Haberler

CHP'den RTÜK'e Siyah Çelenk

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir il yönetimi, Kanal A'da yayınlanan Resmi Tarihten Gerçek Tarihe adlı programda söylenen sözlere Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'nun (RTÜK) ceza vermemesini, İzmir'deki binanın önüne siyah çelenk bırakarak, protesto etti.

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir il yönetimi, Kanal A'da yayınlanan Resmi Tarihten Gerçek Tarihe adlı programda söylenen sözlere Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'nun (RTÜK) ceza vermemesini, İzmir'deki binanın önüne siyah çelenk bırakarak, protesto etti.

Kanal A'da geçen 22 Eylül'de yayınlanan Resmi Tarihten Gerçek Tarihe isimli programın daimi konuğu Sait Alpsoy'un, Atatürk ve CHP ile ilgili sözlerine karşı RTÜK'ün ceza vermemesine tepkiler sürüyor. CHP İzmir il yönetimi de RTÜK'ün İzmir binasının önüne siyah çelenk bırakarak, alkışlı protestoda bulundu. Programın sunucusu Sadık Yalsızuçanlar ve konuğu Said Alpsoy'un Mustafa Kemal Atatürk ve CHP ile ilgili gerçek dışı ve aşağılamaya yönelik sözler söylediği gerekçesiyle CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan RTÜK'e şikayette bulunmuştu. Resmi Tarihten Gerçek Tarihe adlı programda Sadık Yalsızuçanlar'ın CHP camileri kiliseye mi çevirdi sorusu üzerine Said Alpsoy, Karnımızdan konuşmayalım diyorum, lafı hiç eğip bükmeyelim. Bunlar Allah düşmanı! Bunlar din düşmanı, bunlar kendi varlığının kendi özünün düşmanı. Allah düşmanlığına pişman olmadan, tövbe istiğfar etmeden ölmüşler ise Allah ahirette bunlara ebediyen rahmetiyle muamele etmesin demişti.

CHP'nin basın, medya ve iletişimden sorumlu İl Başkan Yardımcısı Osman Peri,İzmir'deki RTÜK binası önünde parti yöneticilerinin de katıldığı protestonun ardından yaptığı basın açıklamasında şunları söyledi

Görüldüğü üzere AKP iktidarının ele geçirdiği kurumlardan biri olan RTÜK de, AKP'li üyeleri sayesinde hak ve adalet dağıtmaktan ziyade borazanlığını yapmaktadır. Bu tutum AKP ve AKP yandaşlarının Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Atatürk'e bakış açılarının en önemli göstergesidir. Bu ülkede hukukun üstünlüğü yok, üstünlerin hukuku var diye yıllarca halka yalan söyleyen AKP iktidarı şimdi kendilerine ve yandaşlarına hizmet eden bir 'üstünler hukuku' yaratmıştır. Unutmasınlar ki hukuk bir gün kendileri içinde gerekli olacaktır. Bu yüzden RTÜK üyelerine bulundukları yerin sorumluluklarını taşımaya davet ediyor ve hukuka uygun olmayan tutumundan dolayı kınıyoruz.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Mustafa Kemal Atatürk Kanal A İzmir Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title