Haberler

Hamamözü Kaymakamı: Sürgün Değil, Gönüllü Gidiyorum

Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdür Vekili Ömer Altunsoy'un telefonlarına çıkmadığı gerekçesiyle, kendi kişisel web sitesinden ve twitter üzerinden "Sen padişah mısın?

Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdür Vekili Ömer Altunsoy'un telefonlarına çıkmadığı gerekçesiyle, kendi kişisel web sitesinden ve twitter üzerinden "Sen padişah mısın?" diyerek tepki gösteren Amasya'nın Hamamözü Kaymakamı Kadir Güntepe, Şırnak'ın Beytüşşebap İlçesi'ne atanması nedeniyle veda mesajı yayınladı.

Amasya'nın Hamamözü Kaymakamı iken Şırnak'ın Beytüşşebap İlçesi'ne atanan Kadir Güntepe, ilçede yapılmasını planladığı spor tesisi hakkında görüşmek istediği ve 3 hafta boyunca ulaşamadığı Spor Genel Müdür Vekili Ömer Altunsoy'a 3.5 ay önce kendi kişisel web sitesinden ve twitter hesabından "Sen padişah mısın?" diyerek tepkide bulunmuştu. Kaymakam Güntepe'nin bu tepkisi kamuoyunda gündeme gelmişti. 2015 Mülki İdare Amirleri yaz kararnamesi ile tayini Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesi'ne atanan Kaymakam Kadir Güntepe, kendi kişisel web sitesinden yayınladığı veda mesajı ile Hamamözü İlçesi'ne veda etti. Veda mesajında ilçede hayata geçirdiği projeleri anlatan Kaymakam Güntepe, "Kıymetli Hamamözülüler, 2015 Mülki İdare Amirleri yaz kararnamesi ile tayinim Şırnak ili Beytüşşebap ilçesine çıkmıştır. Ancak tayinimle ilgili ulusal medya da iradem dışında çıkan 'Kaymakam sürüldü, sürgüne gönderildi' gibi haberler şahsımı derinden üzmüştür. Bu nedenle siz değerli Hamamözülü vatandaşlarımın bu konuda gerçeği bilmesini istiyorum. Öncelikle bu tayinden dolayı hiçbir devlet kurumumuzun yıpratılmasını istemem. Çünkü hayatımın hiçbir döneminde devletimin aleyhinde bir işin içinde bulunmadım ve bundan sonra da bulunmam. Önemle vurgulamak isterim ki bu tayin tamamen kendi irademle olmuştur" dedi.

Kaymakam Güntepe mesajına şöyle devam etti: "Devletimiz artık eski Türkiye mantığıyla Beytüşşebap gibi hassas, önemli yerleri sürgün yeri olarak görmemektedir. Tam tersine bu tip yerel dinamikleri olan yerlerin hassasiyetini bilerek kamu görevlisi atamaktadır. Ancak çıkan haberlerde sanki Spor Genel Müdürü ile yaşadığımız hadiseden dolayı bu tayinin gerçekleştiği yönünde kamuoyunda bir algı oluşmuştur. Bu tamamen yanlıştır ve gerçek dışıdır. Çünkü çıkan kararname şahsıma özel bir kararname değil aksine benimle birlikte görev yeri dolan 500'ü aşkın mülki idare amirini kapsayan genel bir kararnamedir. Bununla birlikte gönüllü olarak Beytüşşebap'ta görev yapabileceğime dair verdiğim tayin dilekçesi hem valiliğimizin hem de bakanlığımızın kayıtlarında mevcuttur. Ayrıca bu talebimi bakanlıkta atamadan sorumlu meslek büyüklerime de şifahi olarak ifade etmiştim. Sonuçta ne mutlu bana ki yayınlanan kararnameyle Beytüşşebap gibi çok önemli stratejik bir yerde görev yapma şerefi şahsıma tevdi edilmiştir."

Kaymakam Güntepe, mülki idare amirleri olarak vatanın hiçbir toprağını sürgün yeri olarak görmediklerini belirterek "Peygamberimiz (sav) bir hadisinde Müslüman kendisi için istediğini Müslüman kardeşi için istemedikçe kamil Müslüman olamaz şeklinde buyuruyor. Yani 'Ben gitmeyeyim de kim giderse gitsin anlayışı' bize verilen devlet terbiyesinde ve manevi değerlerimizde yoktur. O nedenle sadece Allah rızası için buralarda hizmet edip bir takım sıkıntılara göğüs germek gerektiğine inanıyorum. Engelleri aşmadan, acılarla yüzleşmeden başarıya ulaşamayız. Nazım Hikmetin bir şiirinde ifade ettiği gibi 'Sen yanmazsan, ben Yanmazsam, biz yanmazsak, nasıl çıkar karanlıklar aydınlığa' Bende bu şiiri şu şekilde ifade edeceğim. 'Sen gitmezsen, ben gitmezsem, biz gitmezsek, bu güzel topraklara nasıl huzur gelecek' O nedenle sadece Allah rızası için 'arkamıza bakmadan'gideceğiz ve şerefimizle, onurumuzla bize tevdi edilen bu vazifeyi yerine getireceğiz. Bundan dolayı kendi isteğimle ve devlet büyüklerimizin uygun görmesiyle gerçekleşen bu tayinin sürgün değil aksine benim için şeref olduğunun herkes tarafından bilinmesini isterim" ifadelerini kullandı.

Amasya'nın Hamamözü Kaymakamı iken Şırnak'ın Beytüşşebap İlçesi'ne atanan Kadir Güntepe, 3 yıldır görev yaptığı İlçede öğrenciler yararına örnek meyve bahçesi, su sayacı timi, veli karnesi gibi çok sayıda projeyle adından söz ettirip, üniversite sınavına hazırlanan öğrencilerin motivasyonunun artması için de üniversite sınavlarına girip kendisinden yüksek puan alan öğrenciyi ödüllendirmesiyle ilçe halkı tarafından takdir toplamıştı. - Amasya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Beytüşşebap Hamamözü Şırnak Amasya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title