Haberler

Camide tartışma yaratan görüntü! Bir kesim "gelenek" dedi, bir kesim "protokol"

Güncelleme:

Afyonkarahisar'da Kuran kursu öğrencileri için düzenlenen hafızlık icazet töreninde Vali, Belediye Başkanı ve Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı için protokol yolu oluşturulduğu iddiası büyük tartışma yarattı. Diğer yandan hazırlanan geçiş yolunun hafızların ailelerini selamlama geleneği için oluşturulduğu öne sürülürken, tartışma sosyal medyayı ikiye böldü.

Afyonkarahisar İl Müftülüğü Salar Fatih, İsmailköy ve Sahipata erkek Kuran kurslarında hafızlığını tamamlayan, yaşları 10 ile 15 arasında değişen 155 öğrenci için "Hafızlık İcazet Merasimi" düzenledi. 15 Ekim'de Hacı Mehmet Sayın Camii'nde gerçekleştirilen törene Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek ile Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Burhan İşleyen katıldı.

ÖĞRENCİLERİ VE VELİLERİ SELAMLADI

Törenden yansıyan fotoğraflarda, caminin girişinden itibaren kırmızı şerit çekilerek bir protokol yolu oluşturulduğu görüldü. Protokole katılanların bu yoldan kuran kursu öğrencisi ve velilerini selamlayarak yürüdüğü öne sürüldü.

Protokol aşkı cami bile dinlemedi! Kuran kursu öğrencileri için düzenlenen törende tepki çekecek görüntüler

İŞLİYEN DE BİR KONUŞMA YAPTI

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Burhan İşleyen, törende yaptığı konuşmada "Hepimiz sınavdayız. Sınavı kazanmanın yolu Kur'an-ı Kerim'in ahlakımız olmasıdır. Ne istiyorsa yapmamız, ne diliyorsa yerine getirmemizdir. Allah'ın katında Allah'ın nimet verdiklerine kıymet vermek suretiyle değerli oluyoruz. Allah'ın bu dünyada en çok kıymet verdiği Kitab'ul Kur'an'dır. Kur'an'ın ezberlenmesi çok kıymetlidir. Ezberlediğimiz Kur'an bizler tarafından anlaşılmadığı ve hayatımızda olmadığı sürece biz, Allah katında sorumluluğumuzu yerine getirmiş olamayız. 155 gencimizin öncelikle kendilerini tebrik ediyorum. Kur'an okumakla kalmasınlar anlamaya çalışsınlar. Onlar yürüdüğü zaman, ahlak yürüsün, edep yürüsün, haya yürüsün, güzel bir mümin olarak yürüsünler" ifadelerini kullandı.

FOTOĞRAFLARI SOSYAL MEDYADAN PAYLAŞTI

Afyonkarahisar Belediyesi'nin AK Partili Başkanı Mehmet Zeybek de fotoğrafları sosyal medya hesabından paylaşarak, "Hafızlarımızı, ailelerini ve hocalarımızı tebrik ediyorum. Rabbim gençliğimizi ve bizleri Kur'an'ın izinden ayırmasın" ifadesini kullandı.

İCAZET TÖRENLERİNİN STANDART BİR GELENEĞİ OLDUĞU İDDİA EDİLDİ

Diğer yandan sosyal medyayı ikiye bölen bu durumun aslında hafızların ailelerinin önünden geçerek belgelerini alması için her icazet ve mezuniyet töreninde oluşturulan standart bir gelenek olduğu öne sürüldü. Açılan yolun, kadın ve erkeklerin de cami içinde birbirinden ayrılmasını sağladığı belirtildi.

Camide tartışma yaratan görüntü! Bir kesim 'gelenek' dedi, bir kesim 'protokol'

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

Bakmadan Geçme

Hemşireler Günü mesajları ve sözleri 2024! Hemşireler Günü ne zaman 2024? Dünya hemşireler günü tarihi nedir? 11 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 11 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 11 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 11 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 11 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 11 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Maymunlar Cehennemi Yeni Krallık izle! (TÜRKÇE DUBLAJ) Maymunlar Cehennemi Yeni Krallık filmi Türkçe dublaj full nereden izlenir? 11 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 11 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 11 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 11 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 11 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 11 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 11 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Erol Bilecik kimdir? Erol Bilecik hangi takımlı?
CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

500

Yorumlar (19)

Eray Içkaya:

HER ŞEYİ BİLDİĞİNİ ZANNEDEN AMA HİÇ BİRŞEY BİLMEYEN . BİLGİSİ OLMADAN FİKRİ OLAN TOPLUMA . 1 kadın erkek ayılmış olayı çarpıtmayın . 2 seremoni esnasında selamlama yolu açılmış. 3 osmanlı geleneği

44
105
yanıtYanıtla
Birinci Adem:

4. Unutmuşsun o da kast sistemi DD

yanıt13
yanıt1
Cemalettin Solaçeken :

Kadın erkek ayrılmış eyvallah.. ama osmanlı geleneği diye böyle bir şeyi osmanlıya mal etmeye kalkma.. Osmanlı zamanında kim cami içerisinde protokol geçidi yapmış da gelenek olmuş acaba..

yanıt19
yanıt5
FENERBAHÇE CUMHURİYETİ :

Bıkmadınız Osmanlıcılık oynamaktan

yanıt10
yanıt5
oguz koçak :

KIYAMETİN AYAK SESLERİ BARİ ALLAHIN EVİNDE YAPMAYIN YAHU

104
26
yanıtYanıtla
ibrahim özen :

oguz kıyamet her turlu kopacak ki

yanıt7
yanıt4
Fakır:

Camide bile protokol oluşturan bir nesle döndük.

90
26
yanıtYanıtla
osman ko0ç:

Cami zaten protokol yeridir. Sahabelerin önde gelenlerinin arka saflarda namaz kıldıklarını düşünmüyorum. Öyleyse aydınlatın benide.

yanıt7
yanıt24
ibrahim özen :

cok sukur yeni nesil gümbür gümbür gelıyor . cocukların beynı yıkanıyor irtica hortluyor haberlerı olurdu sımdı hafızlık icazet töreni.bugunlerı gosteren Allahıma şükürler olsun Yozgatdan selamlar

53
51
yanıtYanıtla
Shef :

Erkekler ve Bayanlar için yer ayrılmış, bunun neyi var ? her şeyi çarpıtmayalım lütfen.. Camide bay ve baynların ayrı oturmaları için ne yapılabilinir sizce ?

46
55
yanıtYanıtla
Tüm 19 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title