Haberler

Kayseri'den kısa kısa

Güncelleme:

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Mustafa Şimşek Bulvarı'nı Nalçik Bulvarı'na bağlayacak 30 metre genişliğinde, yaklaşık 2,60 kilometre uzunluğundaki yolun yapım çalışmalarına başladı.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Mustafa Şimşek Bulvarı'nı Nalçik Bulvarı'na bağlayacak 30 metre genişliğinde, yaklaşık 2,60 kilometre uzunluğundaki yolun yapım çalışmalarına başladı.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, yol çalışmalarını denetleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Fen İşleri Daire Başkanı Ali Hasdal'dan bilgi aldı.

Şehrin önemli ana arterlerinden biri olan yolda çalışmaların yoğun şekilde devam ettiğini belirten Büyükkılıç, "Mustafa Şimşek Bulvarımızın Mustafa Kemal Paşa Bulvarı'ndan başlayıp, 3 bin 500 metrelik açılmış olan kısmından sonraki etabını, Nalçik Bulvarı diye nitelendirilen Malatya yolu güzergahına çıkacak olan 2 bin 600 metrelik kısmıyla ilgili çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam ediyor." ifadelerini kullandı.

Yol üzerinde konut ve bahçeler bulunduğu için buradaki çalışmaların hem vakit aldığını hem de vatandaşları mağdur etmemeye çalıştıklarını anlatan Büyükkılıç, alternatif bir yolu bölgeye kazandıracaklarını belirtti.

Yolla ilgili bilgi veren Büyükkılıç, şunları kaydetti:

"Yol yapım ve çevre düzenleme çalışmaları kapsamında yol güzergahında kalan 2 adet taşkın kanalı üzerine menfez inşa edilecek. 30 metre imar genişliğine sahip yol tamamlandığında Kılıçaslan, Köşk, Alpaslan ve Yıldırım Beyazıt mahallelerinden Malatya yoluna doğrudan erişim sağlanacak. Yol geliş ve gidiş istikametlerinde bölünmüş yol olarak inşa edilecek refüj, yaya yolları, bisiklet yolları ve peyzaj alanları oluşturulacaktır."

Büyükkılıç, çalışmaların sonunda yol ve çevre düzenlemesinin yanı sıra aydınlatma ve altyapı hizmetleri ile birlikte kamulaştırma bedeli hariç, 16 milyon TL harcama yapılmasının ön görüldüğünü sözlerine ekledi.

Büyükkılıç, TBB Encümen Toplantısı'nda

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in de katıldığı Türkiye Belediyeler Birliği'nde (TBB) encümen ve meclis toplantılarında kenti temsil etti.

Büyükkılıç, ilk olarak TBB'nin Ankara'da düzenlenen Encümen Toplantısı'na katıldı.

Encümen üyesi sıfatıyla Kayseri'yi temsil eden Büyükkılıç, gündem maddelerinin karara bağlandığı toplantının hayırlı olmasını temenni etti.

Büyükkılıç, daha sonra Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Prof. Dr. Şükrü Karatepe, Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı Fatma Şahin ve belediye başkanları ile meclis toplantısına katıldı.

Öte yandan toplantıda ikili görüşmeler de yapan Büyükkılıç, belediyelerin çalışma prensipleri ile ilgili tecrübe paylaşımında bulundu.

Kaynak: AA / Güncel

Kayseri Malatya Yerel Toplum Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title