Haberler

Teksas'ta Covid-19 aşısının zorunlu kılınması yasaklandı

Güncelleme:

Teksas Valisi Gregg Abbot, özel şirketler dahil herhangi bir kurumun çalışanlarını ya da müşterilerini korona virüs aşısı olmaya zorlamasını yasakladı.

Teksas Valisi Gregg Abbot, özel şirketler dahil herhangi bir kurumun çalışanlarını ya da müşterilerini korona virüs aşısı olmaya zorlamasını yasakladı.

ABD'de Texas eyaletinin Cumhuriyetçi Valisi, Başkan Joe Biden yönetimini "zorbalıkla" suçlayarak yayımladığı kararname ile eyaletteki özel şirketler dahil herhangi bir kurumun çalışanlarına ya da müşterilerine Covid-19 aşısını zorunlu kılmasını yasakladı. Vali Abbot, zorunlu aşı uygulamasını "federal yönetimin sınırları aşmasının bir örneği" şeklinde nitelendirerek, "Biden yönetimi şimdi bir çok özel kuruluşu Covid-19 aşısı zorunluluklarını dayatmaya zorluyor ve Teksas'ın Covid-19 felaketinden çıkışını tehdit eden iş gücü kesintilerine neden oluyor" ifadelerini kullandı. Abbott, "Covid-19 aşısı güvenli, etkili ve virüse karşı en iyi savunma yöntemidir, ancak gönüllü olarak kalmalı ve asla zorunlu olmamalıdır" dedi.

GÖZLER TEKSAS'TAKİ DEV ŞİRKETLERE ÇEVRİLDİ

Biden yönetimi 100'den fazla çalışanı olan şirketlerin çalışanlarına aşı ya da test zorunluluğu getirmeyi planlarken, teknoloji devleri Facebook ve Google da çalışanlarına ofislerine dönmek için aşıyı zorunlu kılmıştı. Her iki şirket de Teksas'ta çok sayıda istihdam sağlıyor.

ABD'nin en büyük havayolu şirketi olan Fort Worth merkezli American Airlines geçtiğimiz hafta ise ABD'de yerleşik 100 bin çalışanına en geç 24 Kasım'a kadar tam aşı olduklarına dair belge sunmaları gerektiğini, aksi halde işten atılacaklarını belirtmişti. United Airlines da yaklaşık 9 bini Teksas'ta bulunan 60 bin çalışanına aşı zorunluluğu getirmişti.

-İHA-

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Koronavirüs Joe Biden Teksas Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Cuma namazı nasıl kılınır, kaç rekat? Cuma namazı farz mı? ÖZGÜR DEMİRTAŞ KİMDİR? Özgür Demirtaş nereli, kaç yaşında, evli mi? MOR KOD NEDİR? Hastanelerde mor kod ne anlama gelir? #128657 Ankara Cuma namazı saat kaçta? Ankara Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma Ankara cuma namaz saati! İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma İstanbul cuma namaz saati! KIZILCIK ŞERBETİ İZLE | Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? Kızılcık Şerbeti fragman izle! ÖĞRETMEN ATAMALARI | Öğretmen atama kadro ve branş dağılımı ne zaman açıklanacak? Yusuf Tekin açıklama yaptı mı? 26 NİSAN CUMA HUTBESİ | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! 36 BİN SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ BAŞVURU EKRANI! 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı başvurusu nereden yapılır? Mehmet Büyükekşi aday olacak mı? TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi aday oldu mu? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu çalışanlarına mobbing mi uyguladı? Eski Patiswiss CEO'su çalışanları azarladı! Devlet Bahçeli'nin Ferdi Tayfur göndermesi Erdoğan'a mı? Semih Yalçın ne dedi? Recep Tayyip Erdoğan, Özgür Özel görüşmesine Kemal Kılıçdaroğlu ne dedi? Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'i neden uyardı? Noterde kredi kartı geçiyor mu? Noterlerde kredi kartı ile ödeme yapılır mı, kartla ödeme geçer mi? ESRA EROL'DA çocuk gelin skandalı nedir? Esra Erol son bölümde ne oldu, olay ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title