Haberler

HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu, 10 gün içinde teslim olmazsa görüldüğü yerde yakalanacak

Güncelleme:

Yargı kararı sonrasında milletvekilliği düşürülen Ömer Faruk Gergerlioğlu, cezasının infazı için 10 gün içinde teslim olmaması durumunda, görüldüğü yerde yakalanarak adliyeye sevk edilecek.

2 YIL 6 AY HAPİS CEZASINA ÇARPTIRILMIŞTI

HDP Kocaeli eski milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, milletvekili seçilmeden önce Kocaeli 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılandığı davada 21 Şubat 2018'de "PKK/KCK propagandası yapmak" suçundan 2 yıl 6 ay yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu, 10 gün içinde teslim olmazsa görüldüğü yerde yakalanacak

HAKKINDA YAKALAMA KARARI ÇIKARILACAK

"Terör örgütü propagandası yapmak" suçundan verilen hapis cezasını onanması kararının TBMM Genel Kurulu'nda okunmasıyla Gergerlioğlu'nun milletvekilliği düşürüldü. Karara ait yazının 19 Mart 2021 tarihinde ulaştığı Kocaeli Cumhuriyet Başavcılığı ise hükmün infazı için 19 Mart 2021 tarihinde hükümlünün MERNİS adresine çağrı kağıdı çıkarttı.

Çağrı kağıdının tebliğinden itibaren 10 gün içerisinde teslim olması beklenilen Gergerlioğlu, teslim olmaması durumunda hakkında yakalama kararı çıkarılacak. Kararın ardından ise Gergerlioğlu görüldüğü yerde yakalanarak adliyeye sevk edilecek.

NE OLMUŞTU?

Milletvekilliği düşürülen HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu, Meclis'te eylem başlatmış ve Anayasa Mahkemesi'nin kararı çıkana kadar dışarı çıkmayacağını söylemişti. Dün sabah saatlerinde pijama ve terlikleriyle gözaltına alınan Gergerlioğlu, birkaç saat sonra ise serbest bırakılmıştı.

POLİSE VERDİĞİ İFADE ORTAYA ÇIKTI

Gözaltına alınmasına ilişkin açıklamalarda bulunan Gergerlioğlu, polislerin "TBMM'de milletvekilliğiniz düşmesine rağmen kalmaya devam ederek buradan sosyal medya üzerinden canlı yayınlar ve video paylaşımları yaptığınız yönündeki iddialar ile ilgili söyleyecekleriniz nelerdir?" sorusunu yönelttiklerini aktarmıştı.

HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu, 10 gün içinde teslim olmazsa görüldüğü yerde yakalanacak

"MİLLETİN MECLİS'İNDE MİLLETİN FERDİNİN BULUNMASI SUÇ MUDUR?"

"Milletin Meclisi'nde milletin bir ferdinin bulunması suç mudur?" ifadelerine yer vererek, "Milletin meclisinde milletin ferdinin bulunması suçu mu uyduruldu. TBMM demokrasinin beşiği, milletin temsiliyet yeridir. Eski bir milletvekili ve bir vatandaş olarak TBMM bulunmam açıklamalar yapmamdan daha doğal bir şey olamaz. Anayasamız ifade özgürlüğünü tanır ve Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi bunun bir vatandaş için en geniş halini sunar. Esas olan vatandaşların özgürlüğü hakkı ve hukukudur. 83 milyon kişinin sorunları halletmek için başvuracağı yer TBMM'dir ve ne üzücü ki milletin meclisinde neden bulunduğum bana sorulmaktadır" ifadelerini kullanmıştı.

"BANA GÖSTERİLEN VİDEO GÖRÜNTÜLERİ BENİMLE ALAKALI DEĞİLDİR"

Terör örgütü lehine slogan atmadıklarını da savunan Gergerlioğlu, "Genel Kurul kapısından çıktığımızda gazeteciler video çekimi yapıyordu ve biz HDP Grup toplantı odasına gidene dek bu çekimleri devam ettirdiler. Çekim kayıtları gazetecilerdedir. Bana gösterilen video görüntüleri benim ve içinde bulunduğum topluluk ile alakalı değildir" demişti.

"İBADET ÖZGÜRLÜĞÜM ENGELLENDİ"

İbadet özgürlüğünün engellendiğini belirten Gergerlioğlu, "Sabah tuvalete gidip daha sonra ellerimi yıkamak için çıktığımda orada bir kısım meclis polisinin beklemekte olduğunu gördüm. Elimi yıkadım ve abdest aldım polislere sabah namazımı vakti ile bir an önce kılmak istedim ve üzerimi giymek istediğimi ifade ettim. Karakolda kılarsınız dediler ama karakola kadar sabah namazı vaktinin geçeceğini ve kılamayacağımı söyledim. İzin vermeleri halinde namazımı kılıp üzerimi giyerek daha sonra gidebileceğimi söyledim. Ancak izin vermeyip koluma hızlıca girerek beni koşar adım götürmeye başladılar. Elbiselerimi ve ayakkabımı giyemeyerek terliklerim ile çıkmak zorunda kaldım." ifadelerini kullanmıştı.

"SAĞ İKİ EL PARMAĞIMI KULLANMAKTA ZORLANIYORUM"

"Sanırım kamuoyuna uygunsuz görüntümün servis edilmesi için özellikle yapıldı" diyen Gergerlioğlu ibadet özgürlüğünün de engellendiğini söylemişti. Gergerlioğlu "Güç kullanma esnasında sol ön kolumda ekimozlar oluşmuştur. Boynumda kas ağrıları oluşmuştur. Sağ iki el parmağımı da kullanmakta zorlanıyorum" ifadelerine yer vermişti.

Kaynak: Haberler.com / Politika

Ömer Faruk Gergerlioğlu Haberler

Bakmadan Geçme

Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı? Serkan Sezgin kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yenişarbademli Belediye Başkan adayı Serkan Sezgin kaç yaşında, nereli? Süleyman Yalvaç kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yalvaç Belediye Başkan adayı Süleyman Yalvaç kaç yaşında, nereli? Tamer Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Şarkikaraağaç Belediye Başkan adayı Tamer Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhterem Arslan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Sütçüler Belediye Başkan adayı Muhterem Arslan kaç yaşında, nereli? Sami Eroğlu kimdir? Memleket Partisi Yozgat Bahadın Belediye Başkan Adayı Sami Eroğlu Kaç yaşında, nereli? Seçimden sonra dolar yükselir mi? Dolar ne kadar olacak, artar mı? Burhan Karakoç kimdir? Memleket Partisi Sivas Sarıkışla Belediye Başkan Adayı Burhan Karakoç Kaç yaşında, nereli? İdil Özkan kimdir? Memleket Partisi Kırklareli Lüleburgaz Belediye Başkan Adayı İdil Özkan Kaç yaşında, nereli? Sultanbeyli Belediyesi hangi parti? Sultanbeyli Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Sultanbeyli yerel seçim sonuçları! Selahattin Baygın kimdir? Memleket Partisi Kastamonu Cide Belediye Başkan Adayı Selahattin Baygın Kaç yaşında, nereli? Gökhan Erinkarlı kimdir? Zafer Partisi Isparta- Senirkent Belediye Başkan adayı Gökhan Erinkarlı kaç yaşında, nereli? Salim Özmen kimdir? Zafer Partisi Isparta- Keçiborlu Belediye Başkan adayı Salim Özmen kaç yaşında, nereli? Fatih Erbakan İstanbul'dan adaylarını çekiyor mu? Fatih Erbakan'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 3 şartı ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title