Haberler

Hasan Arat, Avrupa Olimpiyat Komiteleri Birliği Yönetim Kurulu Üyeliğine Seçildi (2)

Arat: "4 YIL BOYUNCA ÜLKEMİ AVRUPA'DA TEMSİL EDECEĞİM"

İtalya'nın başkenti Roma'da yapılan seçimli genel kurulda, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) 2. Başkanı Hasan Arat, en yüksek oylardan birisini alarak Avrupa Olimpiyat Komiteleri Birliği (EOC) Yönetim Kurulu üyeliğine seçildi. Uluslararası Olimpiyat Komitesi'nin (IOC) kıtalararası en önemli organizasyonu olarak görülen bu yapıda, İrlandalı eski başkan Patrick Hickey 3. kez bu göreve layık görüldü.

22-23 Kasım tarihleri arasında Roma Cavalieri Otel'de gerçekleştirilen genel kurulda yapılan seçimlerde, EOC'un 16 kişilik yeni yönetim kurulu belirlendi. Patrick Hickey'nin yönetim kurulunda Hasan Arat'ın yanı sıra, İngiltere adına Londra Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları'nın başarılı başkanı ve efsane atlet Lord Sebastian Coe, Hırvatistan eski başbakanı Zlatko Matesa ve Alman Yeşiller Partisi kurucusu Michael Vesper da yer aldı. Genel Kurul'a, IOC Başkanı Thomas Bach da katıldı. EOC'un yönetim kurulunda geçen yıl sağlık nedenleriyle Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Başkanlığı'ndan ayrılan Togay Bayatlı bulunuyordu. 1973-83 yılları arasında profesyonel basketbol oynayan Hasan Arat, Süleyman Seba döneminde de Beşiktaş Kulübü'nde 2. başkanlık görevinde bulunmuştu. Arat, İstanbul 2020 Adaylık Komitesi Başkanlığını da yürüttü.

HASAN ULUSAL BİR KAHRAMAN

Hasan Arat'la birlikte Prof. Dr. Uğur Erdener, Türker Aslan, Neşe Gündoğan ve Ali Kiremitçioğlu'ndan oluşan Türk heyetinin, genel kurulda yoğun ilgi gördüğü gözlendi. Seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından Arat'ı ilk tebrik edenler arasında, IOC Başkanı Thomas Bach ve eşi ile komitenin eski başkanı Jacques Rogge ve eşi de vardı. EOC Başkanı Patrick Hickey ise, "Hasan ulusal bir kahraman" dediği Hasan Arat'ı sarılarak tebrik etti.

4 YIL BOYUNCA ÜLKEMİ AVRUPA'DA TEMSİL EDECEĞİM

Seçimlerin sona ermesinin ardından DHA'ya özel bir açıklama yapan Hasan Arat, EOC'a üye 49 ülke olduğunu hatırlatarak, "Bu ülkeler arasında Türkiye'yi temsilen ben yönetim kuruluna seçildim. Önümüzdeki 4 yıl boyunca ülkemi Avrupa Olimpiyat Komiteleri Birliği'nde temsil etmeye hak kazandım. Olimpiyatlarla ilgili çalışmamız bu çerçevede devam edecek" dedi.

TÜRKİYE, SAĞLAM TEMELLERE OTURDU

Arat, seçildiği pozisyonun ve EOC'un önemini ise şu sözlerle anlattı: "2015'te ilk defa Avrupa Oyunları düzenlenecek. Bu da Bakü'de düzenlenecek. Aynı zamanda, yaz ve kış versiyonu olarak Avrupa Gençlik Oyunları yapılıyor. 49 üyeli Avrupa Olimpiyat Komitesi'nin aynı zamanda IOC'ta 45 temsilcisi var. Dolayısıyla EOC'u, IOC'nin en etkili grubu olarak değerlendirebiliriz. O yüzden Türkiye'nin önemli bir oyla da seçilmiş olması, Türkiye'nin burada çok sağlam temellere oturduğunu ve geleceğin o açıdan olumlu olacağını düşünüyorum."

2020 ADAYLIĞI VE TRABZON ETKİSİ

Bu önemli seçim sonucunda, Trabzon 2011 Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları'ndaki başarı ve 2020 İstanbul'un adaylığı sırasında göstermiş oldukları titiz çalışmanın son derece etkili olduğunu ifade eden Arat, "En önemlisi de bugüne kadar bu kurullarda görev alan arkadaşlarımıza da teşekkür etmek istiyorum" dedi.

İstanbul'un, 2024 Olimpiyat Oyunları'na aday olması halinde yeniden adaylık komitesi başkanlığını yürütüp yürütmeyeceği sorulan Arat, "O görevden ayrıldım. Bundan sonra buradaki çalışmalara ağırlık vereceğim. Öyle bir görev, hükümetin kararıyla olacaktır. O açıdan henüz bunu söylemek için erken" diye konuştu.

2016 ve 2020 İÇİN ELİT SPORCULAR

Türkiye'de önemli tesis hamleleri yapıldığının altını çizen Arat, "Ancak önemli elit sporcuları yetiştirmenin değeri son derece önemli. Bizler 2016 ve 2020 olimpiyatları için elit sporcu programına çok ağırlık vermeliyiz. Sanırım önümüzdeki dönem, bunun ağırlıkla geçeceği bir dönem olacak" dedi.

Arat, EOC genel kurulunun son gününde bugüne kadar verdiği hizmetlerden dolayı Togay Bayatlı'ya da 'EOC Olympic Laurel' ödülü verileceğini belirtti. Arat, "Bayatlı'ya da hizmetlerinden dolayı teşekkür ederiz" dedi. - Kurulda

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hasan Arat Türkiye İtalya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title