Haberler

Zagrosjet'in Uçağına İzin Verilmedi

Atlasjet'in 2 Ocak'ta Irak hava sahasına girişine izin verilmemesi ardından bugün Erbil merkezli Zagrosjet uçağının İstanbul seferini yapmasına Türkiye izin vermedi.

Atlasjet'in 2 Ocak'ta Irak hava sahasına girişine izin verilmemesi ardından bugün Erbil merkezli Zagrosjet uçağının İstanbul seferini yapmasına Türkiye izin vermedi. Erbil'den İstanbul Atatürk Havalimanı'na uçacak Onur Havayolları'ndan kiralık Airbus A321 tipi uçak önce 10 saat rötar yaptı. Ardından uçuş iptal edildi.

Bugün saat 00.40'ta kalkması planlanan Zagrosjet'in uçağına binmek üzere havalimanına gelen 120 yolcu şoke oldu. Uçuşa kısa bir süre kala havayolu yetkilileri, izinle ilgili sorun ile karşılaştıklarını söyledi. Önce 10 saat rötar ilan edildi. Yolcular arasında 20'sinin hasta olduğu, İstanbul'a tedavi için geldiği belirtilirken birçok yolcu da sabaha kadar havalimanında bekledi. Ardından Zagrosjet yetkilileri, uçuşun izin alınamadığı için iptal edildiğini açıkladı. Bu uçuşun Onur Havayolları'ndan kiralanan Airbus A321 tipi uçakla yapılacaktı.

ORTAKLIK BİTTİ

Atlasjet ve Kuzey Irak merkezli Zagros Grubu, iki yıl önce ortak havayolu kurdu. Ancak ortaklık, geçtiğimiz aylarda bozuldu. Alacak konusunda görüşmeler sürerken, Irak tescilli Zagrosjet'in Airbus A320 uçağı bakım için İstanbul'da alıkonuldu. Uçağın verilmemesi üzerine Zagrosjet yetkilileri Irak havacılık makamlarına başvurarak Atlasjet uçaklarının Irak hava sahasına sokulmamasını istedi. Bu gelişmeler doğrultusunda 2 Ocak'ta gerçekleştirilen İstanbul-Erbil uçuşunda Atlasjet uçağı Diyarbakır'dan döndü. - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Atlas Jet Türkiye Erbil Irak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title