Haberler

Güvenlik Nedeniyle Konulan Beton Bariyerler Renklendi

Güvenlik nedeniyle konulan beton bariyerler renklendi Bingöl'ün Solhan ilçesinde, gençler 'Konuşan Bariyerler' projesi ile ilçedeki güvenlik güçlerinin bulunduğu noktalara konulan beton bariyerlere Türk bayrağı, polis amblemi ve Atatürk portresi çizdiBİNGÖL - Bingöl'ün Solhan ilçesinde...

Güvenlik nedeniyle konulan beton bariyerler renklendi

Bingöl'ün Solhan ilçesinde, gençler 'Konuşan Bariyerler' projesi ile ilçedeki güvenlik güçlerinin bulunduğu noktalara konulan beton bariyerlere Türk bayrağı, polis amblemi ve Atatürk portresi çizdi

BİNGÖL - Bingöl'ün Solhan ilçesinde gençler, 'Konuşan Bariyerler' projesi ile ilçedeki güvenlik güçlerinin bulunduğu noktalara konulan beton bariyerlere Türk bayrağı, polis amblemi ve Atatürk portresi çizdi.

Bingöl'ün Solhan ilçesinde, üniversite öğrencileri güvenlik gerekçesiyle belirli noktalara konulan bariyerleri hazırladıkları "Konuşan Bariyerler" projesi ile renklendirdi. 3 metrelik beton bariyerler üzerinde çalışan gençler, Türk bayrağı, polis amblemi ve Atatürk portresini, ilçedeki bir resim öğretmeninin desteğiyle çizerek boyadı.

Memleketi Bingöl'ün Solhan ilçesine geldiğinde beton blokları gördüğünü aktaran üniversite öğrencisi Furkan Tunç, renklendirme çalışmaları için kaymakamlık ve belediye ile görüşerek hareket geçtiklerini anlattı. Arkadaşlarıyla beton blokları renklendirebiliriz diye konuştuğunu aktaran Tunç, "Sonrasında ortaya böyle bir sonuç, böyle bir çalışma çıktı. Belediye ve kaymakamlık ile de görüştük nasıl bir şey çizelim diye. Arkadaşım ve hocamızla görüşüp çizimlere başladık. 10 gündür çalışmaları sürdürüyoruz, kısa sürede de tamamlayacağız" ifadelerinde bulundu.

Gençlerin yapmış olduğu projeden memnun kaldıklarını belirten Solhan Belediye Başkanı Abdulhakim Yıldız, 15 Temmuz hain darbe girişiminin böyle gençler sayesinde bastırıldığına dikkat çekti. Yıldız, "Gençlerimiz bize geldiler biz de projelerini beğendik, sevdik. Buralarda çirkin bir görüntü oluşturacaklarına en azından güzel ve farklı bir görüntü ortaya çıkmış oldu. Gençlerimizin bu düşünceyle bizlere gelmesine çok sevindim mutlu oldum. Bu vatan 15 Temmuzu atlatmışsa böyle duyarlı gençlerimiz sayesinde olduğunu düşünüyorum. Kaymakamlığımızla iş birliği içinde malzemelerini karşıladık. Hem güzel bir görüntü ortaya çıktı hem de trafik konusunda vatandaşlarımızı bilinçlendirmek adına güzel bir çalışma oldu" dedi.

Projede görev alan resim öğretmeni Mehmet Emin İlhan, "Gençler bu proje ile geldikleri zaman çok heyecanlanmıştım. Daha önce kendi aramızda beton bariyerlerin psikolojik baskı uyguladığı konusunda tartışmıştık. Buradaki insanlar betonların yanından geçerken sürekli rahatsız oluyorlardı. Gençler bana geldiğinde çok güzel bir çalışma olduğunu ve bunu nasıl düşündüklerini merak etmiştim. Milli duyguları uyandıran çalışmaların olmasını daha uygun bulduk" diye konuştu.

İlhan, öğrencilerle birlikte, beton bariyerlerin polis merkezlerinin önünde bulunmasından dolayı polis amblemi, Atatürk portresi gibi çalışmalar yaptıklarını aktardı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Mehmet Emin İlhan Abdulhakim Yıldız Bingöl Solhan Genel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır? Pazartesi okul var mı? 13 Mayıs Pazartesi günü okul tatil mi, tatil edildi mi? Pazartesi günü resmi tatil var mı? Ali Koç aday olacak mı? Fenerbahçe Başkanı Ali Koç tekrar aday olacak mı, adaylığa başvuracak mı? Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu! Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı ne zaman? Granada - Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta? Granada - Real Madrid maçı nereden izlenir? Yarın hava nasıl olacak? Yarın yağmur yağacak mı, yağmur var mı? 11 Mayıs Cumartesi – Pazar hava durumu! Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde? Newcastle – Brighton maçı nereden, nasıl izlenir? Newcastle Brighton canlı yayın linki! Azerbaycan deprem mi oldu? Az önce nerede, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 11 Mayıs Cumartesi depremler! KOCAELİSPOR – SAKARYASPOR CANLI: Kocaelispor – Sakaryaspor maçı nereden, nasıl izlenir? Kocaelispor Sakaryaspor canlı yayın linki! BOLUSPOR – ÇORUM FK CANLI: Boluspor – Çorum FK maçı nereden, nasıl izlenir? Boluspor Çorum FK canlı yayın linki!
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title