Haberler

'Yemekte Denge Eğitimi' Projesi

Güncelleme:

Sabri Ülker Gıda Araştırmaları Vakfı Enstitüsü yöneticileri, 'Yemekte Denge Eğitimi' projesi kapsamında Gaziantep'e ziyaret gerçekleştirdi.

Millî Eğitim Bakanlığı ile Sabri Ülker Gıda Araştırmaları Vakfı Enstitüsü (GAV) arasında imzalanan protokol gereğince hayata geçirilen "Yemekte Denge Eğitimi" projesi, Gaziantep'in Şehitkâmil, Şahinbey, Nizip ve Oğuzeli ilçelerindeki 56 okulda eğitim gören 27.650 öğrenci ve 816 sınıf öğretmeniyle başarılı bir şekilde yürütülmektedir. "Yemekte Denge Eğitimi" projesi kapsamında, Sabri Ülker Gıda Araştırmaları Vakfı Enstitüsü yöneticileri Begüm Mutuş ve Duygu Dengiz, 27 Kasım 2012 Salı günü ilimize gelerek İl Proje Koordinatörü Ercan Karateke ile birlikte Gaziantep Vali Yardımcısı Cemalettin ÖZDEMİR'i makamında ziyaret edip Özdemir'e proje hakkında bilgi verdiler.

Böylesine güzel bir projenin Gaziantep'te uygulanmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren ve projenin Gaziantep'e çok şey kazandıracağını ifade eden Vali Yardımcısı Cemalettin Özdemir, projenin özellikle ilköğretim çağındaki çocuklarımızda sağlıklı beslenme konusunda ciddi bir bilinç ve farkındalık oluşturacağından bahsetti. Ziyaretin ardından İl Millî Eğitim Müdürlüğü'ne geçen Begüm Mutuş ve Duygu Dengiz, Millî Eğitim Müdür Vekili Fikret Atak ve Şube Müdürü Hamdi Atayeter ile görüşüp projenin Gaziantep'te çok güzel yürütüldüğünü, bunun için de Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne müteşekkir olduklarını ilettiler. Ziyaretleri boyunca Gaziantep'te çok güzel ağırlandıklarını ve burada gördükleri misafirperverliği hiç unutmayacaklarını söyleyen Mutuş, Gaziantep'in yemek kültürü, tarihi ve doğal güzellikleriyle çok güzel bir şehir olduğunu sözlerine ekledi.

Projenin İl Koordinatörü Ercan Karateke, "Yemekte Denge Eğitimi" projesinin Gaziantep'te yaygınlaşabilmesi için Gaziantep İl Millî Eğitim Müdürlüğü'nce SODES kapsamında yürütülen "500 Kelebek Kanatlanıyor" projesi kapsamında, Sabri Ülker Gıda Araştırmaları Vakfı Enstitüsü ile bir iş birliği protokolü imzaladıklarını söyledi. Bu protokolle Gaziantep'te GAV ile birlikte yeterli ve dengeli beslenme üzerine bir panel gerçekleştirileceğini ve bu panele GAV Bilim Kurulu'nun seçkin üyelerinin destek vereceğini, yine aynı proje kapsamında Gaziantep'te aile eğitimleri verileceğini ve bu eğitimlerde kullanılacak bütün materyallerin GAV tarafından karşılanacağını sözlerine ekledi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Cemalettin Özdemir Sabri Ülker Gaziantep Şahinbey Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 4 Mayıs Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 4 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Kerim Rahmi Koç kimdir? Ali Koç'un oğlu Kerim Rahmi Koç kimdir? Fenerbahçe Beko Monaco maçında ne oldu? Fenerbahçe EUROLİG ceza alacak mı 2024? Kızılcık Şerbeti hangi üniversitede çekiliyor? Yalı Çapkını Seyran ölüyor mu? 4 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Temel Karamollaoğlu bırakıyor mu, istifa edecek mi? 4 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 4 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! YALI ÇAPKINI 69. bölüm FRAGMAN İZLE! #127916 Yalı Çapkını 69. bölüm fragmanı yayınlandı mı? 4 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 4 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 4 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 4 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 4 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
title