Haberler

HSYK'nın İhraç Kararına Zekeriya Öz'den İlk Tepki: Yazıklar Olsun

Güncelleme:

HSYK'nın Zekeriya Öz'le birlikte savcılar Celal Kara, Muammer Akkaş, Mehmet Yüzgeç ile hakim Süleyman Karaçöl'ün meslekten ihraçlarına kararına ilk tepki Zekeriya Öz'den geldi.

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu 2. Dairesi, 5'e 2 oy çokluğuyla Zekeriya Öz'le birlikte savcılar Celal Kara, Muammer Akkaş, Mehmet Yüzgeç ile hakim Süleyman Karaçöl'ün meslekten ihraçlarına karar verdi. Karara ilk tepki Zekeriya Öz'den geldi.

Zekeriya Öz'ün Twitter hesabından yapılan ilk açıklama şöyle:

"Haberler doğruysa HSYK yetki gaspı yapmıştır. Verdiği karar yok hükmündedir, verdiği kararda milletinden gecikmeden ötürü özür de dilememiştir.

HSYK anayasa ve yasaları çiğneyerek savunmamızı dahi almadan yukardan aldığı talimatla bu kararları vermiştir yazıklar olsun bağımlı HSYKya. HSYKda CB nin atadığı türbanlı üye biz burada Siyasal yargılama yapıyoruz diyerek, kararların kimin talimatıyla verildiğini itiraf etmiş. HSYKnın savunma için verdiği süre dolmadan ihraç kararı vermesi, bu kararı vermesi için emri veren kişiden korktuklarından hukuku çiğnediler. Hatta rüşvet ve menfaat temininden Yargıtay'da yargılanıp mahkum olmuş YBP'ciyi yargıtay üyesi olarak atadı. HSYK ayrımcılık suçu işliyor. Tarihe hırsıza yolsuza göz yuman boyun büken olarak geçmektense, hırsıza boyun eğmediği için meslekten atılma şerefine ermek bir onurdur."

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Süleyman Karaçöl Muammer Akkaş Twitter Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (111)

yesno:

Asil ceza evine konmadigi icin yaziklar olsun. Böyle hainler ellerini kollarini sallaya sallaya gezdikleri bir ülkede adalete nasil güvenebilirim?? Idam cezasi geri gelmeli ve vatana ihanet edenler asilmali!

11
65
yanıtYanıtla
yargı:

Daha önce HSYK bağımsız mıymış?

35
36
yanıtYanıtla
DermanmobilWeb@haberler.com:

Üzülme YİĞİT. Gün gelecek devran dönecek . Tüm hırsızlar ve destekçileri HESAP verecek

44
10
yanıtYanıtla
inadina MHPmobilWeb@haberler.com:

Vatan haini daha ne konusuyor

11
37
yanıtYanıtla
şerif akıcı:

Allah seni doğuran Anadan Babadan razı olsun önünde yatlar katlar arabalar varken sen Doğruyu seçtin fakrn fukaranın yetimin malına cebine indirenlere göz yummadın. Sağcı solcu atatürkçü cemaatçi sucu bucu yoktur. Namuslu namussuz vardır. Sen ve senin gibi savcıların Allah yardımcısı olsun.

41
6
yanıtYanıtla
BulutmobilWeb@haberler.com:

Vatansever askerlerin duasi kabul oldu.

20
22
yanıtYanıtla
AAAmobilWeb@haberler.com:

Bir BİLÂL uğruna, ya Rab, ne güneşler batıyor .

27
10
yanıtYanıtla
Kaleli..:

Suçsuz askerlerin başını yakarken iyiydi yiyin şimdi birbirinizi. . .

19
17
yanıtYanıtla
BulutmobilWeb@haberler.com:

Ergenekon savcısı oz, hak yerini buldu belki de.

16
20
yanıtYanıtla
cCc:

Şu Eyi Olmuş Diyen Şahıslar . Ulan Ülkede Adalet kalmayık erdoğana Karşı çıkan Ya ya görevden uzaklaştırılıyorBu ister Cemaatçi olsun ister normal birisi. Adamlar 10 mmilyonluk ihaleye 30-40 milyon deyip Paraları Götürüyor Askeri Ücretle Çalışan kişide Onun edebiyatını yapıyor Yazıklar Olsun Yargı Adalet Eşitlik Bitmiş Bir Ülkenin Sonu İyi Değil

32
4
yanıtYanıtla
Tüm 111 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title