Haberler

Gürsu Hali Vatandaşa Ucuzluk Getirecek

Bursa Büyükşehir Belediyesi Tarafından Plan Değişikliği Yapılan Gürsu Hali Faaliyetini Sürdürüyor. Hal Açma Yetkisini Büyükşehire Veren Kanundan Önce Gürsu'da İnşaatına Başlanan ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Talimatı ile İnşaatı Tamamlanıp Ruhsat Alan 60 Dükkanlı Gürsu Hali, İmar Planında Yapılan Değişiklik ile Yeniden Tartışılmaya Başlandı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından plan değişikliği yapılan Gürsu Hali faaliyetini sürdürüyor. Hal açma yetkisini büyükşehire veren kanundan önce Gürsu'da inşaatına başlanan ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı ile inşaatı tamamlanıp ruhsat alan 60 dükkanlı Gürsu Hali, imar planında yapılan değişiklik ile yeniden tartışılmaya başlandı.

Gürsu Belediye Başkanı Orhan Özcü, Büyükşehir Belediyesi'nin plan değişikliğine rağmen Gürsu Hali'nin faaliyetlerinin aksamayacağını, ancak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatına rağmen Büyükşehir Belediyesi'nin haksız tavırlarını sürdürdüğünü söyledi. Özcü, Başbakan Erdoğan'ın Bursa'da merkez belediye başkanları ile yaptığı toplantıda, "Gürsu Hali'ni tamamlayıp hizmete alın" diye talimat verdiğini söyledi.

Büyükşehir Belediye Meclisi'nde, Osmangazi, Yıldırım, Gemlik belediye başkanlarının, Erdoğan'ın talimatı sebebiyle ret oyu kullandıklarını belirten Özcü, "Ben Gürsu ilçesindeki 50 bin vatandaşımın hakkını korumakla görevliyim. Bursa Büyükşehir Belediyesi'ne bağlandıktan sonra su gelirlerimiz başta olmak üzere gelirimiz üçte bire indi. Ben bütçemi yaparken Gürsu Hali'nden 50 milyon YTL yıllık dükkan kirası ve rüsum almayı planladım. Bursa Büyükşehir Belediyesi ise Görükle'de yaptığı hal tesislerinde komisyoncuların baskısı ile kartel oluşması için Gürsu'yu istemiyor. Bir şehirde iki tane hal olması rekabet getirecek. Halka kaliteli ve ucuz yaş sebze meyve imkanı sunulacak. Şehrin doğu tarafındaki esnaf ve pazarcılar Gürsu'ya gelecek. Bursa'da her iki taraftaki komisyonculara ve üreticilere yetecek kadar müşteri var. Ancak ikinci hal bazılarını rahatsız ediyor. İstanbul başta olmak üzere birçok büyük şehirde iki tane hal var. Biz önümüzdeki günlerde belediyeye ait 7 dükkanın da kirala ihalesini gerçekleştireceğiz. Gürsu'daki 15 trilyonluk yatırımı çöpe atacak zenginlikte değiliz. Başbakanımız, bütün Bursa milletvekillerimiz, başta bakanımız olmak üzere Gürsu Hali'nin çalışmasını istiyor. İl teşkilatı ve grup da çalışmasını istiyor. Ancak Başkan Şahin istemiyor. Bu hali engellemek için Başkan Hikmet Şahin bizzat kendisi gelip BUSKİ'den gelen suyu kesti. Böyle bir anlayışı kavrayamıyoruz" diye konuştu.

Gürsu Hali'nin yeniden mühürlenme ihtimalinin bulunmadığı, 2. Bölge İdare Mahkemesinin büyükşehirin ilk yaptığı mühürlemenin sökülmesi için yürütmeyi durdurma kararı verdiği, halin Ticaret ve Sanayi Bakanlığı'ndan ruhsatı olduğu hatırlatıldı.

(İRF-MŞ)

25.01.2008 16:43 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title