Haberler

    CHP'li Gürsel Tekin, Twitch dolandırıcılığını Meclis gündemine taşıyacak

    Güncelleme:

    CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, Twitch'te yaşanan Bit dolandırıcılığı olayını TBMM gündemine taşımak amacıyla önergeyi Hazine ve Maliye Bakanlığı'na sundu.

    Son birkaç gündür Türkiye'deki teknoloji, oyun ve espor dünyalarının gündeminde yer alan Twitch Bit olayı, Clumsykitty'nin başlattığı Temiz Twitch hareketi ile daha da konuşulmaya başlanmış ve Twitter Türkiye gündeminde birinci sıraya kadar yükselmişti.

    Atılan Tweet'ler ve pek çok popüler yayıncının desteğinin ardından siyasi isimler de bu konu hakkında harekete geçmeye başladı. İlk olarak CHP Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel'in #TemizTwitch etiketine destek Tweet'inin ardından İBB İyi Parti Meclis üyesi Taylan Yıldız da bu etikete destek vermişti.

    CHP'Lİ GÜRSEL TEKİN DE TWITCH BİT OLAYI İÇİN HAREKETE GEÇTİ

    CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin daha somut adımların atılacağını dile getirdiği bir Tweet serisi paylaştı. Paylaştığı Tweet'lerin ilkinde olayı takipçileri için açıklayan Tekin, devamında konuyu Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine taşıyacağını dile getirmişti. Konuyla yakından ilgilenen Gürsel Tekin'in Pazar günü Twitter'da yaptığı açıklamada şu sözlere yer verdi:

    Twitch uygulaması üzerinden milyonlarca dolar kara para aklayan ekonomik çıkar amaçlı suç örgütleri ile suç geliri temin eden yayıncılar hakkında önergeyi @HMBakanligi'na sundum. Konu MASAK tarafından acilen incelenmeli, adli ve süreç hemen başlamalı. #TemizTwitch

    "AMAZON'DA GEREKEN ÖNLEMLERİ ALMALI"

    Bir diğer açıklamalarının devamında "Özellikle gençlerin yoğun kullandığı bir sosyal medya kuruluşunun uluslararası suç örgütlerinin kara para aklama aracı haline dönüşmesi kabul edilemez. @amazon da gereken önlemleri almalı." ve "Özellikle bu konuyu gündeme getiren, yasa dışı faaliyetleri ihbar eden Twitch yayıncılarının örgütlü bir şekilde tehdit edildiği, yayınlarının engellenmeye çalışıldığı, sahte hesaplarla hakarete uğradığı da görülüyor. Örgütlü şekilde yapılan bu eylemler de suç örgütünü gösteriyor" dedi.

    Ayrıca Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın Mali Suçları Araştırma Kurulu üzerinden olayı takip edeceğini de belirten Gürsel Tekin, "Gençleri bu yapılardan korumak zorundayız." dedi.

    CHP İstanbul Milletvekili, Twitch dolandırıcılığı olayını TBMM gündemine taşıyacak

    "ULUSLARARASI FAALİYET GÖSTEREN BİR ŞEBEKE İLE KARŞI KARŞIYAYIZ"

    Konuyu yakından takip eden ve gereğinin yapılması konusunda ve konunun TBMM gündemine taşımaya çalışan Gürsel Tekin'in yaptığı bir diğer açıklamada, "uluslararası faaliyet gösteren bir şebeke ile karşı karşıyayız. Amerika'da, Almanya'da ve çeşitli ülkelerde yaşayan mağdurlar var. Şebeke üyeleri de farklı ülkelerde faaliyet gösteriyor. Konuya çok ciddi yaklaşmak zorundayız. Süreci takip edeceğiz." sözlerine yer verdi.

    Discord sunucumuza katılmak için tıklayınız

    JAHREIN: BU İŞE MAŞA OLANLAR ŞİMDİDEN HAZIRLANSINLAR!

    CHP İstanbul Milletvekili Tekin'in açıklamalarının ardından Twitch Bit olayı hakkında en çok konuşan isimlerden biri olan Ahmet "Jahrein" Sonuç da bazı yeni Tweet'ler paylaştı.

    Attığı yeni Tweet'te son durumdan bahseden Jahrein, #TemizTwitch hareketinin çok farklı yerlere taşındığını, 1-2 gün içerisinde uluslararası basından ve TBMM'den seslerin duyulacağını söylerken şöyle devam etti:

    "Ülkemizde konu masak'a Maliye Bakanlığına kadar taşınacaktır. Hırsızlık yapmayanların korkmasına gerek yok ama yıllardır bu işe maşa olanlar şimdiden hazırlansınlar!"

    CHP İstanbul Milletvekili, Twitch dolandırıcılığı olayını TBMM gündemine taşıyacak

    Kaynak: Playerbros / Gamegar

    Cumhuriyet Halk Partisi Gürsel Tekin Haberler

    Bakmadan Geçme

    Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title