Haberler

Gizli numara arama nasıl yapılır? Cep telefonundan gizliden arama (özel arama) nasıl yapılıyor? Gizli numara nasıl aranır?

Güncelleme:

Cep telefonlarından bir kişiyi gizliden aramak mümkün. Fakat her telefonda gizliden arama aynı yerden yapılmayabiliyor. Bu durum operatörlere göre değişkenlik gösteriyor diyebiliriz. Peki, gizliden arama nasıl yapılır? Gizli numara nasıl aranır? Gizli numaradan arama yöntemi nedir? Gizli numaradan bir kişi nasıl aranır? Cep telefonundan karşı tarafı gizliden aramak hakkında detaylar haberimizde...

Aramak istediğiniz kişiyi gizli numaradan aramak isteyenler, Gizli numaradan arama nasıl yapılır? Gizli numara nasıl aranır? Gizliden arama nasıl yapılıyor? Turkcell gizli numara arama nasıl yapılır? Vodafone gizliden arama nasıl yapılır? Türk Telekom gizliden arama nasıl yapılır? sorularının cevaplarını merak ediyor. Sizler için gizli numara ile arama nasıl yapılır onu anlatacağız. Peki, gizli numaradan arama nasıl yapılır? İşte cevabı...

GİZLİ NUMARADAN ARAMA NASIL YAPILIR?

Turkcell, Vodafone ve Türk Telekom operatörlerinden gizliden arama yapmak için arama yerine numarayı yazmadan önce yani numaranın başına #31# yazmamız gerekmektedir.

Örneğin bir numarayı gizliden arayacağız diyelim. O zaman arama yerine şu şekilde yazmamız gerekecek: #31#0532532XXXX şeklinde yazmamız gerekmektedir. Yani gizliden aramak istediğimiz numaranın başına #31# kodunu (kare üç bir kare) yazmalıyız. Ardından arama butonuna basarsak bu numarayı gizliden aramış oluruz ve karşıdaki kişinin telefon ekranında "Özel Numara Arama" yazar. Veya bazı telefonlarda "Gizli Numara" şeklinde de yazdığı olabiliyor.

Gizli numaradan aramak için numaranın başına #31# yazmanız gereklidir.

Gizli numara arama nasıl yapılır? Cep telefonundan gizliden arama (özel arama) nasıl yapılıyor? Gizli numara nasıl aranır?

CEP TELEFONU GİZLİ NUMARA ARAMA NASIL YAPILIR?

Cep telefonları üzerinden gizli numara, özel numaradan aramak için yapılması gereken bazı ayarlar mevcuttur. Şimdi sizlere Android ve Apple telefonlar için gizliden arama, gizli numara arama nasıl yapılır onu anlatalım.

Android Gizli Numara Arama Nasıl Yapılır?

Android akıllı cep telefonlarından gizli numaradan arama yapmak için aşağıdaki adımları takip etmeniz gerekmektedir:

  • 1- İlk olarak telefonun 'Arama' kısmını açıyoruz.
  • 2- Sonrasında 'Seçenekler' butonuna basıyoruz.
  • 3- Akabinde buradan "Arama Ayarları" bölümünü açmamız gerekmektedir.
  • 4- Sonrasında buradan "Ek Ayarlar" kısmını açıyoruz. Buradan da "Arayan Kimliği" 'ni seçiyoruz.
  • 5- Burada karşımıza çıkan seçenekte "Numarayı Gizle" seçeneğini seçiyoruz.
  • 6- Bu şekilde Android cihazlarda gizli numara ile aramayı etkinleştirmiş olursunuz.

iPhone Apple Gizli Numara Arama Nasıl Yapılır?

Gizliden aramanın bir diğer yöntemi ise Apple iOS (iPhone) cihazlardandır. Apple telefonlarından gizli numara arama nasıl yapılır kısaca maddeler halinde anlatalım:

  • 1- iPhone gizli arama yapmak için ilk olarak telefondan "Ayarlar" menüsüne giriyoruz. Sonrasında "Telefon" kısmını açıyoruz.
  • 2- Akabinde "Aramalar" bölümünü açıyoruz. Sonrasında ise "Numaramı Göster" bölümünü açıyoruz.
  • 3- Son olarak ise karşımıza "Numaramı Göster" kısmı çıkacak. Burada arama yaptığınız kişinin cep numarasında sizin numaranızın gizli olarak kalması için bu bölümün kapalı olması gerekmektedir. Eğer "Numaramı Göster" kısmı açık olursa burası yeşil renkli olur.

KARŞI TARAFI NEDEN GİZLİ NUMARADAN ARAYAMIYORUM?

Son olarak eğer karşınızdaki kişi gizli numaradan aramayı kapattıysa siz onu gizliden arayamazsınız. Yani gizli numaradan bir kişiyi arayabilmek için onun gizli numaradan yapılan aramaları engellememiş olması gerekiyor. Eğer engellediyse siz de onu gizliden arayamazsınız. Kısacası arayacağınız kişi gizli aramalara izin vermesi gerekmektedir.

Kaynak: Haberler.com / Gündem

Haberler

Ağır işkence ölüm getirdi! İsrail hapishanesindeki Hamas lideri Ebu Arra hayatını kaybetti

Ağır işkence ölüm getirdi! İsrail hapishanesindeki Hamas lideri Ebu Arra hayatını kaybetti

İmamı okla vuran saldırgan, şortlu birinin namaz kılmasına sinirlenmiş

İmamı okla vuran saldırgan, şortlu birinin namaz kılmasına sinirlenmiş

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Saral, DEM Partili vekili yumruklayan Karaismailoğlu'nu tebrik etti: Oflu duruşuna sağlık

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Saral, DEM Partili vekili yumruklayan Karaismailoğlu'nu tebrik etti: Oflu duruşuna sağlık

Bakmadan Geçme

ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? Yenimahalle, Sincan, Bala 26-27 Temmuz 2024 Ankara su kesintisi listesi! Adalet bölümü kaldırıldı mı? Hangi liseler ve üniversitelerde Adalet bölümü var? 27 Temmuz 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, KARİYER, SAĞLIK burç yorumları! 27 Temmuz burç yorumları nedir? Kripto emojileri X platformundan kaldırıldı mı? Kripto emojileri neden kaldırıldı? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 26 Temmuz günün maçları nereden izlenir? İstihare namazı nasıl kılınır? İstihare namazı kaç rekat? İstihareye nasıl yatılır? Rüyada gül görmek ne anlama gelir? Rüyada kırmızı gül görmenin anlamı nedir? SearchGPT nedir? SearchGPT nasıl kullanılır, özellikleri neler? Koç kadını ve Terazi erkeği uyumlu mu? Koç kadını ve Terazi erkeği aşk uyumu nedir? Koç kadını ve Terazi erkeği anlaşabilir mi ? Çakal kaza mı yaptı? Rapçi Çakal nerede kaza yaptı, ne oldu? Kamala Harris kimdir? Kamala Harris kaç yaşında, nereli? Kıyma 4. Sezon 2. Bölüm ne zaman yayınlanacak? Kıyma dizisi nerede yayınlanıyor, konusu ne? Emekli maaş farkları ne zaman yatacak Emekli maaş farkları yattı mı, nasıl sorgulanır? 4A, 4B, 4C emekli maaş farkı sorgulama ÖTV indirimi gelen araçlar hangileri? ÖTV indirimi hangi araçları kapsıyor ? ÖTV indirimi fiyatları ne kadar düşürecek? Cem Özkök kimdir? Cem Özkök kaç yaşında, nereli?
Bazı il ve ilçeleri sayıp 'Sizden nefret ediyorum' diyen Mardinli Marilyn Monroe hakkında suç duyurusu

Bazı il ve ilçeleri sayıp "Sizden nefret ediyorum" diyen Mardinli Marilyn Monroe hakkında suç duyurusu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title