Haberler

Hdp Grup Başkanvekili Kerestecioğlu Açıklaması

HDP Grup Başkanvekili Filiz Kerestecioğlu, Aslı Erdoğan'ın, hukuki bir kararla değil, siyasi bir kararla tutuklandığını iddia etti.

HDP Grup Başkanvekili Filiz Kerestecioğlu, Aslı Erdoğan'ın, hukuki bir kararla değil, siyasi bir kararla tutuklandığını iddia etti.

Kerestecioğlu, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, her gün bir milletvekili arkadaşın "hukuksuzca" gözaltına alındığını ve bunun "hunharca" yapılmaya başlandığını savundu.

Kapatılan Özgür Gündem gazetesinin Yayın Danışma Kurulu üyesi Aslı Erdoğan'ın ciddi rahatsızlıkları olmasına rağmen 19 Aralık'tan bu yana tutuklu olduğunu anımsatan Kerestecioğlu, Aslı Erdoğan'ın bazı yazılarını okudu.

Aslı Erdoğan'ın hukuki değil, siyasi bir kararla tutuklandığını ileri süren Kerestecioğlu, şöyle devam etti:

"Yargıya olan inancımız gün be gün azalsa da Türkiye'de bağımsız ve tarafsız bir yargı olmadığına her seferinde bir kez daha şahit olsak da barışa ve demokrasiye olan inancımız, umudumuzu diri tutuyor. 29 Aralık'ta ilk duruşması görülecek olan Aslı Erdoğan'ın bu akıl almaz tutukluluk halinin derhal son bulmasını ve hakkında açılan bu hukuk dışı davadan derhal beraat kararı verilmesini bir kez daha vurguluyoruz."

Kerestecioğlu, bir gazetecinin HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın sağlık durumunu sorması üzerine, Demirtaş'ın kontrollerinin yapıldığını kaydetti.

Kaynak: AA / Politika

Filiz Kerestecioğlu Selahattin Demirtaş Aslı Erdoğan Politika Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title