Haberler

Hakyemez: Hükümetin Propagandasını Yapmıyoruz

Güncelleme:

Akil İnsanlar Heyeti Karadeniz Bölgesi Grubu Başkanı Prof.Dr.Yusuf Şevki Hakyemez Çorum'da açıklama yaptı.

Akil İnsanlar Heyeti Karadeniz Bölgesi Grubu Başkanı Prof.Dr. Yusuf Şevki Hakyemez Çorum'da yaptığı açıklamada, "Heyet olarak bu süreci destekliyoruz. Ama bu süreci yönetme noktasında bir yetkimiz yoktur. Bu süreç siyasi iktidar tarafından yönetiliyor, yetki onlarda. Aslında biz diyalog grubuyuz. Hiçbir şekilde burada hükümet propagandasını yapmıyoruz, hükümetin belirlediği yol haritasıyla da hareket etmiyoruz" dedi.

Akil İnsanlar Heyeti Karadeniz grubunda Orhan Gencebay dışındaki isimler, toplantılara katılıp çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere Çorum'a geldi. Heyet Başkanı Prof.Dr. Yusuf Şevki Hakyemez, sekreter Fatma Benli, üyeler Oral Çalışlar, Yıldıray Oğur, Bendevi Palandöken, Vedat Bilgin, Şemsi Bayraktar ve Kürşat Bumin'in bulunduğu heyet Anvatar Otel'de düzenlenen toplantıya katıldı. Toplantıda Çorum'daki sivil toplum kuruluşu üyeleri ve çok sayıda kişi katıldı. Toplantının yapıldığı salonda Atatürk posteri ve Türk bayrakları yer aldı.

Toplantının açılış bölümünde konuşan heyet başkanı Prof.Dr. Yusuf Şevki Hakyemez, Türkiye'nin 30 yıldan bu yana süren terörün, Türkiye'nin en önemli sorunu olduğunu, çözümüne ilişkin hükümetin bir süreç başlattığını belirtti. Bu süreçte artık terör örgütünün silah bırakmasının amaçlandığını belirten Prof.Dr. Hakyemez, şöyle dedi:

"Sorunların siyaset yoluyla çözümü noktasında adım atılıyor. Bu adım gerçekten Türkiye için çok önemli. Bir silahlı terör örgütü ile karşı karşıyayız. Bu terör örgütünün Türkiye'nin aslına bakarsanız pek çok imkanları noktasında çok ciddi biçimde gücümüzü o konuya ayırdığımızı ve bedel ödediğimizi görüyoruz. Bugün gelinen noktada terör örgütüne karşı hükümet biraz daha şimdiye kadar olandan farklı biçimde, daha güçlü biçimde mücadele de yaptı."

SÜRECİ İKTİDAR YÖNETİYOR

Son yıllarda güçlü mücadele sonucunda terör örgütünün ciddi kayıplar verdiğini dile getiren Prof.Dr. Hakyemez, "Şu tarihte şu zamanda böyle devam edilirse bu sorun çözülür' sözlerini çok duyduk ama hiçbir zaman böyle bir şey gerçekleşmedi. Sorun daha kronik hal almaya başladı. Siyaset aynı zamanda 'çözüm üretme' sanatıdır. 30 yıldır kullanılan yöntemle birlikte bu sorunun çözülmemeyeceği aşikardır. Onun için çözüm süreci olarak adlandırdığımız, silahlı bırakarak siyaset yoluyla birlikte bu işin çözümü noktasında bir adım atıldı. Biz de bu süreci destekliyoruz. Ama sürec yönetme noktasında yetkimiz yoktur. Bu süreç siyasi iktidar tarafından yönetiliyor, yetki onlarda. Biz sadece çözüm sürecini destekliyoruz. Hiçbir şekilde burada hükümet propagandasını yapmıyor, hükümetin belirlediği yol haritasıyla da hareket etmiyoruz. Nereye ne zaman gideceğimizi, ne tür toplantılar yapacağımızı tamamen kendimizi belirliyoruz" diye konuştu. Prof.Dr. Yusuf Şevki, şöyle devam etti:

HERŞEY ŞEFFAF GERÇEKLEŞİYOR

"Bu hassas bir konu, binlerce şehit verdik. Neticede bir terör örgütüyle karşı karşıyayız. Ama herşey şeffaf gerçekleşiyor. İmralı ile yapılan görüşmeler, heyetlerin gönderilmesi hepsi şeffaf gerçekleşiyor. Şeffaf gerçekleştiği içinde biz bu noktada daha rahat bir pozisyondayız. Böyle olması da kamuoyunun bu süreci daha iyi bilmesi açısından önemlidir. Ama insanların endişeleri vardır süreci destekleyenlerin değerli görüşleri vardır. Bunların hepsinin ifade edilmesinde fayda var."

ŞEHİT YAKINI İÇERİ GİRMEK İSTEDİ

Toplantıda diğer üyelerde birer konuşma yaparak süreçle ilgili görüş ve değerlendirmelerini anlattı. Şehit yakını Hüseyin Akdağ toplantının yapıldığı salona girmek istedi. Ancak hazırlanan listede isminin bulunmaması nedeniyle içeri alınmak istemedi. Bunun üzerine Akdağ görevlilere tepki gösterdi. Koridordan gelen sesler üzerine görevliler dışarı çıktı. Sadece toplantıyı dinlemek istediğini söyleyen Akdağ, salona alındı. Yapılan konuşmalarının ardından ilk söz Hüseyin Akdağ'a verildi.

"SÖYLENENLERE BAKIYORSUNUZ İÇİM ACIYOR"

Damadının şehit olduğunu ve yetim kalan 2 torun büyüttüğünü söyleyen Akdağ, "Ben kimseden değer beklemiyorum ama ezilmek de istemiyorum. Benim Kürt ile sorunum yok ama terörle sorunum var. Bir akil insan çıkıp 'İki taraftan da çok şehit annesi ağladı' demesin. 'Türk bayrağı demesek ne olur' demesin. İnsansa barış ister ama herşeye rağmen barış değil. Adam gibi barış. Keşke son şehit benim damadım olsaydı. Ama söylenenlere bakıyorsunuz içim acıyor. Ülkemizi seviyorum ben, damadımı toprağa verdim, kızım, torunlarım için 'vatan sağolsun' dedim. Ben Türk milliyetçiyim. Ben nasıl göğsümü gererek 'Türküm' diyorsa Kürt kardeşim de desin bu beni incitmez. Benim Kürt'le derdim yok. Ama hain ayrı. Hainle şehit ailesini yan yana getirdiğiniz gün Allah hepinizden sorsun. Bana öyle bir cümle söylesinler ki nasıl helalleşeceğimi bileyim. Gidip elinden öpeyim" dedi.

HEYETE PROTESTO

MHP Çorum İl Başkanlığı ve Atatürk'çü Düşünce Derneği (ADD) üyeleri, Akil İnsanlar Heyeti Karadeniz Bölge Grubu'nun toplantı yaptığı Anvatar Otel'e giderek heyeti protesto etmek istedi. Emniyet güçlerinin buna müsaade etmemesi üzerine iki grup da Yunus Emre Parkı'nda bulunan Atatürk Anıtı önünde saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşı okudu. Çorum ADD kadın üyeleri, başlarına taktıkları hunilerle Akil İnsanlar Heyeti'ni protesto etti. Hunili protestocular, "Onlar akilli biz deliyiz. O nedenle de kafamıza huni taktık" dedi. Basın açıklaması yapan grupta bulunanlar daha sonra dağıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Karadeniz Bölgesi Hüseyin Akdağ Çorum Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title