Haberler

Yurtkur Genel Müdürü: 2023'de 600 Bin Yatak Kapasitesini Geçeceğiz

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (YURTKUR) Genel Müdürü Hasan Albayrak, 1 milyon 300 bin kişiye burs verdiklerini, 2023 yılı hedeflerinin 600 bin yatak kapasiteni aşmak olduğunu söyledi.

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (YURTKUR) Genel Müdürü Hasan Albayrak, 1 milyon 300 bin kişiye burs verdiklerini, 2023 yılı hedeflerinin 600 bin yatak kapasiteni aşmak olduğunu söyledi.

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu üyeleri, Yönetim Kurulu Başkanı Prof.Dr. Rıza Ayhan başkanlığında Karabük Üniversitesi Rektörlük binasında bir araya geldi. YURTKUR Genel Müdürü Hasan Albayrak toplantıdan önce gazetecilerin sorularını yanıtladı.

YURTKUR'un değişik bir süreçten geçtiğini söyleyen Hasan Albayrak, "YURTKUR son 10 yıldır üniversite gençliğine hizmet alanı olarak sosyal devlet anlayışını yansıtan bir kurum olarak çok değişik bir süreçten geçiyor. Değişimi her zaman kabul eden, değişime saygı duyan, değişimi arayan, araştıran, bulan ve bu bağlamda gelişen bir YURTKUR düşünüyorum. Biz 138 bin kapasite ilave yaptık. 2002 yılında kredi yurtlar kurumunun bütçesi 494 milyondu. Bugün bütçemiz 5,5 milyara yakın. Bunu geçmişte ranzalı yurtlara değerlendirirseniz 3'le çarpmanız lazım. 2023 hedefimiz 600 bin yatak kapasiteye ulaşmak" dedi.

1 milyon 300 bin kişiye burs verdiklerini açıklayan Hasan Albayrak, "Öğrenim kredisi ve burslar 2002 yılında 45 liraydı, bugün 280 lira. 2002 yılında 450 bin kişiye öğrenim kredisi verilirken, bugün 1 milyon 300 bin civarında öğrenciye burs öğrenim kredisi veriyoruz" diye konuştu. - Karabük

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Yurtlar Kurumu Hasan Albayrak Rıza Ayhan Karabük Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Al Nassr Al Khaleej maçı ne zaman,sat kaçta? Al Nassr Al Khaleej CANLI izleme linki var mı, Ronaldo oynuyor mu? PSG - B.Dortmund CANLI izleme linki var mı? PSG - B.Dortmund ŞİFRESİZ yayın var mı? PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda yayınlanacak? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 1 Mayıs EXXEN spor canlı izle! CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 1 Mayıs Pazar günün maçları nereden izlenir? TV8.5 canlı izle! ŞAMPİYONLAR LİGİ TV8.5 CANLI 4K İZLE! 2024 TV8.5 HD kesintisiz donmadan canlı izle linki! TV 8.5 (TV 8 Buçuk) Güncel HD frekans değerleri nedir? TV 8.5 Türksat uydu frekans, sembol oranı ve fec değerleri nedir? TV 8.5 canlı izleme linki! LA Clippers Dallas Mavericks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 1 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Boston Celtics Miami Heat NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 1 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor eleme adayları kim? 1 Mayıs Çarşamba Survivor potada kimler var? Survivor Düello oyununu kim kazandı? 1 Mayıs Çarşamba 2024? Survivor kim kazandı? 1 Mayıs Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? TRT 1 ne zaman kuruldu? TRT kaç yıldır yayında bu yıl kaçıncı kuruluş yıl dönümü? Bir Sevdadır yok mu? Bir Sevdadır neden yok, bitti mi? Bir Sevdadır final mi yaptı 1 Mayıs Çarşamba? Şahane Hayatım final mi yapıyor? Şahane Hayatım bitiyor mu 2024?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title