Haberler

Hem tatil, hem de Türk yemeği yaptılar

Güncelleme:

Hem tatil, hem de Türk yemeği yaptılar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın öncülüğünde 21-27 Mayıs'ta kutlanan "Türk Mutfağı Haftası" çerçevesinde, Aydın'ın Didim ilçesindeki bir otelde düzenlenen programda, otelde konaklayan yabancı turistler Türk yemekleri yaptı.

Hem tatil, hem de Türk yemeği yaptılar

AYDIN - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın öncülüğünde 21-27 Mayıs'ta kutlanan "Türk Mutfağı Haftası" çerçevesinde, Aydın'ın Didim ilçesindeki bir otelde düzenlenen programda, otelde konaklayan yabancı turistler Türk yemekleri yaptı.

21-27 Mayıs tarihleri arasında kutlanan "Türk Mutfağı Haftası" çerçevesinde, Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü öncülüğünde Didim'deki 5 yıldızlı bir otelde kalan turistlerin de katılımıyla farklı bir etkinlik düzenlendi. Otelde konaklayan 7 ayrı ülkeden 7 turist, otelin açık alanında düzenlenen platformda Türk yemeği yaptı. Önlük ve şapkalarını takan müşterilere otelin aşçıları yardım ederken, turistler hamur açarak gözleme pişirdi, kıymaları elleriyle şekil verip dürüm yaptı. Lokma da pişiren turistler elleriyle de sarma sararak hem yemek yaptı hem de tadına baktı. Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürü Umut Tuncer de zaman zaman turistlerle birlikte yemek yaparak, tariflerini anlattı.

Etkinlik ile ilgili konuşan Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürü Umut Tuncer; "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayelerinde gerçekleştirilen "Türk Mutfağı Haftası" etkinlikleri Aydın'da ilk kez gerçekleştirildi. Türk Mutfağının onlarca yemek örneğini, lokmasından sarmasına kebabından Arnavut ciğerine kadar çeşitli örneklerin temsilini gerçekleştirmiş olduk. Bence etkinlik çok ta başarılı geçti. 21-27 Mayıs Türk Mutfağı haftasını kutluyoruz, muhteşem yemeklere sahibiz, özellikle Didim ve Kuşadası'nda eşsiz güneşimiz, denizimiz, plajımız ve harika coğrafyamız içerisinde yemekleri de turistlere tanıtıp ülkelerinde bu eşsiz yemek şölenini anlatmalarını istiyoruz. Bu anlamda Türk mutfağının en eşsiz yemeklerini onlarla birlikte etkileşimli olarak hem onlara ikramlarını hem de tesisteki turistlere ikramlarını sağladık" dedi.

Tatil için ailesiyle birlikte Didim'e gelen Hollanda uyruklu Fayer Reynords (32); "Benim için çok güzel bir deneyim oldu ve çok mutlu oldum. Yemekler ve etkinlik çok güzeldi" dedi.

Tatil için Didim'de bulunan Roman White ise "Etkinlik ve yemekler harikaydı. Benim için çok farklı ve güzel bir deneyim oldu. Yemeklerde çok güzeldi, muhteşem bir an yaşadık" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Aydın Tatil Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Mourinho Fenerbahçe'ye gelecek mi? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu, kaç kere şampiyon oldu? Galatasaray kaç şampiyonluğu var? Ligin bitmesine kaç hafta kaldı 2024? Survivor 3. eleme adayı kim oldu? 7Mayıs Survivor potada kimler var? Fenerbahçe başkanlık seçimi ne zaman 2024? 7 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 7 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 7 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Rasim Ozan Beyaz Futbol'da neden yok, Beyaz TV'den ayrıldı mı? 7 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 7 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 7 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 7 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 7 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title