Haberler

Hak-İş Başkanı KKTC Kamu-Sen 27. Olağan Genel Kurulu'na Katıldı

Hak-İş Konfederasyonu Başkanı Mahmut Arslan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin başkenti Lefkoşa’da gerçekleşen KKTC Kamu-Sen 27. Olağan Genel Kurulu’na katıldı.

Hak-İş Konfederasyonu Başkanı Mahmut Arslan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin başkenti Lefkoşa'da gerçekleşen KKTC Kamu-Sen 27. Olağan Genel Kurulu'na katıldı.

KKTC Kamu-Sen 27. Olağan Genel Kurulu, Lefkoşa'da, Golden Tulip Hotel'de gerçekleştirildi. KKTC Maliye Bakanı Serdar Denktaş, KKTC Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Cemal Özyiğit, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Zeki Çeler, Meclis Başkan Yardımcısı Zorlu Töre, LTB Başkanı Mehmet Harmancı, bazı milletvekilleri ve sendika temsilcilerinin katıldığı törene Türkiye'den de Hak-İş Konfederasyonu Başkanı Mahmut Arslan yer aldı.

Hak-İş Konfederasyonu Başkanı Mahmut Arslan kurulda yaptığı konuşmada, Kamu-Sen'in Kıbrıs Türkü'nün geleceğini belirleme iradesini gösterdiğinden beri faaliyette olduğunu belirtti ve sendikanın bugüne kadarki tüm yetkililerini kutladı. Metin Atan'ın da 2 yıldır tüm zorlukların üstesinden gelerek sendikayı daha ileri noktalara taşıdığına işaret eden Arslan, Kamu-Sen'in Hak-İş Konfederasyonuna bağlı 22 sendikadan biri olduğunu hatırlattı.

"Çözümün anahtarı AB ve Kıbrıslı Rumlar"

Sendikalı yaşamın özel sektörde yer almasının önemine değinen Hak-İş Başkanı Arslan, gelecekte kamu çalışanının azaldığı özel yapının büyüdüğü sistemin şimdiden gözlemlenebildiğini ve bunun için çalışmak gerektiğini kaydetti. Arslan, Hak-İş'in oturdukları yerden Kıbrıs hakkında fikir beyan eden kuruluşlardan olmadığını, Kıbrıs Türk halkını anlayarak isteklerine destek vermeye çalıştıklarını belirtti. Kıbrıs'ta çözüm olmaması halinde ayakta durabilecek bir yapının var olabilmesi için katılımcılar ile tecrübelerini paylaşan Hak-İş Başkanı, çözümün anahtarının Kıbrıslı Türkler değil AB ve Rumlar olduğunu, özüm olmaması halinde de yaşanacak zorluklarının bilinciyle hareket ettiklerini söyledi.

"Doğrunun yanında olmayı prensip ediniyoruz"

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Kamu-Sen Genel Başkanı Metin Atan ise, Kamu-Sen'in her zaman hükümetlerle çalışanlar arasında köprü vazifesi gördüğünü belirterek, sadece çalışanların çıkarına değil, hükümetlerin de yapacağı çalışmalara katkı koyduklarını söyledi. Kamu-Sen'in her zaman üyeleriyle bire bir muhatap olarak çalışanlarla da hükümetle de sosyal diyalog içerisinde sorunları çözme yoluna gittiğini ifade eden Atan, her zaman doğrunun yanında olmayı ve yanlışın karşısında durmayı prensip edindiklerini vurguladı. Ülkede ekonomik sorunlar olduğuna işaret eden Atan, yaşanan döviz krizinin hem çalışanın hem de halkın belini büktüğünü, hükümetinse konuyla ilgili bir girişimde bulunamadığını söyledi. - LEFKOŞA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Mahmut Arslan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title