Haberler

Parlayan Dişler Mutlu Gülüşler

Güncelleme:

Vali Dr. Ozan Balcı, Valiliğimiz koordinesinde Sağlık Tokat ve Eğitim Tokat kapsamında Milli Eğitim ve Sağlık Müdürlükleri ile TOGÜ Diş Hekimliği Fakültesi işbirliğiyle yürütülen Parlayan Dişler projesi üçüncü yılı açılış etkinliğine katıldı.

Vali Dr. Ozan Balcı, Valiliğimiz koordinesinde Sağlık Tokat ve Eğitim Tokat kapsamında Milli Eğitim ve Sağlık Müdürlükleri ile TOGÜ Diş Hekimliği Fakültesi işbirliğiyle yürütülen Parlayan Dişler projesi üçüncü yılı açılış etkinliğine katıldı.

Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi'nde gerçekleşen etkinliğe Vali Dr. Ozan Balcı'nın yanı sıra İl Milli Eğitim Müdürü Murat Küçükali, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Işıl Sarıkaya, Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi Başhekimi Amine Hatun, öğrenciler ve veliler katıldı.

Diş sağlığı ile ilgili ailede ve öğrencide bilinç oluşturmanın, anaokulundan ortaokula kadar tüm öğrencilerin tamamının diş taramasının yapılarak tedavilerinin gerçekleştirilmesinin hedeflendiği proje ile 2 yılda 35 bin öğrenciye işlem yapıldı, 8 bin öğrencinin de ağız diş tedavisi gerçekleştirildi.

Programda konuşan Vali Dr. Ozan Balcı, projedeki birinci hedefin çocukların ağız ve diş sağlığını korumak olduğunu söyledi.

Velilerimizden de çocukların ağız ve diş tedavilerini ihmal etmemelerini isteyen Vali Dr. Ozan Balcı, "Sağlık ağızdan başlar. Çocuklarımızın süt dişlerini korumamız lazım. Çocuklarımızı seviyoruz, sağlıklarını önemsiyoruz. "dedi.

Projeyi önemsediğini ve Türkiye'ye model olacağını düşündüğünü kaydeden Vali Dr. Ozan Balcı, "Okul müdürlerimiz ve öğretmenlerimiz aktif olarak bu projeyi destekliyorlar. Milli Eğitim Müdürlüğümüz de tüm Tokat'ta işi koordine ediyor. Yine ilçe milli eğitim müdürlerimiz de projeyi aktif olarak destekliyor. Tokat'ta çok nitelikli, kaliteli, canla başla çalışan çok kıymetli diş hekimlerimiz var. Devletimizin her türlü imkanı var. Fiziksel imkanlarımızda da problem yok. Ben de ilin valisi olarak bu projeyi çok önemsiyorum ve destekliyorum. Çocukların ağız ve diş tedavilerini ihmal etmemelerini de velilerimizden istiyorum. Nihai hedefimiz sağlıklı dişler mutlu gülüşler. Bu zamana kadar bu projenin gerçekleştirilmesinde çok büyük emekleri ve katkıları olan başta diş hekimlerimiz olmak üzere İl Milli Eğitim Müdürümüze ve ekibine, ilçe milli eğitim müdürlerimize ve ekiplerine, kaymakamlarımıza, okul müdürlerimize, öğretmenlerimize ve velilerimize çok teşekkür ediyorum. Bu projenin Türkiye'nin geleceği olan çocuklarımıza ve ilimize hayırlı olmasını diliyorum. " dedi.

Programda öğrencilere diş fırçası, diş macunu ve kitap hediye edildi. 21 Ekim 2021 Haber-Foto: Gülay KARTAL

Kaynak: Habermetre / Toplum

milli eğitim bakanlığı Tokat Balcı Toplum Haberler

Miçotakis, Hamas için 'Terör örgütü' deyince Erdoğan devreye girdi

Miçotakis, Hamas için "Terör örgütü" deyince Erdoğan devreye girdi

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

Bakmadan Geçme

Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 14 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Aston Villa Liverpool maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) A.Villa Liverpool maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 14 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 14 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680 Barcelona Real Sociedad maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Barcelona R.Sociedad maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Barcelona Real Sociedad maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Barcelona R.Sociedad maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Aston Villa Liverpool maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! A.Villa Liverpool maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Barcelona Real Sociedad maçı CANLI izle! 13 Mayıs Barcelona R.Sociedad maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Aston Villa Liverpool maçı CANLI izle! 13 Mayıs A.Villa Liverpool maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Burcu Biricik hamile mi, bebeğinin cinsiyeti ne? Galatasaray Fenerbahçe maç biletleri ne zaman satışa çıkacak, biletler bitti mi? Jose Mourinho Fenerbahçe teknik direktörü mü olacak? Engelliler haftası sözleri ve mesajları! 10-16 Mayıs engelliler haftası mesajları! Engelliler haftası ne zaman, bu hafta mı? Soma davası nedir? Soma'da ne oldu, maden kazasında kaç kişi hayatını kaybetti? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 13 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Mahmut Uslu kimdir? Mahmut Uslu zengin mi, serveti ne kadar?
Japon deprem uzmanından Bursa ve Balıkesir için kritik uyarı: 7 büyüklüğünde olabilir

Japon deprem uzmanından Bursa ve Balıkesir için kritik uyarı: 7 büyüklüğünde olabilir

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title