Haberler

Hayvanlara Şiddet İddiasında Uzlaşmaya "Mama" ile Varıldı

Denizli'de, sokak hayvanlarına ve hayvanlara bakan kadına şiddet uyguladığı iddiasıyla dava açılan kişiye, hayvanlar için 100 kilogram mama alma cezası verildi.

Denizli'de, sokak hayvanlarına ve hayvanlara bakan kadına şiddet uyguladığı iddiasıyla dava açılan kişiye, hayvanlar için 100 kilogram mama alma cezası verildi.

Pamukkale ilçesine bağlı Gökpınar Mahallesi'nde ikamet eden Gülşah Kurt, aynı sokakta oturan komşusu Süleyman C'den 12 Mayıs'ta kendisine ve hayvanlarına saldırdığı iddiasıyla Kınıklı Polis Merkezine giderek şikayetçi oldu.

Denizli 2'nci Aile Mahkemesinde görülen davada, mahkeme tarafından 15 Mayıs'ta Kurt'a 1 ay süre ile koruma kararı verildi.

Gülşah Kurt'un, komşusu Süleyman C'nin cezasını ihlal edip kendisini rahatsız ettiği iddiasıyla yeniden şikayetçi olması üzerine Denizli 1'inci Aile Mahkemesi, 26 Temmuz'da Süleyman C'ya 6 ay süre ile uzaklaştırma cezası verdi.

Sokak hayvanlarının bakımını yapan Kurt, "konutuna yaklaşmaması, şiddet, tehdit, hakaret, aşağılama veya küçük düşürmeyi içeren söz ve davranışlarda bulunmaması" cezasını ihlal ettiği iddiasıyla Süleyman C'den tekrar şikayetçi oldu.

Süleyman C'ye uzlaşma teklifinde bulunan savcılık, Gülşah Kurt'un sokak hayvanları için Denizli Hayvan Dostları Derneğine 150 kilogram kedi ve köpek maması bağışı yapması talebini iletti.

Uzlaştırmacıdan indirim isteyen Süleyman C, uzlaştırmacı ile birlikte marketten 15 kiloluk 6 çuval köpek maması, 1 kilo 400 gramlık 6 paket de kedi maması olmak üzere toplam 98 kilo 400 gram mama aldı. Mamaları Denizli Hayvan Dostları Derneğine verilmek üzere Gülşah Kurt'un eşine teslim eden Süleyman C, makbuzunu da uzlaştırmacıya verdi.

Gülşah Kurt, gazetecilere yaptığı açıklamada, uzlaştırmacıdan talep ettikleri 150 kilo yerine yaklaşık 100 kilo mamanın kabul edildiğini belirterek, mamaların sokak hayvanlarına dağıtılacağını ifade etti.

Sokak hayvanlarına yardımcı olunması gerektiğini vurgulayan Kurt, şunları söyledi:

"Sokak hayvanlarını sahipleniyorum, kapımın önüne onlar için yiyecek bırakıyorum. Bundan rahatsız olanlardan biri, aracıyla beni ve hayvanlarımı ezmeye kalktı. Bunları savcılığa bildirdim, ilk önce mahkemeden bir aylık koruma kararı çıktı. Bunun ihlal edilmesi üzerine 6 aylık uzaklaştırma kararı verildi. Daha sonra uzlaştırma heyeti devreye girdi. Heyetin karşı tarafa daha etkili ceza verilebileceğini söylemesi üzerine biz, zarar vermeye çalıştığı hayvanlar için 150 kiloluk mama talep ettik. Uzlaşma talebimiz uygun bulundu."

Hayvanlara ve onlara bakan kadına şiddet uyguladığı, taciz ettiği öne sürülen komşusu Süleyman C. ise "Bakkala ekmek almaya giderken köpeklerin saldırısına uğradım. Köpeklerin sahibine 'Kızım köpekleri ya içeri kat ya da bağla' diye uyardığımda, bana tehditle ve şiddetle karşılık verdi. Sonra polis çağırmış. Karakola gittim ifade verdim, köpeklere ve kadına saldırmadığımı söyledim. Birkaç ay sonra tekrar bir ifade verdim, hakaretten. Üçüncü seferde tekrar taciz etmişim, arabayla üzerine yürümüşüm. Kamera kayıtlarını emniyete, savcılığa vermeme rağmen en son kararla uzlaştırmacı geldi. 'Uzlaşma olmazsa 5-6 bin lira paran gidecek' dedi. Ben de uzlaştırmacıya söyledim, hiç olmazsa bu mamaları düşürebildiği kadar düşürmesini istedim. Anlaştık, 100 kiloya düşürdüler." diye konuştu.

Yapmadığı şeylerle kendi aleyhinde hakarette bulunulduğunu ifade eden Süleyman C, "Ben burada tavuklarımı, hindilerimi güdüyorum. Geliyor bana hareket yapıyor, beni tahrik ediyor. Mamaları almama rağmen beni tahrik ediyor, bana hakaret ediyor." dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Pamukkale Gökpınar Kınıklı Denizli Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bayhan kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Bayhan kaç yaşında, nereli? Bayhan biyografisi! VAPUR SEFERLERİ İPTAL Mİ? 18 Nisan İstanbul'da vapur seferleri iptal mi edildi? Yeşim Akıncı kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Yeşim Akıncı kaç yaşında, nereli? Yeşim Akıncı biyografisi! Metin Akpınar'ın kızı kim? Duygu Nebioğlu kimdir, kaç yaşında? Duygu Nebioğlu'nun ablası ve annesi kim? Uraz Kaygılaroğlu olayı nedir? Kaygılaroğlu neden linç edildi? Açıklama yaptı mı? RÖNESANS GAYRİMENKUL HALKA ARZ: Rönesans Gayrimenkul katılım endeksine uygun mu, kaç lot verir? Hastane randevusu alıp gitmeyenlerin cezası ne olacak? Fahrettin Koca açıklama yaptı mı? ABD Başkanı Biden'dan skandal açıklama! | Biden ne söyledi? Biden amcasının yendiğini mi söyledi? Zeynep Bastık hasta mı? Zeynep Bastık'ın sağlık durumu nasıl? Zeynep Bastık neden ameliyat oluyor? Azra Akın'ın çocuğu mu oldu? Azra Akın'ın çocuğunun cinsiyeti ne? Azra Akın'ın kaç çocuğu var? Terör örgütü sözde sorumlusu Fehmi Oral Meşe yakalandı mı? Fehmi Oral Meşe kimdir? İstanbul'da bugün hava nasıl olacak? AKOM uyardı! İstanbul'da sağanak yağış mı bekleniyor? Kabine'de değişim olacak mı? Ömer Çelik sorulara ne cevap verdi? Fenerbahçe - Olympiakos maçı şifresiz mi? Fenerbahçe - Olympiakos maçı hangi kanalda, ücretsiz mi, bedava mı olacak? Meliha Akyol kimdir? AK Parti Yalova Milletvekili Meliha Akyol kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title