Haberler

Zeytinburnu'ndaki Patlama

MHP İstanbul Milletvekili Başesgioğlu: "Yaralılar arasında hayati tehlikesi olan yok" Avrasya Hospital Kadın Sağlığı Uzmanı Çetiner: "Bebek 35 haftalık ve 3 bin gram. Şu an anne karnında gayet sağlıklı"

MHP İstanbul Milletvekili Murat Başesgioğlu, Zeytinburnu'ndaki patlamada yaralananların hayati tehlikesi bulunmadığını bildirdi.

Avrasya Hospital'daki yaralıları ziyaret eden Başesgioğlu, çıkışta gazetecilere yaptığı açıklamada, ilçede üzücü bir olayın yaşandığını söyledi.

Başesgioğlu, patlamada yaralananların sağlık durumları hakkında bilgi aldığını ifade ederek, "Yaralılar arasında hayati tehlikesi olan yok" dedi.

Can kaybı olmamasını temenni ettiklerini vurgulayan Başesgioğlu, "Patlama olan iş yerinde duman ve binanın çökme tehlikesi dolayısıyla sağlıklı bir aramanın neticelendirilemediğini söylediler. Birkaç vatandaşımız da bütün hastaneleri gezmelerine rağmen yakınlarını bulamadıklarını ifade etti" diye konuştu.

Hamile kadının sağlık durumu

Avrasya Hospital Kadın Sağlığı Uzmanı Doktor Özgür Çetiner de patlamanın meydana geldiği binanın birinci katından atlayan 8,5 aylık hamile Ayşe Akıllı ve bebeğinin durumunun iyi olduğunu kaydetti.

Çetiner, "Bebek 35 haftalık ve 3 bin gram. Şu an anne karnında gayet sağlıklı. Erken doğum tehlikesi nedeniyle de gözetim altında tutuyoruz" ifadelerini kullandı.

Bir gazetecinin, "Ne zaman taburcu olacak?" sorusuna karşılık da Çetiner, "İnşallah ağrıları olmaz. Anne ve bebek sağlıklı olursa yarın taburcu olma durumları var. Annenin şuuru ve bilinci açık. Hiçbir problem yok" dedi.

Bu arada, Ayşe Akıllı'nın bir havayolu şirketinde kabin hostesi olarak çalıştığı ve mesleki olarak aldığı acil yardım ve ilk yardım eğitimindeki teknikleri atlayış esnasında kullandığı öğrenildi.

Hamile kadının eşi Ali Akıllı'nın ise olaydan 15 dakika önce evden çıktığı kaydedildi.

"Yaralılar şoktaydı"

Avrasya Hospital Kadın Sağlığı Uzmanı Doktor Fuat Kurşun da hastaneye getirilen yaralıların şokta olduğunu söyledi.

Kurşun, "Kimisi patlamanın iki sokak, kimisi ise birkaç dükkan ötede olduğunu söylüyordu. Neyin ve nerenin patladığından hiç haberleri yoktu. Nasıl ve neden yaralandıklarını bilmiyorlardı" şeklinde konuştu.

Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın da hastaneye gelerek, yaralılara "geçmiş olsun" ziyaretinde bulundu.

Enkaz kaldırma çalışmaları sürüyor

Öte yandan, patlamanın meydana geldiği binada yaşayanlar tahliye edilirken, enkaz kaldırma çalışmaları da sürüyor. Belediye ekipleri, etrafa saçılan taş ve molozları iş makinesi yardımıyla kamyona yüklüyor.

Çevredeki hastanelere kaldırılan yaralılar arasında 22 yaşındaki kızlarını bulamadıklarını ifade eden bir aile de olay yerinde bekliyor.

Olay yerinde iki ambulans hazır bekletiliyor. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Murat Başesgioğlu Zeytinburnu İstanbul Avrasya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Furkan sakatlandı mı? 28 Nisan Pazar Furkan'a ne oldu? Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 28 Nisan Pazar 2024? Survivor kim kazandı? 28 Nisan Pazar Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor CANLI izle! 28 Nisan Pazar TV8 Survivor HD izleme linki! Kirli Sepeti 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Kirli Sepeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Teşkilat 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Teşkilat yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 28 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 28 Nisan 2024 Pazar Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Kirli Sepeti CANLI izle! Kirli Sepeti 28. BÖLÜM FULL İZLE! Kapıcılar Kralı konusu ne, oyuncuları kimler? Kapıcılar Kralı filmi nerede çekildi, kaç yılında çekildi? Kapıcılar Kralı ne zaman nerede çekildi? Kapıcılar Kralı konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Atla Gel Şaban konusu ne, oyuncuları kimler, film nerede çekildi? Atla Gel Şaban filmi hangi il ve ilçede çekildi, hangi yıl yapımı? Hipodrom nerede? Atla Gel Şaban filmi nasıl bitiyor? Atla Gel Şaban final sahnesi İZLE! Atla Gel Şaban sonunda ne oluyor? Teşkilat CANLI İZLE! Teşkilat 105.bölüm izle! Teşkilat yeni bölüm izleme linki! Teşkilat dizisi yeni bölüm FULL HD İZLE! 28 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 28 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title