Haberler

Hasta Memnuniyeti Artarken, Sağlık Çalışanı Mutsuz"

Memur- Sen Konfederasyonu'na bağlı Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası (Sağlık-Sen) Genel Başkan Yardımcısı Abdülaziz Arslan, son 10 yılda sağlık kuruluşlarına başvuran hasta sayısının artmasına rağmen hasta memnuniyetininde artış gösterdiğini belirterek, "Geçtiğimiz 10 yılda sağlık çalışanlarının iş yükü 5 kat artmıştır. Çalışanlarımız arasında yaptığımız anketlerde, sağlık çalışanlarının yüzde 65'i 'imkanım olsaydı ben bu mesleği değiştirirdim' diyor, oysaki sağlık mesleği dışarıdan cazip görünüyor" dedi.

Arslan, Sağlık-Sen Eskişehir Şubesi tarafından bir otelde düzenlenen divan kurulu toplantısında yaptığı konuşmada, sağlıkta son 10 yılda değişim ve dönüşüm yaşandığını söyledi. Sağlık çalışanları olarak, bu değişim ve dönüşüm programının içinde yer aldıklarını anlatan Arslan, yaptıkları çalışmalarla bunu sürdüreceklerini bildirdi.

Özellikle sendika olarak yaptıkları hasta memnuniyeti anketlerine dikkati çeken Arslan, "2002 yılında, bir yılda toplam sağlık tesislerine başvuran hasta sayısı 185 milyon kişiyken, bu sayı 2012'de 600 milyon kişiye çıkmış durumdadır. Bu artışa rağmen 2002 yılında yüzde 35-40 olan hasta memnuniyeti yüzde 76-80 arasında çıkmıştır" diye konuştu.

Sağlık tesislerine her yıl artan başvuruya rağmen hasta memnuniyetinin de arttığına değinen Arslan, hasta memnuniyetini etkileyen birçok faktör olduğunu vurguladı.

Arslan, artık birçok görüntüleme işlemi ve tahlillerin her hastanede yapılabildiğini, özel muayenehanelerin ve hastane içindeki eczanelerin kapanmasının da sağlığa erişim noktasında önemli birer faktör olduğunu kaydetti.

"Sağlıkta dönüşümün kahramanları sağlık çalışanlarıdır"

Bu değişim ve dönüşümün kahramanlarının ve ortaklarının sağlık ve sosyal hizmet çalışanları olduğunu vurgulayan Arslan, şöyle konuştu:

"Geçtiğimiz 10 yılda sağlık çalışanlarının iş yükü 5 kat artmıştır. Çalışanlarımız için iyileştirmeler yapıldı ama tatmin eden yüzde 60-70 gibi iyileştirmeler yapılmadı. Çalışanlarımız arasında yaptığımız anketlerde, sağlık çalışanlarının yüzde 65'i 'imkanım olsaydı ben bu mesleği değiştirirdim' diyor. Oysa ki sağlık mesleği dışarıdan cazip görünüyor. Yüzde 55 oranında, 'mali sıkıntılardan dolayı evin içinde şiddete maruz kaldığını' söylüyor. Yüzde 85 oranında ise 'hiç birikim yapmadığını' söylüyor. Yıpranmışlıkta polislerle eş değeriz. Yaptığımız tükenmişlik araştırmasında polisler yüzde 25 iken biz de 24 oranında, onlara paralel gidiyoruz maalesef sağlık çalışanlarının stresle, psikolojik sorunlarla, tükenmişlik sendromuyla karşı karşıya kaldığını görüyoruz."

Arslan, sorunların çözümü için sendikanın önemini de sözlerine ekledi.

Daha sonra Memur-Sen Eskişehir Temsilcisi İsmail Altınkaynak ve Sağlık-Sen İl Başkanı Abdülbaki Tekin de Memur-Sen ve Sağlık-Sen olarak, Eskişehir'de yaptıkları çalışmaları anlattı.

Programa, Eskişehir Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Hüseyin Fidan, İl Sağlık Müdürü Ali Mumcu, Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mutlu Kaya katıldı. - Eskişehir

Kaynak: AA / Sağlık

Sultan Abdülaziz Memur Sen Eskişehir Sağlık Haberler

Bakmadan Geçme

Cübbeli Ahmet hangi partiler için oy vermek caiz değildir dedi? Cübbeli'ye göre hangi partiye oy vermek caiz değil? Kadir İnanır'ın sağlık durumu nasıl? Kadir İnanır'ın son durum ne? Can Aslan kimdir? Memleket Partisi Erzincan Altınbaşak Belediye Başkan Adayı Can Aslan Kaç yaşında, nereli? Bayram tatili ne zaman? Ramazan Bayramı tatili kaç gün, 9 gün mü? 2024 Bayram tatili hangi günler? Burak Gürel kimdir? Memleket Partisi Çanakkale Ayvacık Belediye Başkan Adayı Burak Gürel Kaç yaşında, nereli? Talat Halefoğlu kimdir? Memleket Partisi Bilecik Bozüyük Belediye Başkan Adayı Talat Halefoğlu Kaç yaşında, nereli? Büyükçekmece Belediyesi hangi parti? Büyükçekmece Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Kızılcık Şerbeti Giray kim, gerçek adı ne? Kaan Taşaner kimdir, kaç yaşında? Yekta Faik Yılmaz kimdir? Memleket Partisi Artvin Kemalpaşa Belediye Başkan Adayı Yekta Faik Yılmaz Kaç yaşında, nereli? Gökmen Hakkı Gökmenoğlu kimdir? Zafer Partisi Isparta- Merkez Belediye Başkan adayı Gökmen Hakkı Gökmenoğlu kaç yaşında, nereli? Kızılcık Şerbeti full HD bölüm izle! Kızılcık Şerbeti 57. bölüm tek parça izle! Kızılcık Şerbeti son bölüm neler oldu? Hüseyin Yener kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gönen Belediye Başkan adayı Hüseyin Yener kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gelendost Belediye Başkan adayı Hüseyin Yalçın kaç yaşında, nereli? Ercan Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Isparta- Eğirdir Belediye Başkan adayı Ercan Yılmaz kaç yaşında, nereli? Abdülkerim Akkaya kimdir? Memleket Partisi Artvin Arhavi Belediye Başkan Adayı Abdülkerim Akkaya Kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title