Haberler

Foseptik Çukurundaki Kemikler 18 Yaşındaki Olcay'a Ait Çıktı

Mardin'in Kızıltepe İlçesi Aysun Köyü'nde foseptik çukurunda bulunan kemikler 1995 yılında gözaltına alındıktan sonra kaybolan 8 yaşındaki Abdurrahman Olcay'a ait çıktı.

Mardin'in Kızıltepe İlçesi Aysun Köyü'nde foseptik çukurunda bulunan kemikler 1995 yılında gözaltına alındıktan sonra kaybolan 8 yaşındaki Abdurrahman Olcay'a ait çıktı.

Mardin'in Kızıltepe İlçesi Aysun Köyü'nde 2013 yılının haziran ayında foseptik çukurunda yapılan kazılarda bulunan kemikler 20 Ekim 1995 tarihinde Dargeçit İlçesi'nde jandarma tarafından gözaltına alınan Abdurrahman Olcay'a ait çıktı.

İHD Mardin Şube Başkanı Erdal Kuzu, Van'dan gelen Olcay'ın babası Mehmet Alı Olcay ablası Meryem Olcay ile birlikte basın toplantısı düzenledi. Kuzu, JİTEM tarafından infaz edildikten sonra kaybettirilen 7 yurttaştan şuana kadar Olcay'la birlikte 5'inin farklı kuyularda yapılan kazıda kimliği tespit edildiğini söyledi. Kuzu, şu ana kadar bu kayıplardan 2 çocuğun cenazesi bulunmadığın belirterek, Tüm kayıpların faili bizzat devletin kendisidir. Mardin merkezde JİTEM binası, Dargeçit'te Mehmet Tire, Kızıltepe İlçesi'nde Atilla Uğur, Derik İlçesi'nde Musa Çitil bir bütün olarak devletin tetikçisidirler dedi.

İHD olarak, 2009 yılından sonra faili meçhul cinayetlerin üstüne gittiklerini kaydeden Kuzu, siyasal iktidarın, Genelkurmay Başkanlığı ile anlaşarak tekrardan tetikçileri koruma altına aldığını ileri sürdü. Dargeçit kayıplarının baş sorumlusu Mehmet Tire'nin bugün Ak Parti üyesi olduğunu söyleyen Kuzu, hükümeti bu konuda samimiyete, ciddiyete ve failleri korumaktan vazgeçmeye çağırarak, Devlet görevlileri tarafından işlenilen suçlarda cezasızlık politikası bir bütün olarak varlığını korumaktadır. Davaların tabi mahkemelerinden ayırarak Adalet Bakanlığı'nın bizzat talebi ve onayı ile nakledilmesi, sanıkları ve sanıkların işledikleri suçların devletin koruması altından olduğunu ortaya koymaktadır. Bütün bunlara rağmen gerçekler kuyulardan çıkmakta, insanlığa karşı işlenmiş suçların delilleri birer birer ortaya çıkmasını hızlanması için meclis çatısı altında Hakikatları Araştırma Komisyonu kurulması temel talebimizdir dedi.

Basın toplantısında duygulu anlar yaşayan Abdurrahman Olcay'ın babası Mehmet Ali Olcay, Kürtçe yaptığı konuşmada Oğlum 18 yaşındayken bir gece yarısı yatağından eşinin ve çocuğunun yanından alınıp gözaltına aldı. Gözaltında bir hafta kaldıktan sonra bize kayıp olduğu bilgisi verildi. Yıllardır onun özlemi ile yaşadık. Ama ne yazık ki 15 yıl aradan sonra bir kazıda çıkan kemiklerin oğluma ait olduğunu öğrendim. Devletten oğlumun katillerinden hesap sorulmasını istiyorum dedi.,

Abdurrahman Olcay'ın kardeşi Meryem Olcay, ağabeyinin her gün geleceği ümidi ile yaşarken ansızın kendilerine bir foseptik çukurundan çıkan kemiklerin ağabeyine ait olduğu söylenince dünyanın başına yıkıldığını söyledi. Kürtçe konuşan Meryem Olcay, 15 yıldır abimin ümidi ile yaşarken aynı zamanda da abimin başına gelebileceklerini tahmin ederek ölüme kendimizi hazırlıyorduk. Ancak bir foseptik çukurundan çıkan kemiklerin kardeşime ait olduğunu öğrendiğimde şok oldum. Her türlü ölüme hazırdım ama böyle bir ölüme değil. Bir insan bu kadar mı vahşileşebilir, bu kadar mı nefret ve kin duyar Fosseptik çukurundaki bir ölümü kabullenemiyorum. Başbakandan abimin faillerini bulmasına yardımcı olmasını istiyorum dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ali Olcay Kızıltepe Mardin Haberler

Bakmadan Geçme

Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu? Samsunspor Trabzonspor maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Samsunspor TS maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Manchester City Wolverhampton maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) M.City Wolverhampton maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title