Haberler

Halkbank'ın Eski Patronunun İstifasının Arkasında Başbakan Çıktı

Güncelleme:

Halkbank Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Cebeci, iddiaya göre sağlık sorunları nedeniyle değil Davutoğlu'nun isteğiyle görevi bıraktı. Cebeci'nin aile fertlerini işe aldırdığı öne sürülüyor.

Candaş Tolga Işık'ın Posta Gazetesi'nde bugün yer alan yazısında Halkbank Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Cebeci'nin istifasıyla ilgili olarak bir takım iddialar yer alıyor. İddiaya göre Cebeci görevini sağlık sorunları nedeniyle değil Başbakan Davutoğlu'nun isteğiyle bıraktı. İşte Candaş Tolga Işık'ın konu hakkındaki yazısı:

SAĞLIK NEDENLERİ DEMİŞTİ

Devletin en büyük bankalarından biri olan Halkbank'ın Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Cebesi kısa bir süre önce istifa etmişti. Cebeci'nin istifasında "sağlık nedenleri" gerekçe gösterilmişti.

VAHİM İDDİALAR

Hafta sonu AK Parti kongresi için gittiğim Ankara'da bu istifayla ilgili son derece vahim bir iddia duydum. İddiaya göre Halkbank'ın Yönetim Kurulu Başkanı Cebeci istifa etmemiş, bizzat Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından görevden alınmış. Sebep: Nepotizm. Yani akraba kayırmacılığı.

BAŞBAKANA İHBAR GİTTİ

Başbakan Davutoğlu kendisine gelen bir ihbar üzerine danışmanlarına Halkbank'ta küçük bir araştırma yaptırtıyor. Gelen raporda Halkbank Yönetim Kurulu Başkanı Cebeci'nin 3 damadı, 2 kızı, 8 yeğeninin bankada çalıştığı ortaya çıkıyor.

"İŞE GELMEDEN AKRABALARA MAAŞ İDDİASI"

Dahası bankada Cebeci'nin yakını olduğu için işe alınan bazı isimlerin işe gelmeden maaş aldığı tespit ediliyor.

DAVUTOĞLU BİZZAT ARAŞTIRDI

Başbakan hemen Cebeci'yi çağırtıyor ve "Ne hakla bunları işe alırsın? Başbakanlık'ta 1 tane Davutoğlu soyadlı çalışan var mı?" diye soruyor. "Derhal istifa edeceksin yoksa seni ben görevden alırım." diyor Davutoğlu. Cebeci,"Bunca yıl hizmet ettim" diye cevap verince Davutoğlu "Bunun karşılığında maaş almadın mı?" diye bağırıyor. Ve Cebeci Halkbank'taki Yönetim Kurulu Başkanlığı görevinden istifa etmek zorunda kalıyor.

"AİLE ŞİRKETİ GİBİ"

Olayı bana aktaran kaynağım son derece önemli ve güvenilir bir isim. İddialar doğruysa büyük bir skandal bu. Devletin en büyük bankalarından biri, bizzat tepesinde oturan bürokrat tarafından aile şirketine çevriliyor...

CEVABI MERAK EDİLİYOR

Halkbank'ın istifa eden Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Cebeci'den bu iddialara karşı gelecek cevabı aynen burada yayınlamaya hazırım. Ama esas Başbakan Ahmet Davutoğlu'ndan bir açıklama bekliyoruz. Cebeci gerçekten sağlık gerekçeleri nedeniyle mi istifa etti yoksa "nepotizm" yüzünden siz mi görevden aldınız? (Kaynak: Posta)

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Candaş Tolga Işık Ahmet Davutoğlu Hasan Cebeci Halk Bankası Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak?
500

Yorumlar (48)

SİNAN DEVECİ:

İNADINA AKP AKP DİYORUZZZZZZZZZZZZZZZ

14
22
yanıtYanıtla
KAPLER MÜHÜRLÜ:

ARTIK TUZ KOKUYOR. . . 1 KASIMDA BU MİLLET BUNLARI SANDIĞA GÖMECEK. . .

15
16
yanıtYanıtla
1725:

17/25 unutma

21
2
yanıtYanıtla
İNFAZ:

TRT''Yİ ARAŞTIRIN . . 2000 KİŞİ ÇALIŞMADAN MAAŞ ALIYOR. .

21
2
yanıtYanıtla
mehmetMobil-ANDROID:

halkbank kutucu banka.tayyipin çocuklarına.

16
4
yanıtYanıtla
Velat:

vaybe davutoğlu adaletli davranmak için sahaya indi gözlerim yaşardı göz boyamalara gerek yok karnımız doydu bu yaptıklarınızla

12
7
yanıtYanıtla
derviş:

başbaakan 17 25 yolsuzluğunu çıkarsın bende inanayım.

15
2
yanıtYanıtla
Çankırı li Mobil-ANDROID:

akp ye oy yok yazmissiniz doğru vermeyin sizin gibi din millet vatan haininin oyuna ihtiyacı yok vermeyin akp ye oy allah korusun

5
12
yanıtYanıtla
CİMİLLİ:

bırakın bu ayakları. resmi ve yarı resmi kurumların hepsinde bunun on katını görürsünüz. görmek istersen tabi. örneğin sümeyye.

12
5
yanıtYanıtla
TRİBÜNLERE OYNAMAYIN, MİLLET BİLİYOR...:

NEPOTİZMDEN GÖREVDEN ALINMIŞ OLSAYDI AKP DE 1 TANE ADAM KALMAZ BEE NEYİN KAFASINI YAŞIYORSUNUZ, İLÇE AKP BAŞKANLARI BİLE 1 TON ADAM KOYUYOR ORAYA BURAYA. . .

13
3
yanıtYanıtla
Tüm 48 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title