Haberler

Habur Gümrük Kapısı'nda Devir Teslim Töreni

ŞIRNAK'ın Silopi İlçesi yakınlarında bulunan Habur Gümrük Kapısı'nda düzenlenen törende, İpekyolu Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Mehmet Tuncay Bayraktar, görevini Yalçın Özden'e devir etti.

ŞIRNAK'ın Silopi İlçesi yakınlarında bulunan Habur Gümrük Kapısı'nda düzenlenen törende, İpekyolu Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Mehmet Tuncay Bayraktar, görevini Yalçın Özden'e devir etti. Törende konuşan Bayraktar, sigara kaçakçılığında gelinen noktada kadınlar ve çocukların kullanıldığını bunun da kabul edilemez olduğunu söyledi.

Yaklaşık 3 yıldır İpekyolu Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü olarak görev yapan Mehmet Tuncay Bayraktar, Ankara Orta Anadolu Bölge Müdür Yardımcılığı'na atandı. Bayraktar'ın yerine ise İstanbul Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü'nde görevli Yalçın Özden getirildi.

Makam odasında gerçekleşen devir-teslim töreninde konuşan İpekyolu Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Mehmet Tuncay Bayraktar, 3 yıllık görev süresini değerlendirerek, "Silopi ve Cizre, eminim bundan sonraki dönemde ticaret anlamında üst düzeyde yerlerde olacak. Gümrük ve ticaret Bakanlığı'nın personeli olarak buna hazırlıklıyız. Kara sınır kapılarından geçen büyük araç sayısının 3'te biri şuanda Habur Sınır Kapısı üzerisinden yurt dışına sevk ediliyor. Dolayısıyla bu rakam herhalde dünyada da sayılıdır. Bizi büyük araç trafiği, büyük araç yoğunluğu kesinlikle yıpratmıyor. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı personeli bu konuda hazırlıklı. Ancak küçük araçlarla ilgili özellikle bu olayı gayrimeşru kazanç kapısı haline getirmeyi isteyen gruplar tarafından, gümrük memurlarına, gümrük personeline karşı mukavemet eyleminde olan gruplar yüzünden, diğer işlemlerde de aksamalar oluyor. Gayrimeşru olarak bunu bir ticaret haline getiren ve gümrük personeline karşı devamlı mukavemet eğilimde olan gruplara karşıda devlet olarak bazı önlemler almak durumundayız. Son zamanlarda çocukları ve kadınları özellikle bunu vurgulamak istiyorum. Çocukları ve kadınları bu işlerde kullanmak istediklerini görüyoruz. Çünkü bizim için kadınlarımız çok önemli. Annelerimiz, bacılarımız onlar ama onların üzerinde sigara ya da kaçak eşya yakanınca utanıyorlar. Kimsenin kadınları devlete karşı utandırma hakkı yok. O yüzden ben buradan gitmeden önce son mesajım olsun bu. Kadınlar ve çocuklar buraya ait değiller. Bu yollarda sigara kaçakçılığı yapmak için gidip gelemezler buna bizim gönlümüz razı olmuyor. Buradaki bütün herkesin de buna razı olacağını zannetmiyorum. O yüzden son mesajım bu olsun istiyorum" dedi.

Görevi devralan Yalçın Özden ise görev değişiminin bir bayrak yarışı olduğunu belirterek, "Tuncay beyden görevi devralmaya geldim. Bu bir bayrak yarışı. Tuncay bey bayrağı ileriye taşıdı. Bizde ondan bayrağı teslim alıyoruz. Elimizden geldiği ölçüde bu bayrağı ileriye taşımaya çalışacağız. İstanbul gümrük ve ticaret bölge müdürlüğünden geliyorum. Yaklaşık hizmetim 30 sene oldu. Bu 30 yıllık birikimi inşallah burada mesai arkadaşlarımızla birlikte en iyi şekilde sahaya yansıtmaya çalışacağız" diye konuştu.

Görüntü Dökümü

Gümrük personelinin karşılama için beklemesi

çiçekli karşılama

makam odasına geçilmesi

Mehmet Tuncay Bayraktar'ın açıklaması

Yalçın Özden'in açıklaması

Genel ve detay görüntüler - Şırnak

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Tuncay Yalçın Özden İpekyolu Silopi Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Cuma namazı nasıl kılınır, kaç rekat? Cuma namazı farz mı? ÖZGÜR DEMİRTAŞ KİMDİR? Özgür Demirtaş nereli, kaç yaşında, evli mi? MOR KOD NEDİR? Hastanelerde mor kod ne anlama gelir? #128657 Ankara Cuma namazı saat kaçta? Ankara Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma Ankara cuma namaz saati! İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma İstanbul cuma namaz saati! KIZILCIK ŞERBETİ İZLE | Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? Kızılcık Şerbeti fragman izle! ÖĞRETMEN ATAMALARI | Öğretmen atama kadro ve branş dağılımı ne zaman açıklanacak? Yusuf Tekin açıklama yaptı mı? 26 NİSAN CUMA HUTBESİ | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! 36 BİN SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ BAŞVURU EKRANI! 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı başvurusu nereden yapılır? Mehmet Büyükekşi aday olacak mı? TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi aday oldu mu? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu çalışanlarına mobbing mi uyguladı? Eski Patiswiss CEO'su çalışanları azarladı! Devlet Bahçeli'nin Ferdi Tayfur göndermesi Erdoğan'a mı? Semih Yalçın ne dedi? Recep Tayyip Erdoğan, Özgür Özel görüşmesine Kemal Kılıçdaroğlu ne dedi? Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'i neden uyardı? Noterde kredi kartı geçiyor mu? Noterlerde kredi kartı ile ödeme yapılır mı, kartla ödeme geçer mi? ESRA EROL'DA çocuk gelin skandalı nedir? Esra Erol son bölümde ne oldu, olay ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title