Haberler

Zabıta Memuru, Mesai Arkadaşını Silahla Yaraladı

Güncelleme:

Eskişehir'de bir zabıta memuru, mesai arkadaşını silahla yaraladığı iddiasıyla tutuklandı. Sanık, psikolojik tedavi gördüğünü ve olayı hatırlamadığını öne sürdü. Savcı, sanık hakkında 'Kasten öldürmeye teşebbüs' ve 'Ruhsatsız silah bulundurma' suçlarından hapis cezası talep etti.

ESKİŞEHİR'de, mesai arkadaşı Seyhan Çelik'i (40) iş yerinde silahla 2 el ateş edip sırtı ve göğsünden yaraladığı iddiasıyla tutuklanan zabıta memuru Meriç Sakarya (36), mahkemede psikolojik tedavi gördüğünü ve olayı hatırlamadığını öne sürdü. Savcı ise mütalaasında sanık Sakarya hakkında, 'Kasten öldürmeye teşebbüs' ve 'Ruhsatsız silah bulundurma' suçlarından 10 yıldan 18 yıla kadar hapis cezası talep etti.

Tepebaşı Belediyesi'nde zabıta memuru olan Meriç Sakarya, geçen yıl 27 Şubat'ta görevli olduğu Uluönder Mahallesi Zabıta Müdürlüğü'ne geldi. Belinden çıkardığı tabancayla mesai arkadaşı Seyhan Çelik'e 2 el ateş eden Sakarya, olay yerinden kaçtı. Sırt ve göğsünden yaralanan Çelik, ihbarla adrese gelen sağlık ekipleri tarafından ilk müdahalesi yapılıp, ambulansla kaldırıldığı Yunus Emre Devlet Hastanesi'nde tedaviye alındı. Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekiplerinin kısa sürede yakaladığı şüpheli, gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Meriç Sakarya, 'Kasten öldürmeye teşebbüs' suçlamasıyla tutuklandı.

'BANA YARDIMCI OLMAYA ÇALIŞIYORDU'

Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı, tutuklu sanık Meriç Sakarya hakkında, 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'ne dava açtı. Davanın bugün görülen duruşmasına tutuklu sanık Meriç Sakarya ile tedavisinin ardından taburcu edilen Seyhan Çelik ve taraf avukatları katıldı. Duruşmada olay anını hatırlamadığını ve psikolojik tedavi gördüğünü ifade eden sanık Sakarya, "Kendiyle husumetimiz yoktu. Kendisi aynı zamanda yakın arkadaşımdır, köylümdür. Sağlık işlerinde bana yardımcı olmaya çalışıyordu. O gün orada olduğunu bile bilmiyordum. Psikolojik sorunlarım var, bana yardımcı olmaya çalışıyordu. Çok üzgünüm, ailem ve çocuklarım mağdur, tahliyemi talep ediyorum" dedi.

Savunmaların ardından mahkeme savcısı mütalaasını açıklayıp sanık Sakarya hakkında, 'Kasten öldürmeye teşebbüs' suçundan 9 yıldan 15 yıla kadar, 'Ruhsatsız silah bulundurma' suçundan da 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası talep etti. Mahkeme heyeti, sanık avukatının mütalaaya karşı savunma yapmak için ek süre istemesi üzerine sanık Meriç Sakarya'nın tutukluluk halinin devamına karar verip, duruşmayı 27 Şubat'a erteledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Eskişehir Zabıta Mahkeme Tutuklama Güvenlik Suç Hukuk Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title