Haberler

Yunanistan'da görev yerlerinin Kızıldeniz olduğunu öğrenen fırkateyn mürettebatı istifa etti

Güncelleme:

Husiler'in ticari gemilere saldırdığı Kızıldeniz'de deniz ticareti güvenliğini korumak adına ABD öncülüğünde bir grup ülkenin katılımıyla Refah Muhafızı Operasyonu adında deniz görev gücü oluşturulmuştu. Yunanistan'da, Kızıldeniz'deki deniz gücüne katılması planlanan fırkateynin 17 mürettebatı istifa etti. Mürettebatın kendilerinin bir intihar görevine gönderildiklerini düşündükleri için bu kararı aldıkları öğrenildi.

Yunanistan'da, Kızıldeniz'deki Refah Muhafızı Operasyonu'na katılması planlanan fırkateynin 17 mürettebatının istifa ettiği bildirildi.

Yunan medyasına yansıyan haberlere göre, Kızıldeniz'de Husilere karşı görev alacak "YDRA" firkateyninin 17 mürettebatı istifa etti.

İNTİHAR GÖREVİNE GÖNDERİLDİKLERİNİ DÜŞÜNDÜKLERİ İÇİN İSTİFA ETTİLER

Yunanistan'da askerlerin haklarını koruyan "Spartakos Ağı" tarafından yayımlan açıklamada, hükümetin İsrail'in yanında yer aldığı ve askerlerin, kendilerinin bir intihar görevine gönderildiklerini anladıkları için istifa ettikleri kaydedildi.

Açıklamada, "Filistin halkına karşı yürüttüğü soykırım savaşında İsrail'i destekleyen gemilere saldıran Husiler, hiçbir donanma gemisinin karşı koyamayacağı silahlı insansız hava araçlarını kullanıyor." ifadeleri yer aldı.

Yunanistan'da Fırkateyn Mürettebatının İstifaları

Parlamentodaki Yeni Sol grubu tarafından yayımlanan açıklamada, bu istifaların tehlikeli bir görevdeki çalışma ve ücret koşullarına karşı bir protesto olduğu ifade edildi. Açıklamada, "Hükümeti, ülkemizi ve Deniz Kuvvetleri personelini savaş bölgesinde, özellikle uluslararası örgütler veya Avrupa Birliği'nin himayesi altında olmayan bir operasyona karıştırmamaya çağırıyoruz." ifadesi kullanıldı.

KIZILDENİZ'DE NELER OLUYOR?

İran'ın desteklediği Yemen'deki Husiler, İsrail'in Gazze'deki saldırılarına tepki gerekçesiyle 31 Ekim'de Yemen açıklarında İsrailli şirketlere bağlı olduğunu belirttikleri ticari gemilere el koymaya, bazılarına da dron ve füzelerle saldırılar düzenlemeye başladı.

ABD güçleri, bu süreçte birçok kez Yemen'den atılan füze ve kamikaze dronları düşürdüğünü belirtti. Husilerin eylemlerinin ardından çok sayıda gemicilik şirketi, Kızıldeniz'deki seferlerini durdurma kararı aldı.

ABD, küresel deniz ticareti güvenliğinin tehlikeye girdiği gerekçesiyle 18 Aralık'ta bir grup ülkenin katılımıyla Husi güçlere karşı "Refah Muhafızı Operasyonu" adında çok uluslu "deniz görev gücü" oluşturulduğunu açıkladı.

Yunanistan'da Fırkateyn Mürettebatının İstifaları

Kızıldeniz'de 31 Aralık'ta İsrail ile bağlantılı gemiyi ele geçirmeye çalışan Husilere ait 3 sürat teknesi, ABD helikopterleri tarafından ateş altına alındı.

Husiler, 10 Ocak'ta İsrail'e destek olduğu gerekçesiyle Kızıldeniz'de ABD'ye ait bir geminin füze ve kamikaze dronlarla hedef alındığını duyurdu.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, 11 Ocak'ta ABD ve Japonya tarafından sunulan, Husilerin Kızıldeniz'deki saldırılarının acilen sonlandırılmasının talep edildiği kararı kabul etti.

Küresel ticaretin yaklaşık yüzde 12'si Akdeniz'i Kızıldeniz'e bağlayarak Avrupa ile Asya arasındaki en kısa rotayı sunan Süveyş Kanalı üzerinden yapılıyor.

Kaynak: AA / Güncel

Yunanistan Uluslararası İlişkiler Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (17)

Panther Panthera:

Onlarin savasi degil, istifa etmek en dogal haklari.

312
20
yanıtYanıtla
tahsin bueyuekkol:

Demek savaş olsa ilk görevleri her şeyi düşmanlatina teslim edip kacmak

189
110
yanıtYanıtla
Ünsal Erol:

Adamlar pisine pisine ölmek istememiş

yanıt329
yanıt27
Murat Kılıç:

Niye abd için ölsünler..

yanıt313
yanıt14
esrefpasali:

3/5 siyasinin oyunu olmamak icin istifa etmisler, en dogrusunu yapmislar ABD nin gucu yetmiyormu, yunanistani savasa cekmek istiyorlar...

yanıt36
yanıt1
Netherill:

Murat Kılıç, neden ABD için ölmesinler babaları değil mi?

yanıt60
yanıt9
Senrey26:

soykırım yapan israile karşı savaşan husiler ifadesini dilekçeye koymak hangi yunanlının fikriyse alnından öpmek lazım.

60
1
yanıtYanıtla
HALİS ER:

Günaydın

46
8
yanıtYanıtla
Netherill:

abd her türlü sizi kullanacak zaten. bize artislik yaparken arkanıza alıyorsunuz abd ingiltere fransızları. adamlar size koruma vaadediyor sizde şiimdi söz dinleyip ordunuzu husilere gönderin. husiler sizin içinizden geçsin inşallah.

27
0
yanıtYanıtla
Tutankamon Hoca:

Evet intihar görevi sizi saldırıp öldürecekler abd devreye girecek her ülkede böyle intihar görevleri olur kimileri kendi şahsi cıkarları için yapar kimide ülke cıkarları icin bilmem anlatabildimmmmmii

17
2
yanıtYanıtla
Tüm 17 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title