Haberler

Yüreğir'de dar gelirli ailelerin yüzü bayramlıklarla güldürülüyor

Güncelleme:

Adana'da, dezavantajlı mahallelerde yaşayan dar gelirli ailelerinin yüzü, kaymakamlığın hediye ettiği bayramlıklarla güldürülüyor.

Adana'da, dezavantajlı mahallelerde yaşayan dar gelirli ailelerinin yüzü, kaymakamlığın hediye ettiği bayramlıklarla güldürülüyor.

Yüreğir Kaymakamlığı koordinesinde, Ramazan Bayramı'nda dar gelirli ailelerin yüzünü güldürebilmek için "Bayramımızda evlerimiz şenlensin, sokağa çıkamayan vatandaşlarımızın evlerine bayram gelsin" sloganıyla yardım çalışması başlatıldı.

Bu kapsamda görev alan Vefa Sosyal Destek Grubu, hayırseverlerin destekleriyle oluşturulan Yüreğir Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Sosyal Marketinden her aile için bireylere özel kıyafet ve ayakkabı seçiyor.

Özenle seçilen kıyafet ve ayakkabılar, bayram şekeriyle birlikte dezavantajlı mahallelerde yaşayan dar gelirli ailelere dağıtılıyor.

Dağıtılan bayramlıklarla, 1000 aileyle 4500 kişinin yüzünün güldürülmesi hedefleniyor.

Yüreğir Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Öznur Çalhan, AA muhabirine, yardım kampanyasında 170 kişinin görev aldığını söyledi.

Aileler için bayramlık hazırladıklarını kaydeden Çalhan, şöyle konuştu:

"2015 yılında kurulan sosyal marketimiz, hayırsever vatandaşların destekleriyle gönderilen kıyafetlerle hizmet veriyor. Sosyal markette hazırlanan kıyafetlerimizin içerisinde, anne, baba ve tüm çocuklarına 3 parça kıyafet verilmektedir. Aynı zamanda da bayramın tadını arttırmak için bayram şekeri ikramımızda vardır. Burada hazırlanan eşyalarımız, arabalara yükleniyor, daha sonra ailelere götürülüyor. Paketlemelerde yaş gruplarına, cinsiyetlerine, çocuklarımıza olsun diye her şeye özen gösteriyoruz. Bayramda, bayramlıklarını giyerek tam kapanmada biraz mutlu edebilmek amacıyla çalışmalarımız devam etmektedir. Amacımız 1000 aileye ulaşmak ve yaklaşık 4500 kişiyi sevindirmek, bayramını kutlamak. Ayrıca Güney Adana Aşevi aracılığıyla günlük 4000 ailenin evine sıcak yemek ulaştırılmaktadır."

Bayramlık hediye edilen aileler de devlete ve yetkililere teşekkür etti.

Kaynak: AA / Güncel

Vefa Sosyal Destek Grubu Ramazan Bayramı Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 25 Nisan Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title