Haberler

Hibe Desteği Başvuruları İçin Son Tarih 24 Aralık

Yalova Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Selim Karahan, Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında verilecek yüzde 50 hibe desteklerinde yararlanmak için son tarihin 24 Aralık olduğunu söyledi.

Karahan, 2006 yılından bu yana uygulanan Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında 2015 Yılı Ekonomik Yatırımlar Hibe Programı'nın açıklandığını söyledi. Karahan, Yalova'da bugüne kadar 28 proje uyguladığını belirterek, "Bunlardan 27'si tamamlandı. 1 tanesi 2014 projesiydi. yapım aşamasında. Son derece başarılı olduğumuz bir alan. Çiftçilerimizin zirai faaliyetlerini sürdürmeleri açısından Türkiye genelinde 3 bin 500-4 bin proje uygulandı. 28'i ilimizde yapıldı" dedi.

Hibe desteklerinin faydalarından bahseen Karahan, şöyle konuştu:

"Kivi yetiştiriciliğin lideriyiz. Kivi üretiminin sürdürebilirliği de bunun işlenmesi, paketlenmesi ve depolanmasıyla 1 hafta içerisindeki pazarla periyodunu 8 aya çıkardık. Sadece Yalova'daki kivi üretiminin değil özellikle Karadeniz'de üretilen kiviciliğin sigortası anlamında soğuk hava depolarına yüzde 50 hibe uyguladık. Soğuk hava depolarının ve ürün işleme paketleme tesislerinin yanı sıra bu yıl ilk defa küçükbaş ve büyükbaş yetiştiriciliğinde sabit tesis yatırımlarına yüzde 50 hibe uyguluyoruz. Kültür balıkçılığı ve kültür mantarcılığı yetiştirici alanlarında da tesis kurmak isteyenlere yüzde 50 destek veriyoruz. Geçen yıl uyguladığımız destek miktarı 800 bin liranın yarısı şeklindeydi. Bu yıl ürün yaş sebze meyve işleme tesislerinde ve et ve et ürünleri işleme, süt ve süt ürünleri işleme tesislerinde hibe proje tutarımız 3 milyon TL. Bunun yarısı 1,5 milyonu hibe olarak veriyoruz. 10 proje çıkardık diyelim. 3 milyondan yarısı 15 milyon lira. Bir anda 15 milyonluk kaynağı karşılıksız veriyoruz. Babası evladına zor verir bu kaynağı. Kaynak ve destek miktarımız arttı. 24 Aralık'ta başvurusu sona erecek olan bu hibe çağrımızı köy köy gezerek bilgilendireceğiz. Kasım ayının sonuna kadar bütün teknik elemanlarımız bu anlamda bunun yayımıyla ilgili aralık ayında projelerin ön kabulleri danışmanlıklar. Bilgilendirmeler yapılacak. Ocak ayı itibariyle de hibe sözleşmelerini yapıp Şubattan 2015 1 Aralığa kadar projeleri bitirebilecekler. Buna proje yarışı diyebiliriz. Bizim ilimizde çok proje çıkmasını istiyoruz. Kaynakta sınır yok. Ne kadar proje çıkarsa o kadar proje uygulanabilir." - YALOVA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Selim Karahan Türkiye Yalova Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı? Serkan Sezgin kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yenişarbademli Belediye Başkan adayı Serkan Sezgin kaç yaşında, nereli? Süleyman Yalvaç kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yalvaç Belediye Başkan adayı Süleyman Yalvaç kaç yaşında, nereli? Tamer Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Şarkikaraağaç Belediye Başkan adayı Tamer Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhterem Arslan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Sütçüler Belediye Başkan adayı Muhterem Arslan kaç yaşında, nereli? Sami Eroğlu kimdir? Memleket Partisi Yozgat Bahadın Belediye Başkan Adayı Sami Eroğlu Kaç yaşında, nereli? Seçimden sonra dolar yükselir mi? Dolar ne kadar olacak, artar mı? Burhan Karakoç kimdir? Memleket Partisi Sivas Sarıkışla Belediye Başkan Adayı Burhan Karakoç Kaç yaşında, nereli? İdil Özkan kimdir? Memleket Partisi Kırklareli Lüleburgaz Belediye Başkan Adayı İdil Özkan Kaç yaşında, nereli? Sultanbeyli Belediyesi hangi parti? Sultanbeyli Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Sultanbeyli yerel seçim sonuçları! Selahattin Baygın kimdir? Memleket Partisi Kastamonu Cide Belediye Başkan Adayı Selahattin Baygın Kaç yaşında, nereli? Gökhan Erinkarlı kimdir? Zafer Partisi Isparta- Senirkent Belediye Başkan adayı Gökhan Erinkarlı kaç yaşında, nereli? Salim Özmen kimdir? Zafer Partisi Isparta- Keçiborlu Belediye Başkan adayı Salim Özmen kaç yaşında, nereli? Fatih Erbakan İstanbul'dan adaylarını çekiyor mu? Fatih Erbakan'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 3 şartı ne? Büyükçekmece - Samsunspor Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Büyükçekmece - Samsunspor Basket maçı ne zaman?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title