Haberler

Haberal ve Köktürk Seçimlere İtiraz İçin Ereğli'de

Güncelleme:

CHP Zonguldak Milletvekilleri Prof. Dr. Mehmet Haberal ile Ali İhsan Köktürk, Ereğli'de seçimi kaybeden eski Belediye Başkanı Halil Posbıyık ile birlikte seçim sonuçlarına itiraz etmek amacıyla Kdz. Ereğli İlçe Seçim Kurulu'na başvurdu.

CHP'lilerin İlçe Seçim Kurulu'na kalabalık bir grup ile geleceği ihbarı üzerine polis, kaymakamlık ve adliye binasının girişlerine barikat kurdu. Kaymakamlık ve adliyede işi olan vatandaşlar polis kontrolünde içeri alındı. Kalabalık bir grupla adliye önüne gelen CHP Zonguldak Milletvekilleri Prof. Dr. Mehmet Haberal, Ali İhsan Köktürk, Belediye Başkanı Halil Posbıyık ile CHP Zonguldak İl ve Ereğli ilçe başkanları içeri alınırken, partililerin girişine izin verilmedi.

Haberal, seçim kuruluna itiraz dilekçelerinin verilmesinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, seçim sonuçlarına herkesin saygılı olması gerektiğini söyledi. Haberal, "Arkadaşlarımız yasal müracaatlarını yapıyorlar. Bu ülke bizim, hepimizin. Hepimizin görevi ülkemizin düzenini yükseltmektir. Demokrasi için seçimler halkımızın eseridir. Onun için sandığa gidiyoruz. Seçim sonunda halkımız neyi diyorsa hepimizin görevi ona saygı duymaktır" dedi.

CHP Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Hayrettin Kartal ise sandıklarda birçok usulsüzlükler yapıldığını iddia ederek oy sayımının yeniden yapılmasını istediklerini söyledi.

CHP Kdz. Ereğli Belediye Başkan Adayı Halil Posbıyık ise oy sayımı yeniden yapılmadığı takdirde yeni seçilen belediye başkanını gayrı meşru sayacağını ve tanımayacağını dile getirdi. Posbıyık, İlçe Seçim Kurulu önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, "Adalete inanıyorum, adalet arıyorum, eğer adalette bize cevap vermezse Ereğli Belediye Başkanını tanımıyorum. Hiç kimse zannetmesin ki mücadele burada bitecek. Esas bundan sonra mücadele başlayacak. Sandıklar sayılsın, başka hiçbir beklentimiz yok. Daha da fazlalaşsın Ak Parti'nin oyu. Yeter ki sandıklar sayılsın. Çünkü bütün sandıklarda, yüzde 100'e yakın sandıklarda tahribat var, açıkça gözüküyor. Başka partilerin oyları yüksek çıksın. Ben razıyım" açıklamalarında bulundu.

Kdz. Ereğli'de resmi olmayan seçim sonuçlarına göre, AK Parti 30 bin 157, CHP 29 bin 717 oy alarak 20 yıldır belediye başkanlığı görevini yapan Halil Posbıyık 420 oy fark ile 5. kez girdiği seçimleri kaybetmişti.

Kdz. Ereğli Bağımsız Belediye Başkan adayı Güven Kasapoğlu da ilçe seçim kuruluna gelerek oy pusulasında 'Bağımsız aday' ibaresi bulunmadığı gerekçesiyle ilçe seçim kuruluna itirazda bulundu.

AK Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır da ilçe seçim kuruluna gelerek partisinin seçimi kaybettiği Ormanlı, Kandilli ve Gülüç, belde belediye seçim sonuçlarına itiraz etti. - ZONGULDAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Halil Posbıyık Zonguldak Ak Parti Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (1)

K R G Lidriskorogluu@gmail.com:

HABER ALIR ALMAZ EREGLIYE KOSAN HABERAL ICIN SECIMI KAYBEDEN BELEDIYE BASKANI DEMEKKI ONEMLI.LOCADAN BIRLIKTELIK OLABILIR.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title