırellez Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title