Haberler

Efsane Cuma indirimleri ne zaman başlayacak? Kara Cuma ne zaman 2021? Şahane Cuma ne zaman?

Güncelleme:

Her yıl teknolojik aletlerden, giyime pek çok ürünün indirime girdiği Efsane Cuma ne zaman 2021? Türkiye'de firmalar çoğunlukla, Black Friday yerine Efsane Cuma, Süper Cuma, Şahane Cuma gibi isimlerle tüm dünyada yaşanan bu alışveriş çılgınlığına dahil oluyor. Black Friday (Kara Cuma) için Türkiye'de de pek çok kampanya düzenleniyor. Peki, bu yıl Efsane Cuma (Black Friday) ne zaman? Efsane Cuma ne zaman 2021? Kara Cuma ne zaman 2021? Şahane Cuma ne zaman?

Kara Cuma ne zaman 2021? Şahane Cuma ne zaman? sorusunun yanıtı gündemin merak edilen konuları arasında yer alıyor. Black Friday, ABD'de Şükran Günü'nden sonra gelen ilk Cuma gününe denir. Dünyaca ünlü markaların indirimlerini kapsayan Black Friday, ülkemizde ' Efsane Cuma' adı altında gerçekleşiyor. Gün 1932'den bu yana Noel alışveriş sezonunun başlangıcı kabul edilir. Mağazalar çok erken saatte açılır ve geç kapanırlar, ve beklenmedik derecede indirimli satış yaparlar. Black Friday bir resmi tatil sayılmaz. Peki, Efsane Cuma (Black Friday) ne zaman 2021? Efsane Cuma ne zaman 2021? İşte Efsane Cuma indirimleri tarihi 2021...

KARA CUMA (BLACK FRİDAY) NE ZAMAN 2021?

İnternet siteleri için oluşturulan Black Friday alan adı olan .blackfriday de 2014'te kullanıma sunuldu. 2 yıl içinde 2 bine yakın site alan adını kullanmaya başladı. Efsane Cuma (Black Friday) tarihi hakkında mağazalardan bir tarih belirlendi. Black Friday 2021 yılında 26 Kasım Cuma tarihine denk geliyor.

ŞAHANE CUMA NE ZAMAN?

Her yıl olduğu gibi Black Friday 2021 de Şükran Günü'nden sonraki ilk cuma kutlanacak. Amerika, Kanada ve İngiltere gibi ülkelerde gündemde olacak Şahane Cuma günleri tüm dünya tarafından ilgiyle takip edilecek. Türkiye'de Şahane Cuma 26 Kasım 2021 gününe denk geliyor.

BLACK FRİDAY NEDİR?

Black Friday, ABD'de Şükran Günü'nden sonra gelen ilk cuma gününe denir. Gün 1932'den bu yana Noel alışveriş sezonunun başlangıcı kabul edilir. Mağazalar çok erken saatte açılır ve geç kapanırlar ve beklenmedik derecede indirimli satış yaparlar. Black Friday bir resmi tatil sayılmaz. Kanada ve İngiltere'de de Black Friday günü vardır ve Amazon gibi internet üzerinden iş yapan çeşitli şirketler de indirimli satış yaparlar.

Bu alışveriş gününe tarihte ilk defa 1961 yılında gazetelerde Black Friday olarak bahsedilmiştir. O günde, Philadelphia'da, alışverişten dolayı oluşan yoğun trafik ve zorluklar nedeniyle bu isim verilmiştir. Son yıllarda, bu gün, hem insanlar hem de mağazalar için olumlu şekilde karşılanmaktadır. Walmart gibi ünlü mağazalar her yıl, kapılarını müşterilerine daha erken açmaktadırlar ve işçilerin mesaisi daha yoğun geçmektedir. Türkiye'nin en kapsamlı haber sitesi, Haberler.com ile haberler devam ediyor.

Şimal Güdüm
Haberler.com - Gündem

Black Friday Efsane Cuma Efsane Cuma Türkiye Alışveriş Gündem Yaşam Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title